reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

A ja tego "Schabu z warzywami i z suszonymi śliwkami" nie mogę nigdzie znaleźć :-(
Jakiej on jest firmy :confused:

Ewamat, zdradź przepis na naleśniki z Sinlacu.

reklama
tak zgadza się ;-):tak: ja zawsze w carrefour ;-) go kupuję i z meni smakosza tam jest sporo słoiczków :tak:
DANIE – Schab z warzywami i suszonymi śliwkami

PO 8 MIESIĄCU

danie-schab_warzywa_sliwki_suszone-d303.jpg

produkt_bezglutenowy.png

• Bez dodatku soli.
  • Bez dodatku cukru.
  • Nie zawiera białka mleka krowiego i laktozy.
  • Nie zawiera masła.
  • Produkt bezglutenowy.
  • Nie zawiera środków konserwujących*, barwników* ani sztucznych dodatków smakowych*.
    * zgodnie z przepisami prawa
  • Zamknięte słoiki przechowywać w chłodnym miejscu, chronić przed światłem, przy rozwarstwieniu wymieszać.

Dzis Milenka po raz pierwszy zjadla kanapeczke posmarowana ugotowanym i zmielonym kurczakiem. Oczywiscie zjadla tylko troszke, bo reszta chciala sie bawic. Na szczescie nie krztusila sie.:tak:A chlebek byl zytni - nie wiem czy dobrze.

Chrupiące naleśniczki

chrupiace_nalesniczki.gif
Składniki:
  • 2 płaskie łyżeczki mąki ryżowej
  • 5 płaskich łyżeczek Nestlé Sinlac
  • łyżeczka oleju
  • 60 ml wody
  • szczypta soli
Sposób przygotowania:
  • Połącz Nestlé Sinlac z wodą.
  • Dodaj olej, mąkę ryżową, sól. Starannie wymieszaj.
  • Olej do smażenia dodaj tylko do pierwszego naleśnika. Patelnia powinna być bardzo gorąca.
  • Kolejne naleśniki smaż po obu stronach, nie dodając tłuszczu.
Placuszki ozdób tartym jabłkiem lub owocami ze słoiczka.

Ja zamiast mąki ryżowej użyłam maki pszennej. Maja z katarkiem nie ma za bardzo apetytu, ale trochę zjadła.

dzięki Ewamat :-)
Właśnie chciałam zapytać czy mąkę ryżową mogę zastąpić pszenną, ale na końcu doczytałam, że mogę :tak:

Kasiu, to miesko ze slioczka ma wlasnie konsystencje wilgotnego paszteciku do smarowania.

u nas tez najlepsze jedzenie wedlug martynki to wlasnie to ktore ktos jjez talerza. i troche ja przechytrzam. wyjmuje mieskao z kurczaka z zupki, marchewke.kroje n drobne kawaleczki klade na swoim talerzu z obiadem i jjemy z tego samego talerza, ale tylko ziemniaczki wspolnie.:-D taka jestem okropna:-D

Amelcia pierwszy raz jadła dziś sucharka :tak: baaardzo zadowolona ;-) jutro próbujemy to co Karolina77 kanapeczki z gotowanym kurczaczkiem :-)

reklama
dziewczyny jak powinno wyglądać menu dziewięciomiesiecznego bobsasa by bylo odpowiedniozbilansowane? chodzi mi odzienny rozklad?
:confused:

Do góry