reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cos pysznego dla naszych brzuszkow

reklama
Małe conieco, czyli sałatka z indykiem:

1. Polędwiczkę z indyka pokroić w kostkę (wielkość wedle uznania) lub paski- wrzucić do miseczki i zalać jogurtem naturalnym i do lodówki na 30 minut- 1 godziny.
2. Sos: 1 jogurt naturalny+ 1 mała łyżeczka majonezu+ 1 lub 2 ząbki czosnku (posiekać)+ koperek+ sól
3. Wyjąć polędwiczkę, posolić, usmażyć na złoto z każdej strony (wrzucać takie kawałki obtoczone jogurtem).
4. Na talerzu pokruszyć sałatę lodową, dodać sos (wedle uznania)+ pomidory+ indyk- zalać sosem. Jak ktoś lubi można dodać sera żółtego.
Smacznego :-)

No brzmi nieźle... a my zawsze to indyka mamy mega ilości ... i takie porcyjki sobie robimy więc jedną "gulaszówkę" chyba tak popełnie w przyszłym tygoniu

A powiedz mi to ile tych jogurtów ma być 2?? Do zalania jeden i do sosu drugi?

Mi idzie 1,5: 1 do sosu i 0,5 do zalania, ale to zależy ile tego indyka :-D
Z warzywami też można zaszaleć- kiełki słonecznika też mają się w tym nieźle, albo łuskane ziarno słonecznika... Zresztą to taka baza- można improwizować.

Aniez - no Ty to wiesz jak trafic w moje gusta. Salatka z indykiem bedzie u nas w weekend. Uwielbiam poledwiczki z indyka- to jedna z 2 rodzajow wedlin jakie jadam:tak:

reklama
Do góry