Rita ile mala ma tej bilirubiny ?
u nas bylo to samo po 4 tyg mala miala 15 albo 17 wiec duzo. Pediatra kazala odstawic od cycka i poic mm, nigdy nie wrocilysmy juz do cycka bo po butelce niestety nie chcila, z butli lecialo samo z cyckow trzeba bylo popracowac

ponad 4 mies. odciagalam i przelewalam do butelki i z perspektywy czasu twierdze ze to przez lekarzy bo przerwanie karmienia i podanie mm to najprostrze co mozna zrobic :|
Moze poradania laktacyjna ? tam p.laktacyjna powinna ci doradzic co zrobic zeby mala po dwoch dniach butelkowania chciala twoje mleko.
Wiem ze w niemczech zanim zdecyduja o karmieniu mm w przypadku zoltaczki kazda klasc dziecko w pieluszce w slonecznym miejscu - cos w rodzaju fototerapi albo poprostu biora mame z dzieciaczkiem na fototerapie do szpitala a matka dalej karmi cyckiem.
U ciebie nie musi byc jak u mnie ale ostrzegam bo mi po fakcie pielegniarka powiedziala ze jak dziecko sproboje mm to pozniej ciezko wrocic do cycka :| ja probowalam i z kubeczkiem medeli i karmieniem przez cewnik ale nic to nie dalo

a super pielegniarka do pobierania krwi jest w MEDICE pani Halinka chyba sie nazwa (pielegniarka pediatryczna wiec zna sie na fachu) wystarczy zadzownic i zapytac kiedy ona jest, powiedziec ze chodzi o niemowlaka to ci powiedza jaki ma grafik
powodzenia !