reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

BRZUSZKI!! (MAJOWO/KWIETNIOWE)

Ja zauwazylam ze moj zaczol rosnac od 14 tygodnia...jak porownam fotki to z tygodnia na tydzien wiekszy a tak normalnie nie zdaje sie z tego sprawy:):)

reklama
Dziewczyny widze,mże strasznie zastanawiacie się jak liczyć te miesiące. ja poprostu znalazłam na jakiejś stronie taki kalkulator ciążowy, który mi liczy który to dzień tydzień i miesiąc i podaje date porodu i znak zodiaku i można policzyć dokładnie inne rzeczy. Niestety nie pamiętam z jakiej stronki go ściągłam.

czarownica pisze:
julienx fajnie wygladasz i dzidzia tez sliczna widzialm USG:):) a chodzisz do pracy, uczysz sie??? i tez w ciazy czujesz sie piekniejsza niz zwykle:):):):):):)

Niestety od 3 tygodni jestem na zwolnieniu L4 i leżę plackiem w łóżku. Jestem po zabiegu założenia szwu okrężnego na rozwierającej się szyjce. Leżałam na patologii i po podszyciu leżę już w domku narazie do świąt. Od przyszłego tygodnia powolutku dostałam pozwolenie na krzątanie się po domu i krótki spacer.

Bardzo mi schlebiłaś pisząc "uczysz się" bardzo mi się miło zrobiło. Mam 27 lat, a Antoś jest naszym pierwszym dzidziusiem.
Całuski dla Ciebie i Twojego maleństwa

julienx na tej fotce wygladasz bardzo mlodziutko!!!!!na 19 latek:):)
to trzymaj sie i lez tyle ile kazali - u mnie na szczescie wszytko ok
caluje Antosia i Ciebie:) mam weekend wolny wiec na forum bede w poniedzielek - wtedy sobie troszke pogadamy ;):):)

Tak faktycznie na zdjęciu wyglądasz dużo młodziej Julienx ja bede miala 27 za 1,5 miesiąca i też dają mi 19 fajnie,że nie jestem sama :) chociaż ktoś wcześniej pisał,że też tak młodo wygląda, a ma więcej, ja tego osobiscie nie lubię, w pracy praktykantki z tecników myślaly często, że jestem z jakiegoś innego technikum i musialam je uświadamiać,że są u mnie na praktyce to byly śmieszne sytuacje, nie mogły uwierzyć. A jak przyszłam do pracy to pracownicy też myśleli ,że ja tylko na praktyce, a ja miałam od nich zacząc egzekwować różne rzeczy, oj ciężko było na początku.
No to miłego ( wiem że można zwariowac tak na dłuższą metę) leżakowania. Oby Ci szybko zlecialo!

mi brzuszek zaczął tak naprawdę rosnąc w 6 miesiącu,ale wtedy wszyscy myśleli,ze jestem,ale w 6tyg:))))))))))))))))))))))))))))))))))))maturkę zdawałam jak wiadomo w maju,a w lipcu rodziłam,a pamiętam jak już po maturach zdanych oczywiście:))))dziewczyna z klasy do mnie podeszła,bo pierwszy raz przyszłam w ogrodniczkach,a jak wiecie strasznie w nich wszystko widac:)i wypaliła do mnie"aleś się ubrala,wyglądasz jakbyś w ciąży była",a tak naprawdę to już nie pozostawiał brzuszek wątpliwości w 8 miesiacu:)))podobno w drugiej ciaży wcześniej widac,przynajmniej tak mowią moje wszystkie dzieciate koleżanki,więc liczę,że tym razem już w styczniu nie bedzie wątpliwości,ale póki o wolałabym,zeby nie byl za duży...oby do świąt:))))))))))))aha,a co do leżenia julienx to współczuję,ja musialam w tej ciazy leżec tydzień...przeleżałam dzień i więcej nie dałam rady,ale z Ewą leżalam dwa razy po tydzień i udało się,ale wtedy jeszcze nie było jej przy mnie:))))więc nikt mi nie broił i nie wołał co chwilę "mama uciu...mama jeśc...mama apa....mama choc"itp:)))))))))a teraz ciągle mówi,ze chce jeśc,bo nie chce myc zębów:)))już zjadla obiad po raz drugi,galaretkę,dwa kubki kakao wypiła,kawałek ciasta...ciekawe co jeszcze wymyśli:))))))))ale ja się rozpisuję...

Juleinx z tym lezeniem to cie rozumiem bo sama dlugo musialam lezec a pozniej co moglam do konca I trymestru to tylko pokzatac sie po mieszkanku i nic...ale napewno dasz sobie rady!!!!No i faktycznie wygladasz bardzo mlodo tez myslalam ze jestes taka mlodziutka:) ja przy moim niedawno skonczonym 20 wygladam ponoc jak 16 latka...no chyba ze sie uciaptam na sesje jakimis farbami:) i tez mnie to wkorza...bo ludzie traktuja mnie jak jakos smarkule....a co mam jak nie mam przy sobie dowodu!!!!!nie kupie mezowi fajek winka nic:(:(

Widze, ze wracamy do tematu wieku. Tez juz pisalam, ze mi daja zawsze wszyscy 16, a za 3 m-ce koncze 23 lata i juz kurcze od 3-4 lat mowia, ze 16, wczesniej bylo, ze wygladam na 14-15 ;). Chwilami to naprawde deprymujace, ale w przyszlosci bedzie nam fajnie :D Bedziemy sie wolno starzaly. Ja mam to po mamie, bo jej tez wszyscy teraz daja 10-20 lat mniej (zalezy jak sie ubierze i jaka ma fryzurke). Kiedys poszla z moim bratem do lekarza (on mial wtedy ok. 16 lat) i lekarz sie go zapytal czy przyszedl ze swoja dziewczyna :>, takze sobie wyobrazcie ;)
A teraz jak bedziemy chodzic z brzuszkami to juz widze co sobie babcie stare mysla :> - "te dzisiejsze nastolatki, nie umieja sie zabezpieczac, biedna dziewczyna - ktos jej dziecko zrobil" hahahaha. Juz raz babka jedna tak strasznie dziwnie na mnie patrzala w sklepie z pozalowaniem i niedowierzaniem :> ale nie zamierzam sie tym denerwowac. To jest smieszne w rezultacie, bo to Ci ludzie sa w bledzie, a my wiemy swoje :>

Julienx z lezeniem dasz rade. Ja lezalam prawie 7 tyg non stop wstajac tylko do toalety. Chwilami bylo ciezko, ale jakos dalam rade... Ty tez na pewno sobie poradzisz :)
Buziaki

mi się raz chciało śmiać jak jeden dziadek na ulicy myślał że jestem córką mojej przyjaciółki (jest ode mnie o 3 lata starsza :) )

reklama
Do góry