reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@anja93 to super wiadomości, widzisz nie było się czym stresować :) fantastycznie że maleństwo nadrobiło i rośnie książkowo :) uwież że chętnie bym Ci oddała trochę mdłości @ivvonka teraz czekamy na Twoją wizytę.

reklama
@anja93, no, no widzisz? A nie mówiłam :) Jak może być niedobrze, jak jest dobrze? Musi być dobrze. Nie ma inaczej. Przekroczyłaś w dodatku ten feralny dla Ciebie czas, a to też super informacja. No jeszcze niecałe 4 tygodnie i będzie 12 tydzień a wtedy już z góreczki.

Dziewczyny jechałam dziś do ginekologa, żeby mi pobrał ten wymaz na gbs ale nigdzie nie mogłam kupić tych pałeczek do badania. Całe miasto objeździłam :szok:
Nie będę miała tego badania zrobionego:no:
Podadzą mi w szpitalu kroplówkę na to tak?

@membaris, @anja93 no teraz ja się szykuję. Już dziś makijaż próbny i loki zakręcam. :)
Żartuję, ze dwie godziny szukałam zlecenia z numerem badań na środę, Bo zapoznałam się, a że nic tam frapującego nie znalazłam to kartkę położyłam byle gdzie.
Dziś jak anja93 wspomniała o Tsh, to doszłam do wniosku, że może jeszcze by to lekarzowi pokazać i dalej do szukania. Przewaliłam absolutnie wszystko w pokojach. Była na ławie pod kartką A4, na której kładę brudne pędzle do malowania (cały czas tę dekorację robię) Uświniona, mokra ( kartka oczywiście), ale numer dało się odczytać. Tak to bym musiała do Diagnostyki zasuwać.

Ja w końcu w domu jeszcze mieliśmy troche spraw do załatwienia :)
Więc może od poczatku , żeby się wypowiedzieć wyczerpująco ...
Weszłam sobie na wizyte sama , bo stwierdziłam , że jak mam gadać po swojemu z doktorem i wymieniać mysli to M mnie wybije z rytmu xD a była to wizyta wazna dla mnie ...
No to kawa na ławe wykładam mu badania : klepie w komputer z góry na dół ujemne ...ujemne...ujemne... i patrzy na mnie ja mówie - " tak ...tak wiem mi też ręce opadły ... "
i dalej klepie hehe :D
Zapytał czy dzisiaj się możemy zbadać ? mówię tak bo 27dc @ jeszcze nie mam i zaprosił mnie na przegląd . Chyba zrobił cytologie , bo coś tam grzebał [emoji14] później mówi na drugie łoże tortur usg xD
Wyoglądał mnie całą ...takiego przeglądu to ja nie miałam odkąd żyje ... wiadomo całe podwozie , później tarczyce , piersi , nawet nerki i coś w żołądku i pod żebrami xD
USG to on maaaa fakt ...takie robi zoomy , że ja nawet nie wiedziałam co oglądam haha po czym pierdykną wydruk i mówi - "no wiesz co , no nie mam się tu do czego przyczepić książkowa jesteś ",
to śmieje i mówię - " hmmm a to dobre , znaczy będzie miał doktor większą zagadkę do rozwiązania " a ten mówi "ja już wszystko wiem " to ja w strachu jak to ja .
Doktor moze nie jest baaardzo wylewny ,ale powie co trzeba i jak trzeba , ja się z nim dogaduję jak ze swoim hahah tak jak większość dziewczyn ubóstwiam już go :) ciepły człowieczek :)
No i przechodząc do sedna ... siadamy do biurka i ten dalej tam klepie, i ta niezręczna ciszaaa < jak to mi kiedyś Foczusia pisała > tak ... to jest ta cisza , gdzie nie wiesz co masz powiedzieć czy wgl coś powiedzieć , a czekasz co on powie , czy coś wgl powie xD no i nic cisza dalej ... ale siedze cicho patrze pisze recepty... i widze , hm oho tak to jest to , to co ja sobie wydumałam , chyba czyta mi w myślach i już banan lekki na twarzy... a , że wiecie jaka ja w gorącej wodzie kąpana mówie tak , " noo to jaki mamy ten plan ? bo wie pan , ze mnie się histeryczka straszna zrobiła i ja muszę wiedzieć wszystko , bo inaczej nie śpie " :D oczywiście książeczka do ręki i tłumaczy co jest do czego po co jak działa , na to ja " czyli jajeczka mam skopane ? " dowiedziałam się tyle ... jajka mam b.dobre a dzieci moge robić ile wlezie , więc hm ovarin mogę skończyć , ale tak naprawdę to je jeszcze podrasowałam bardziej niż są , jak to mówią nie zaszkodzi , dobrze , że nie zamawiałam więcej tych suplementów na razie .
Noooo i po przeglądaniu tych wyników tooo u mnie licho nie śpi w KiRach , w zasadzie wynik jest ok , ale nie do końca , bo jednak u mnie działa negatywnie coś tam , że blokuje porządną implantacje mówi tak : " to , to jest u Ciebie przyczyną , ale wiesz... u Ciebie to jest skopane delikatnie , bardzo delikatnie i robi Ci tak , że się nie może zaimplantować jak trzeba " aha to ja pytam " a czy da się to naprawić ? " po czym usłyszałam , że " tak , oczywiście ale sama sobie nie poradzisz dlatego trzeba Ci pomóc " : ) oczywiście pytań ciąg dalszy " to kiedy się możemy starać za 2 ,3 miesiące ?" ... odp . " nie już w tym cyklu robimy ...tu nie ma na co czekać " :D no to ja od razu wiatry w żagle :))
I dziewczynki zaczynam od dzisiaj kurację ... metformax sobie swój biorę jak biorę na razie , wykupiłam Dostinex bo tam był tani w aptece 119zł a u mnie prawie 300 zł :O i mam na noc brać w poniedziałki 1/4 tabletki < przy czym od razu Wam mówię , że mam sraczkę , bo odkąd przeczytałam , że AgaB33 straciła przytomność i zsiniała , to boje > , mam go odstawić od razu jak zaciążę , na początku cyklu lametta 2x1 i tutaj pytanie do matylda23 jaka Ty miałaś dawkę ? troche boje 2x dziennie brać żeby się nie przestymulować . A lametta jest po to , że jakiś tam składnik jej daje 2krotnie większe szanse na utrzymanie ciąży , pokazywał mi to w książce tyle , że ja nie zapamiętałam szczegółów ;/ mam przyjechać na podgląd między 9-11dc no i do tego ovitrelle na pęknięcie . Popatrzył w kalendarz i jak to mówił "zaciążamy w walentynki " ja mówie "oby się udało" a ten " zrobimy ci dziecko " :D :)
A więc co do tego mojego baby boom tooo po owulacji czy od pozytywnego mam brać accofil , i progesterony itd to mi wtedy zapisze na monitoringu , accofil juz recepte mam .
Pytanie moje zasadnicze co z clexane mogę brać ??? on mówi , że za dużo ciąż mu na tym leci robią się z tego krwiaki , ale jeśli chce brać to mogę brać tyle , że z moich badań nie ma wskazań do tego ...
I chyba będę brać jednak na waszym przykładzie myślicie , że dobrze zrobię prawda ???
Na razie mam zapas, ale będę musiała sobie w profamilii obcykać doktorke co by mi pisała inaczej wróce do tego mojego byłego gina , bo mi tępak pisał z refundacją , ale szczerze nie chce do niego .
Także tak to wygląda , według niego na accofilu powinno być . Czy będzie się okaże wiadomo , marzę żeby było ok ale jak nie będzie to ja się nie poddam oczywiście :) Nic nie mówił o sterdzie...dopytam na monicie .
Na korytarzu siedziała jakaś kobieta mówiła , że miała 2x in vitro z pdg i teraz mówi , że każdej kobiecie odradza i , że lekarz sam jej przyznał rację , że osłabiło jej to bardzo zarodki czy jakoś tak ...wiecie ja się nie znam , ale ona chciała się sądzić czy coś tylko dała sobie spokój , i tak ubolewała żeby nigdy sobie nie dac zrobić pdg . Ile w tym prawdy nie wiem nie powiem , kobieta widać zniszczona psychicznie , widac że lekko nie ma w domu :/ nie wiedziałam jak jej pomóc nawet słowem
No to przychodzi @ na dniach i później działamy :) wracam do gry jupii :) cieszę się , że mogłam podzielić się z Wami moim szczęściem :* spisałam się , ale gdzieś te emocje musiałam wyrzucić :)

