Tigla - dzieci mozesz przerzucic do spacerowki jak ladnie same siedza czyli jak juz maja sztywne karki, utrzymuja glowke prosto no i siedza bez podpierania ich poduszkami itp
Zenia, Rozyczka - pytacie o poduszke rogala, owszem mam taka ale przydala mi sie tylko na czas ciazy i pozniej do spania po cc. Moje chlopaki nie jadly z piersi, przystawialam ale nie za bardzo umieli w szpitalu kazano nam wybrac jedna metode wiec padlo na butelke. Nie umiem ich karmic w tym samym czasie a szkoda bo jak emek w pracy to ciezko jak obaj placza. a poduszcze probowalam ich klasc jak probowalam piers dawac ale oni przy piersi to pociagneli troszke i usypiali. Ogolnie jesli chodzi o blizniaki to jestem zwolenniczka butelek (wiem ile zjedli) a na piersi nigdy nie mamy pewnosci ile dziecko zjadlo. No i jedno dziecko dostawi sie do piersi na wolanie a z dwojka doby by braklo bo ciagle by bylo karmienie ktoregos. Ale szczerze powiem ze opieka nad blizniakami i odciaganie mleka tez latwa nie jest. Musicie wszystko sobie przemyslec i zobaczycie jak to bedzie jak sie urodza maluszki. Ja bardzo chcialam piersia karmic ale chlopaki ssac nie umieli. teraz nie zaluje ze karmie butelka z powyzszych powodow.
Co do wozka. No z tym zawsze jest problem. Ja chcialam taki co dzieci sa kolo siebie i taki co jest spacerowka. Mialam dwa typy
Out n About Double Nipper 360 v2.1 TWIN Baby Pushchair in Charcoal: Amazon.co.uk: Baby
..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE 2013 sklep internetowy: ELCAR Duet Havana bliźniaczy wózek głęboko-spacerowy + torba pielęgnacyjna + moskitiera + folia p/deszczowa GRATIS
Pierszy jest bardzo leciutki i ogolnie podobal mi sie ale ma 3 kolka, nie ma gondoli dla niemowlakow, nie ma opcji zmiany raczki czyli dzieci sa zawsze przodem do kierunku jazdy
Drugi jest ciezszy i wiekszy.
Wzielam jednak za i przeciw i zdecydowalam sie na ten drugi. To nie jest dokladnie ten co ja mam ale bardzo podobny model. Prtzewazyly chyba te gondole dla niemowlakow poniewaz mieszkam na pierszym pietrze i nie ma mowy zebym sama wniosla wozek do domu. Jak emek w pracy to zostawiam wozek w ogrodku a ja tylko wyciagam gondolki i ide z chlopakami do domu. A tak musialabym ich wnosic osobno czyli bym musiala ktoregos zostawic bez opieki na moment.
Z wozkiem podwiojnym jest jeszcze jeden problem nie wejdzie sie we wszystkie drzwi

Szukajac wozka wybierzcie kilka modeli co wam odpowiadaja i zrobcie sobie liste za i przeciw.
Moj wozek wyglada tak

Jak juz wam robie wyklad na temat wozkow to jeszcze wyraze opinie na temat lozeczek

Ja mam turystyczne i jestem zachwycona. Z tym byl problem ale przewazyly koszta w UK drewniane sa drogie bardzo a turystyczne dosc tanie. Jesli sie juz zdecydujecie na turystyczne to miejcie pewnosc zeby mialy opcje podnoszenia materaca bo nie kazde turystyczne moga miec podwyzszony materac. No i raczej do takiego lozeczka jesli ma byc uzywane caly czas musicie dokupic materace bo te w zestawie to raczej sa maty niz materace.
A teraz wam powiem dlaczego jestem zachwycona lozeczkami turystycznymi. Moje chlopaki od poczatku sa bardzo ruchliwe i kraza po lozeczku na poczatku stycznia musialam ich juz rozdzielic. Spa przewaznie na brzuszkach i filip sie przemieszcza ze spi z glowa przy samym koncu lozeczka a Mati sie przemieszcza na bok i spi z nosem w tej siatce. Gdyby lozeczka byly drewniane to Filip by sie poobijam a Mati udusil spiac z nosem w ochraniaczu
No a skoro juz sie rozpisalam to jeszcze sobie pozwole pokazac wam moich kawalerow (zdjecie z wczoraj)

ten "wstydliwy" to Mati