dziubasek08
Fanka BB :)
no na pewno nie wygladalam jak mądra ;-) nie przewidziałam tej śnieżycy![]()
kilolek - moje dziecko robiło furorę nie tyle tym, że przyszło w chuście, ile tym, że zrobiło kupei e takie do brata podobne
![]()

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
kilolek - moje dziecko robiło furorę nie tyle tym, że przyszło w chuście, ile tym, że zrobiło kupei e takie do brata podobne
![]()
Gdzie? w "naszej" cywilizowanej Anglii? :-)
szczerze mowiac jak dlugo tu jestem to nie widzialam jeszcze matki z dzieckiem w chuscie nawet matki afrykanskiej, wszystkie z wozkami smigaja. To dopiero na mnie beda dziwnie patrzec jak na debila chyba, bo mieszkam na dzielnicy gdzie jest wiecej bialych i zauwazylam, ze dziwnie patrza na obcych jak na przybyszow, ba potrafia mi nawet zagladac do wozka i komentowac o moim dzieckuw kazdym razie z duma bede nosic swoja dzidzie w chuscie.
![]()
a czemu bardzo zla?????
Witam,
mam 6 tygodniowego malucha, kupiłam chustę tkaną i chciałam go dwa tygodnie temu wpakować do kołyski którą zawiązałam zgodnie z wzorem w internecie:-) no niestety nie wyszło mi to, bo tułów mu wpadł gdzieś nisko, głowa się wygięła do boku, rączki się ścisnęły na moim brzuchu i ledwo biedaka stamtąd wyciągnęłam! W ogóle taka długa ta chusta że wiłam ją i wiłam. Teraz chcę podejść do pozycji kangurka - ale boję się jeszcze bardziej - bo to wygląda na skomplikowane, ale mój maluch bardzo potrzebuje przytulania więc muszę jakoś go zawinąć.
Pytanie mam czy 6 tyg to nie za mało na tą pozycję? czy macie jakieś rady jak to zrobić?
I jak się ubieracie i maluchy w taką pogodę do chusty? pod kurtkę oczywiście chusta się nie zmieści - ale na kurtkę to chyba nie bardzo?
A jeszcze z innej beczki - pieluchy wielorazowe czy któraś z was stosuje? bo szukam tu takiego tematu na forum i jak na razie jeden znalazłam ale nie czynny:-)