reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

co zrobic na zatwardzenie: śliwki,jabłka sok jabłkowy nie pomaga?

j. ost W ostateczności czopek glicerynowy.
Ale jeśli maluszek nie pręży się, nie stęka i widać że nie męczy się z powodu braku kupki, to lepiej byłoby gdybyś po prostu ograniczyła to co zatwardza (kaszki, ziemniaki, mięsko.. nie wiem co jeszcze?) i poczekała aż sam zrobi.
A od ilu dni nie ma kupy?

reklama
tak tak to wiem lenka nie robi kupy od 2dni ale wi dze ze zaczyna strasznie sie meczyc bo sie prezy i placze a raczej piszczy wiec chyba jutro zakupie czopki

a poza tym to domyslal sie ze to zatwardzenie niestety od jej ulubionej zupki warzywnej przeze mnie robionej z dodatkiem kaszki ryzowej.

a my dziś próbowaliśmy słoiczek bobovita po 6 miesiącu gdzie sa grudki i nic mała mi nie zjadła :no: odruchy wymiotne miała więc wziełam zmiksowałam i też nic :no: nie wiem co jej dziś było nic nie jadła ani nie piła może z 4 razy po 100 ml mleka i tylko to :dry: chyba znów ząbki lub upał jej doskwierał bo nie do wytrzymania była dziś :wściekła/y: spała do 9.00 i jak wstała to godzinka drzemki o 13.00 i już do 23.00 nie zasneła :-( więc padam a jutro do szczepienia ;-)

a my dziś próbowaliśmy słoiczek bobovita po 6 miesiącu gdzie sa grudki i nic mała mi nie zjadła :no: odruchy wymiotne miała więc wziełam zmiksowałam i też nic :no: nie wiem co jej dziś było nic nie jadła ani nie piła może z 4 razy po 100 ml mleka i tylko to :dry: chyba znów ząbki lub upał jej doskwierał bo nie do wytrzymania była dziś :wściekła/y: spała do 9.00 i jak wstała to godzinka drzemki o 13.00 i już do 23.00 nie zasneła :-( więc padam a jutro do szczepienia ;-)
Gosia, poczytaj wątek "Opieka..." Dziś chybaq wszystkie dzieci mialy trudny dzień.

U nas podejrzenie skazy bialkowej (brak apetytu i zaczerwieniona skora, delijkatnie sucha) i polecenie odstawienia wit d3 botez chamuje laknienie.

Od wczoraj makrel pije NAN HA 2 i skora zdecydowanie sie poprawila. sladu juz prawie nie ma po krosteczkach i suchej skorce. wiec moze nie bedziemy musialy rezygnowac z mleczka na rzecz Nutramigenu :tak: i od razu apetyt sie poprawil. Martynie alo sie zjesc 150 ml mlekaa. na obiad zjada caly sloiczek ten 130 g a na deser maly sliczek suszonch sliwek. tak wiec chyba kryzys zazegnany :tak:

u nas pokonane zatwardzenie:)
plantex przeciwko wzdeciom 1,5sloiczka jabłek +sok jabłkowy i co................
dzis było 5 pieknych kupek:)

reklama
U nas podejrzenie skazy bialkowej .............tak wiec chyba kryzys zazegnany :tak:

To super lil kate! może teraz przestaniesz się zamartwiać że Martysia za mało przybiera i jest chuda... oby ten apetyt dopisywał jej jak najdłużej :tak:Fajnie że udało się Wam bez Nutramigenu :blink:
A my jeszcze 2 dni i całkowicie odstawiamy białko krowie. Choć nie wiem tak naprawde po co, bo juz w chwili gdy piła pół na pół Bebilon z Nutramigenem, to skórka znowu stała się gładziutka. Lekarka mówi, że Milenka ma niewielką tą nietolerancję na białko. Teraz jeszcze jemy słoiczki z mlekiem, i w każdej butli jeszcze 30ml Bebilonu a skórka już idealna..... ale lekarka kazała na miesiąc odstawic to co robić... odstawimy :blink:

Do góry