Ostatnia edycja:
@roxie123 powiem tak: bardzo klawo to wszystko wyszło. To z tym Clexane to powiedział Ci trochę podobnie jak mój lekarz z luteiną na pytanie: czy brać po owulacji? Nie w sensie, że mu ciąże na tym lecą, tylko w sensie: jak Pani chce, ale niekoniecznie, bo to sztucznie i niepotrzebnie nabija poziom czy trzeba czy nie trzeba. Więc nie brałam.

Dziewczyny dzis zalamanie.
Ciagle mam skurcze mniej lub bardziej regularne ale 80-100 i to na prawde meczy bo ilez mozna,od czwartku to trwa.
Aktualnie co 6 min
Wczoraj mialam wpisana oxy ale rano co 7 min piekne skurcze i decyzja ,ze oxy niepotrzeba bo sama dam rade.
Tylko problem polega na rozwarciy,szyjka ma cm a rozwarcie ledwie dwa.
Mialam dzis isc na porodowke ale zjechalo sie full rodzacych a tu sa dwa lozka.
I tak leze i sie mecze ,juz nawet nje chodze po schodach bo to nic nie daje
Caly oddzial mnie zna[emoji16]
Szczerze jestem zmeczona,a jak ktos mowi ,ze to pewnie az tak nie boli to trochw jest w bledzie bo po tylu dniach boli.
Takze z watku styczniowki jestem ostania i jeszcze moge zostac lutuwka[emoji15]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@ivvonka ja wiem , że u niego donosze ciąże .... nie wiem którą , ale jestem tego pewna .
Co do clexane to była tylko zagrywka , bo każda z nas wie , ze on nie toleruje clexane i nie zaleca ale tez nie mówi nie jeśli chcemy , więc ja tutaj nie mam do niego żadnego ale ... to juz z zasady kazda i tak się kłuje bo co tam , ja mam zapas na razie zastrzyków więc jak ma pomóc to tez swoje zrobi :) u mnie magicznym lekiem ma byc accofil

reklama
@roxie123 ciesze sie Twoim szczesciem bo wiem jakie to dla Ciebie wazne! Zreszta dla kazdej z nas malenstwo jest na 1 miejscu. Az milo sie czytalo to co napisalas ! Na prawde mocno Ci kibicuje. Oby walentynki byly owocne i teraz juz z gorki :) jupi :)
@Funia90 biedulko sie nameczysz. Ale za to jaka NAGRODA!!! :*
Dziewczyny membaris i ivvonka czekam na Wasze wizyty z zapartym tchem, i za wszystkie niedlugo testujace trzymam mocno kciuki!!

Do góry