reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Hej, wróciłam właśnie z wizyty. Dziś 4+6, na usg pęcherzyk. Jak zapytałam gina czy jak na ten czas to jest Ok, to powiedział, ze na razie wyglada to tak jak przy moich poprzednich ciążach :( czy mogłybyście powiedziec jak to u Was wyglądało mniej więcej w tym czasie? Nie wiem czy on już się tu spodziewał zarodka czy o co mu chodziło, ale trochę mnie podłamał. Kolejna wizyta dopiero za 2 tyg i ma to być jego zdaniem bardzo ciężkie 14 dni dla mnie. Jak wspomniał, każda moja ciąża się na tym etapie kończyła, wiec jeśli dotrwam i będzie serce to będzie wielki przełom. Jeszcze na koniec dodał, ze to moja 4 ciąża i jeśli tetaz się nie uda, to będzie miał dla mnie inna opcje i to będzie wówczas już dla mnie ostateczne rozwiązanie. Oczywiście nie powiedział o co chodzi, mogę się tylko domyślać, ze pewnie inseminacja lub in vitro, ale samo takie gadanie na koniec wizyty nie napawa optymizmem. Nie wiem jak te 2 tyg wytrzymam, ale jestem trochę załamana. Jak ba początku powiedziałam, ze to moja pierwsza ciąża, w której nie plamie i bardzo mnie to cieszy, to on od razu dał mi do zrozumienia, ze do następnej wizyty to się jeszcze może zmienić :(
Imbecyl. No po prostu zwykły imbecyl. Jak można kobiecie mówi takie rzeczy? Jeszcze kobiecie po takich przejściach?? No chyba bym strzeliła w ryj, serio. Czego on chciał w 33 dniu cyklu? Może dziecka machającgo rękami? No kur.. bez jaj. Olej dziada, bo gada pierdoly. I ja bym go zmienila, po co masz się denerwować co wizytę?? Kochana, bierz leki, odpoczywaj, myśl pozytywnie bo ja wierzę że taki pęcherzyk i taka wysoka beta w tym dniu cyklu bardzo dobrze wróży :) ❤❤❤

Co za cymbal. 😡
Nie słuchaj. Uda sie. Uwierz w maluszka. 🥰 dlatego ja tak zachwalam dr Janosz. Byla dla mnie po prostu ludzka. Autentycznie przeżywała straty swoich pacjentek. Pocieszała kiedy trzeba było. A jak zaszlam w 3 ciaze ktora donosiłam to bylam pesymistycznie nastawiona. Wystraszona. A ona zarazala optymizmem. Nie pozwoliła sobie na straszenie pacjentki jak w twoim przypadku....jak tak można?
Pamiętam jak przyszlam w 12 tc. Pierwszy raz widzialam tak duże moje dziecko. A ja ciagle nie dopuszczałam do siebie mysli ze jestem w ciąży. Balsm sie uwierzyć i cieszyć. Aby uchronić się przed bólem. A ona co ? Mowi tak. : "widzisz swojego bobasa? No powiedz mamie! Matka ogarnij sie. Dobrze sie mam ! ". Prawie sie poryczałam wtedy. I uwierzylam i zaczelam czuć ze sue uda.
Viesz się kazdym dniem. 😇 porozmawiajcie sobie. Powaznie mówię. Jak wierzys,. Modl sie za dziecko. 😇😇😇🥰 i masz byc szczęśliwa! Nie słuchaj tego gamonia.
Moją gin jest identyczna :) to ona wierzyła. A ja w 12 tc też mówiłam że nie chce się przywiązywać. Dopiero koło 16tc się przekonałam i zaczęłam powolutku, po cichutku wierzyć że się uda ;)

reklama
Mydełko naturalne z nanosrebrem w płynie

@mohaaa nie słuchaj tego lekarza!!! Będzie wszystko dobrze zobaczysz ❤ jeszcze powiesz mu, że nie miał racji. Jesteśmy z Tobą i na pewno będzie dobrze ❤
Też używam to mydełko od czasu kiedy właśnie tu na grupie ktoś polecał. Wcześniej miałam dosyć często infekcje, od czasu kiedy zaczęłam stosować to zero infekcji.

Dzięki ❤ Tak zrobię. Modlę się codziennie i myśle nieustannie, ze musi się udać i tym razem będzie dobrze. Ale tak mnie ten lekarz zdenerwowałam, ze wróciłam do domu i się popłakałam. Miałam drugiego lekarza, który mi robił histeroskopie i on był właśnie bardzo ludzki i miły, ale on nie daje heparyny, wiec wróciłam do tego. Jeszcze wmawia mi, ze to, ze usunęłam polipa, nic nie znaczy. Skoro zachodziłam w ciąże z polipem, to brak jego nic nie zmieni. A z kolei tamten lekarz mowil, ze czasem właśnie umiejscowienie polipa ma znaczenie, bo może nie dochodzić do zagnieżdżenia
Nie rozumiem jak mozna byc takim ginekologiem, ja wiem ze lepiej nie owlekac w bawelne, ale jak sie ma 100 % pewnosci, a nie jak jeszcze nic nie wiadomo, niktorzy sa tacy nieczuli. Ja wierze, ze bedzie dobrze! :)

@Takaja123 dziękuję

@mohaaa nie wiem skąd się biorą ci lekarze i kto im daje dyplomy. Wszystko jest w porządku. Serduszko widać przy becie powyżej 10000. Może dla niego najlepiej by było, gdybyś już rodziła? Wtedy miałby pewność, że się udało. Zawsze w takich wypadkach uważam, że warto rozważyć zmianę lekarza. Mój może nie tryskał optymizmem, ale niepotrzebnie nie straszył. Jest wszystko w najlepszym porządku. W 4tc nie ma szans na serduszko. Powolutku. W takiej ciąży każdy dzień jest jak siedmiomilowy krok. A więc jeszcze wszystko przed tobą, czyli ciałko żółte, na szczycie którego rozwija się milimetrowy człowieczek u którego trzeba uchwycić akcję serca. Do tego trzeba mieć świetny sprzęt, super umiejętności i odpowiedni czas.
Na ten czas powinien być pęcherzyk, więc wszystko jest w jak najlepszym porzadku

Dziewczyny pisze do Was z próśb. Macie może do polecenia jakieś globulki doochwowe na infekcje bez recepty? Coś złapałam, a lekarz ma zawalony grafik do 17.10 kaza dzwonić w przyszłym tyg będą grafiki na późniejszy czas [emoji24] poratujecie jakąś rada?
Ja ostatnio kupowałam gynoxin uno i jak ręką odjął [emoji3526][emoji3526]

Też używam to mydełko od czasu kiedy właśnie tu na grupie ktoś polecał. Wcześniej miałam dosyć często infekcje, od czasu kiedy zaczęłam stosować to zero infekcji.

To właśnie ja polecałam to mydełko 😉 od marca było ciężko dostępne i dlatego moje eksperymenty niepotrzebne 🤭

@Lu_cy właśnie to kupiłam i dziś zaczynam kuracje. Mam jeszcze masc macmiror użyłam po powrocie z pracy, a na noc globulke użyje. Nie wiem czy dobre połączenie ale ulżyło mi troszkę

To właśnie ja polecałam to mydełko 😉 od marca było ciężko dostępne i dlatego moje eksperymenty niepotrzebne 🤭

@Lu_cy właśnie to kupiłam i dziś zaczynam kuracje. Mam jeszcze masc macmiror użyłam po powrocie z pracy, a na noc globulke użyje. Nie wiem czy dobre połączenie ale ulżyło mi troszkę
O widzisz ☺️ naprawdę jest świetne. To fakt on line było niedostępne. Ja kupuję na doz on line i nie było i w czasach pandemii w aptece stacjonarnej dojrzałam a moje już się kończyło, to kupiłam, ale zdzierali strasznie, chyba 18 zł zapłaciłam a przez neta za 11zl kupuję. Ale warto, bo jest dobre. Dzięki za polecenie ❤️

To właśnie ja polecałam to mydełko [emoji6] od marca było ciężko dostępne i dlatego moje eksperymenty niepotrzebne [emoji2960]

Oby pomogło. Ja myślałam że będę musiała pędzić do gina a tu pomogło od razu

reklama
Do góry