reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

mam pytako ile wasze malenstwa spia w ciagu dnia i w nocy?

Lenka w ciągu dnia śpi dwa razy średnio ok. godzinki, są oczywiście wyjątki kiedy śpi 3 h :-D lub kiedy śpi tylko raz :no:

Spać idzie o 20:30 po 220 gestej kaszki -ale i tak ciagnie ja przez butle, ma odpowiednia dziure w smoczku :) pozniej pobudka ok 24, 3, 6, a wstaje ok 9.
sa noc kiedy od 4 budzi sie co godzine zeby pomamlec cyca.
A jak to wyglada u Was?

Jeżeli chodzi o noc, to najczęściej zasypiamy po cyckach 20.30-21.30, później podbudka ok. 1,3,6 a wstajemy ok.9. jedzenie jest o 3 w nocy a te dwie pozostałe pobudki sa chwilowe :-)

reklama
martula a twoje malenstwo mialo juz odruchy wymiotne na inne produkty?
tak. raz chciałam jej dac taka rozdziabaną widelcem nektarynkę. No i miała właśnie takie odruchy.
Ale dzisiaj już zupkę podałam i zjadła. Myslałam, że jakieś większe kawałki tam będą ale nie. Bardzo ładnie zjadła.
Pierwszy raz tez dostała dzisiaj kaszkę mleczno-ryżową z malinami z bobovity- jadła ją z łyżeczki. chyba jej smakowała...
Od dzisiaj nasz plan jedzeniowy wygląda tak
7.00 mleko 210 ml
10.00 kaszka z łyżeczki-150ml
13.00 obiadek- słoiczek 125g z łyżeczką manny
16.00 deserek słoiczek 125 g
19.00 mleczko juz na dobranoc 210ml zagęszczone ryżową kaszką z jabłkami

myslicie że to dobry plan??Wcześniej jadła podobnie tylko zamiast kaszki piła 180 ml mleka.

mam pytako ile wasze malenstwa spia w ciagu dnia i w nocy?
Kuba ostatnio zasypia koło 21.00.Pobudka na jedzonko 24.00,4.00,6.00.Wstaje i się bawi.
Idzie na drzemkę 8.00-9.30.czasem do 10.30
Spi na spacerze ok. 2h(11.00-13.00)
Poobiednia drzemka 16.00 na pół godzinki.
Czasem 16.30-17.30(tak około).:tak::tak::tak:

rozalka to Twój Kubuś bardzo dużo śpi! :tak:

martula25 wydaje mi się, że ok, choć chyba lepiej byłoby jakby Tosia dostawała mleczko 4 razy dziennie. U nas lekarka tak kazała, na razie nie ograniczać mleczka i ma być 4 razy na dobę, tak jest też w schemacie żywienia. A kaszką to ja też zagęszczam często, nawet 3 razy na dzień (bardziej po prostu dla smaku niż żeby lepiej przybierała czy spała), za to nie podaje jej gęstej łyżeczką, ale to chyba nie ma znaczenia :happy2: Tą kaszke łyżeczką to liczę oczywiście jako trzecie mleczko Tosi

Joasiek, miałaś rację, znalazłam słoiczek z jagnięciną bez mleka. Oli dziś go wszamała, jej smakowało, a mi nie (też spróbowałam), no ale na szczęście nie mi ma smakować.

Kasiad a mi ten słoiczek całkiem podszedł hehe ;-) Zawsze jak mała nie doje to po niej wyjadam resztki :cool:
Mojemu dziecku jak na razie wszystko smakuje, najmniej chyba (choć i tak je bez protestowania) to "banany" z Hippa (pewnie ze względu na kwaskowaty smak soku cytrynowego) :blink:

beza u nas jest troche inaczej tzn:
6.00 - pobudka i 200ml mleka
zasypia jeszcze i spi do
10.00- pobudka i sloiczek deserku bo mleka nie chce
10.30 ok 11.30 albo sie bawimy albo spacer
ok11.30 do 12.30 spanko
ok 13-13.30 sloiczek zupki lub miska mojej zupy
14.30 do 16 spacer i tu jest szansa na spanko ok 1,5 godziny na spacerze na spiocha 150ml mleka
ok 18 deserek jak ma ochote
zabawa lub spacer do 20.00
20.00 kapiel
21-22 250 ml kaszy
i tak mi spi az do 6.00 w ciagu dnia w miedzy czasie podaje sok lub wode

Banany to są jedyne owoce, które Oliwka je świeże, nie słoiczkowe. Jabłko jej nie smakuje (ale zastanawiam się, czy jej go nie przemycić w kaszce). Po brzoskwini zwróciła, więc narazie robimy z nią przerwę.
A Wy jakie jeszcze świeże owoce dajecie maluchom oprócz jabłek i bananów :confused:

reklama
Do góry