reklama

Co przydatne i nieprzydatne!

Jeśli chodzi o kosmetyki przetestowaliśmy wiele. Kuba nie ma alergii ale najbardziej odpowiada nam Ziajka, no i cena bardzo przystepna. Jeśli chodzi o lecznicze wypróbowaliśmy Oilatum-tez ok.

Mata faktycznie super ale wymieniałam już na większą, bo Kuba za bardzo mobilny. teraz kupiłam taką składaną z elementów jak Puzzle z pianki. Swietna i niedroga ( najtańsza wersja jaką widziałam to 22zł 10 duzych elementów w Smyku ) Ciepło na tym dziecku, a i czasem dam mu taki element do podgryzania i mam 10 minut spokoju:-)

reklama
Kupiłam ostatnio pieluszki z Rossmana i są rewelacyjne:tak:nic się nie wylewa dobrze chłoną i są przede wszystkim tanie no i nie takie wielkie jak Bella a od 7 do 18 kilo:-)kupiłam też chusteczki Rossmanowskie ale tych nie polecam za mało nawilżone:confused:

No widzisz Kaira, a ja używam chusteczek rossmana już 6 paczkę i jestem bardzo zadowolona - nie są bardzo mokre i nie rozciągają się tak jak pampersa i cena jest rewelacyjna, bo za dwupak x 80 płaci się ok 9,30 o ile mnie pamięć nie myli. Właśnie to, że nie są tak wligotne to nawet lepiej przy takiej pogodzie, bo teraz łatwo o odparzenia, a u Martyny fałdka na fałdce. O pieluchach bella już pisałam. Stosuje je na noc i jest ok. A, bo ja się nie pochwaliłam, ale matka polka się skończyła i już od Wielkanocy używamy jednorazówek 24 na dobę - w dzień pampory, w nocy bella (to tak przez przypadek mam i takie i takie w domu więc zużywam ;-)). A jeśli chodzi o pieluchy rossmana to chyba są dwa kolory i czytałam, że któreś są beznadziejne, a któreś fajne. A Ty jakie Kaira kupiłaś? Jak to wychodzi cenowo?

No to tanie te chusteczki z Rossmana,chyba wypróbuję,ale ja do najbliższego Rossmana mam ponad 30 km :wściekła/y:.Poza tym ostatnio nie musimy kupować chusteczek, bo w Makro do paczki pieluch (Huggies) dołączona jest paczka chusteczek :-).
U nas teraz bardzo przydają się Huggies Little Swimmer.Tylko drogie to ustrojstwo, że szkoda gadać.
A tak przy okazji - nie wiecie może, czy można gdzieś kupić jakieś okulary przeciwsłoneczne dla takich maluchów??Może to i głupie pytanie, ale przydałyby się czasem, zwłaszcza w basenie.Bo, owszem, są takie dziecięce okularki, ale badziewne no i niebezpieczne - bo Oliwka to pewnie próbowałaby sobie te zauszniki w oko włożyć.Ale może są takie na gumce czy coś...Słyszałyście może o czymś takim??????

inna ja raczej nie slyszalam o takich okularkach i raczej nigdzie nie widzialam:confused:
jesli chodzi o chusteczki to moge polecic naprawde nawilzone i tanie ze schleckera mozna je wyciskac prawie ostatnio placilam za paczke niecale 5 zl jakas promocja byla wzielam tylko jedna na probe i naprawde sa niezle normalna cena to piec cos wiec i tak tansze niz wiekszosc chusteczek:tak:uzywam tez tych rossmana i nie sa najgorsze :-)

a my jak używałyśmy pieluszek z Rossmana to była krostka na krostce...chusteczki chyba bardziej wolę takie nawilżone. i tak zazwyczaj czekam aż Lili wyschnie dupcia albo parę minut sobie lata z taką gołą popos:-D

Okularki pokazywalam fotkach listopadowych bobasow. Trzeba pytac u optykow, powinny byc z filtrami i dosc solidnie zrobione. Kuba nie zdejmuje ich. Sa na gumeczce i ja jestem zadowolona. Kosztowaly niestety slono, bo ponad 100 zl

Kasia mąż kupił takie czerwone ale właśnie pytał się które kupić (ja zielona nie wiedzialam)bo były dwa rodzaje no i chyba kupił te lepsze bo jestem bardzo zadowolona:-) za 56 sztuk zapłacił chyba 29 zł...
A chusteczki fajne są bo duże ale dla mnie malo nawilżone...tych papmpersa nie używałam jeszcze nigdy cały czas jade na dzidziusiach różowych;-)i też tak jak Anii po wytarciu Paula sobie suszy tyłeczek:-)

Cynamonka wow to ładnie drogie okularki:szok:

No to chyba pojadę do jakiegoś dobrego salonu optycznego i zapytam (bo u nas, w naszej dziurze to mozna zapomnieć o takich rarytasach:wściekła/y:).Wprawdzie tyle kasy to wcale nie jest mało, ale to słońce jest nie do wytrzymania.I wolałabym żeby Oliwka nie musiała się tak męczyć.
Powiem Wam, że cieszę sie, że mam możliwość robienia zakupów w Makro.Bo zazwyczaj te promocje są całkiem, całkiem - jak ostatnio kupowaliśmy Huggies'y + gratis paczka chusteczek, to płaciliśmy mniej niż za samą paczkę Huggies'ów w sklepie.Poza tym co jakiś czas mają w promocji chusteczki Huggies w dwupakach lub czteropakach i wychodzi ok.5,80 zł za paczkę.Więc chyba nie jest tak źle :confused:
Ja teraz przymierzam się do kupna krzesełka do karmienia.Macie może z tym jakies doświadczenie??Upatrzyłam na necie takie oto coś : http://www.swiatdziecka.net.pl/index.php?klucz=24f28aecc4273de230065fb59423ac39&k=147&p=1239

reklama
krzeslo dobra rzecz szczegolnie przydatna przy nauce samodzielnego jedzenia:-)u mnie sie sprawdzila czasem wsadzalam paulinke do niego dawalam zabawki i siedziala ze mna w kuchni jak cos robilam:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry