reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

tak. raz chciałam jej dac taka rozdziabaną widelcem nektarynkę. No i miała właśnie takie odruchy.
Ale dzisiaj już zupkę podałam i zjadła. Myslałam, że jakieś większe kawałki tam będą ale nie. Bardzo ładnie zjadła.
Pierwszy raz tez dostała dzisiaj kaszkę mleczno-ryżową z malinami z bobovity- jadła ją z łyżeczki. chyba jej smakowała...
Od dzisiaj nasz plan jedzeniowy wygląda tak
7.00 mleko 210 ml
10.00 kaszka z łyżeczki-150ml
13.00 obiadek- słoiczek 125g z łyżeczką manny
16.00 deserek słoiczek 125 g
19.00 mleczko juz na dobranoc 210ml zagęszczone ryżową kaszką z jabłkami

myslicie że to dobry plan??Wcześniej jadła podobnie tylko zamiast kaszki piła 180 ml mleka.

Martula, wydaje mi się że jest ok, ale mam pytanie czy od 19 do 7 juz nic nie je, bo moja Lenka chyba by oszalała jakby tak długo nie jadła :happy:

reklama
A faktycznie, zapomniałam o arbuzie! Też dawalam arbuza, ale ja go zmiksowałam i dałam w butli. A w sumie arbuz jest taki miękki, że można dać go bez miksowania. Ale pewnie po arbuzie całe ubranko do wymiany Nuśka :confused: Winogron nie dawałam, muszę spróbować :tak:
Chrupki Oli też lubi, dostaje je jak my jemy obiad, wtedy grzecznie siedzi w krzesełku do karmienia i możemy spokojnie jeść.

Julka tego arbuza tak ssie ze z niego zostaje tylko suche....COŚ:-D:rofl2: nie zjada go calego...a ubranko no niestety do prania, ale ostatnio musze jej wszystko sciagac bo kazdym jedzonkiem okropnie pluje...znalazla sobie zabawe:wściekła/y:

Kuba do tej pory ładnie jadł,ale ostatnio udaje samochodzik i mówi brrrrum.A jak mu zabrałam jedzonko,bo myślałam,że najedzony,to wielki płacz.:-)Tak więc pluje na całego,choć mu bardzo smakuje.

Wieczorkiem już lepiej.:-D

Kasiad, wieczorne mleczko zagęszczam kaszką minimalnie- tak jak Joasiek mówi dla smaku bardziej. Chcociaż pewnie też dzięki temu przesypia całą noc.
Co do ilości mlecznych posiłków to sama nie wiem już...
Joasiek, a jak wygląda Wasz schemat jedzenia??

reklama
tylko, że my na butli rozalka:-)to jednak inaczej...Juz od 2 miesięcy tak przesypia noc. Od momentu jak zaczęliśmy spać w drugim pokoju-ona śpi w jednym, my w drugim:tak:

Do góry