reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

ah te mdłości...czyli o naszych ciążowych dolegliwościach:)

reklama
Ostatnio ogromnie puchnę i myslę sobie czy to na pewno normalne. Kupiłam sobie buty o rozmiar większe niz przed ciążą i nawet w tych nie potrafie się dopiąć, co wy na to?
A po zatym kiedy tak naprawdę obniża sie w brzuszek, w którym tygodniu?

Z brzuszkiem to ronie bywa a co do puchniecia to ja tez tak mam.nogi jak balony normalnie..................W zeszlym roku prawie cala zime przechodzilam w adidaskach bo bylo mi najwygodniej............

Z tym puchnięciem to lepiej ostrożnie i ja bym się skontaktowała z lekarzem jeśli naprawdę bardzo puchniesz wiola, ponieważ może to być tz. zatrucie ciążowe a to jest niebezpiecznie dla ciebie i twojej dzidzi:tak:

A jeśli chodzi o obniżający się brzuszek to mówią że spada jakieś 3-4 tygodnie przed porodem :-) Mi Sandrunią nie opadł wcale, do samego porodu miałam wielką piłkę pod cycuszkami:-)

Też słyszałam że z tym puchnięciem to może być gestoza...ale nie musi bo sprzyjają temu jeszcze inne okoliczności.
Idę do lekarza we wtorek 28.11 wiec popytam ją co o tym myśli...:dry: i ...zobaczę swoją dzidzię:-) :tak:

ja mam wieczorem oguchnięte kostki ...tak że ledwo co je widać, że są...

Łaże w adidasach, ale kupiłam buty cieplejsze takie ciut wyższe , sznurowane, bo można je dowolnie poluzować na całej długości.....

problem miałam ze skarpetkami, nawet najszersze mi się wcinały w nogi. Kupiłam takie krótkie "stopki" są naprawdę rewelacja...:tak:

Kamilala na te stopki to nie wpadlam. A musze cos innego kupic, bo zaczynaja mi sie skarpetki odznaczac na nogach i to tez takie najluzniejsze juz ubieram. :szok:

Wspolczuje wam puchniecia:-( ja na szczescie nie puchne, ale kregoslup :baffled: no coz dzisiaj sie znowu z boku na bok przewrocic nie moglam

reklama
Mi spuchly i rece i nogi...obarczke juz odlozylam do szafki ( co mi niemilosiernie paweł wypomina ze on caly czas nosi a ja nie:-D ale jak zgubil ja w hotelu tydzien po slubie to jzu nie pamieta:tak: :-D ) skarpetki tez nosze stopki sa wygodne i nie tzreba sie duzo napracowac by je zalozyc a z tym moim brzuchem to czasami nie lada wyczyn:-)

Do góry