reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

reklama
A co ze słodkości dajecie dzieciaczkom i ile?
Bo Kubie zasmakowały ciasteczka holenderskie i nic mu po nich nie jest,zjadł by ich duzo,ale ograniczam do 2-3 dziennie na spacerku.A tak to owoce i paluszki czasem.:tak:

Od ponad tygodnia, czyli odkąd miała antybiotyk, apetytu nie ma wcale. Gdyby nie herbata, to żyłaby chyba powietrzem, pogniewała się nawet na mleko, na jego widok ma odruch wymiotny, no i wczoraj w nocy zwymiotowała zaraz po zjedzeniu może 50 ml. Do tego robi rzadkie qupki, 4-5 razy dziennie. Wcześniej zrzucałam na karb antybiotyku, ale od soboty już jej nie podaje, a ona dalej takie rzadkie robi. Martwię się, ze cos sie dzieje, lekarz dopiero jutro jak będzie wynik moczu, a do tego za tydzień już wyjeżdżamy na wakacje. Martwię się strasznie:(

Od ponad tygodnia, czyli odkąd miała antybiotyk, apetytu nie ma wcale. Gdyby nie herbata, to żyłaby chyba powietrzem, pogniewała się nawet na mleko, na jego widok ma odruch wymiotny, no i wczoraj w nocy zwymiotowała zaraz po zjedzeniu może 50 ml. Do tego robi rzadkie qupki, 4-5 razy dziennie. Wcześniej zrzucałam na karb antybiotyku, ale od soboty już jej nie podaje, a ona dalej takie rzadkie robi. Martwię się, ze cos sie dzieje, lekarz dopiero jutro jak będzie wynik moczu, a do tego za tydzień już wyjeżdżamy na wakacje. Martwię się strasznie:(
kup etenorol i jej podaj (w saszetkach do picia jest drozszy...wystracza kapsułki rozpuscic z woda;-))
jest bez recepty...to cos jak lakcid ale duzo lepszy silniejszy na silne biegunki
nam pomaga no Madzia tez pisałaze dała 2 razy i pomogło

kup etenorol i jej podaj (w saszetkach do picia jest drozszy...wystracza kapsułki rozpuscic z woda;-))
jest bez recepty...to cos jak lakcid ale duzo lepszy silniejszy na silne biegunki
nam pomaga no Madzia tez pisałaze dała 2 razy i pomogło
razem z antybiotykiem podawałam jej diclofar 30(czy jakoś ta), to podobne do lakcidu, ale niewiele to dało, a teraz dałam już smectę, to chyba na razie się wstrzymam

Ostatnia edycja:
u nas od tygodnia problem !!!
Filip nie chce mleka...wcale...woli zjeść kanapkę, obiad, wszystko chętnie zjada, tylko mleko nie...raczej nie ze względu na smak, bo z tym nie było problemu...
nie wiem czy odpuścić sobie, i narazie nie dawać...od tygodnia wylewamy do zlewu 2 razy dziennie 150ml mleka

Filip nie chce mleka...wcale...woli zjeść kanapkę, obiad, wszystko chętnie zjada, tylko mleko nie...raczej nie ze względu na smak, bo z tym nie było problemu...
nie wiem czy odpuścić sobie, i narazie nie dawać...od tygodnia wylewamy do zlewu 2 razy dziennie 150ml mleka

Mysia odpuść na jakiś tydzień lub dwa Emilka tak ma :tak: tydzień dwa czasem trzy :baffled: nie pije potem jej ochota na mleko wraca :tak: ja robię i idzie w zlew :baffled:

reklama
u nas to samo, mleko nie wchodzi, gorzej, że w ogóle nie ma apetytu, na szczęście picia nie odmawia:tak:

Do góry