reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Cos pysznego dla naszych brzuszkow

Dziewczyny, ale dla mnie słone to wszystko inne, co nie słodkie :-) źle to napisałam. Nienawidzę paluszków, chipsów, chrupek, solonych orzeszków. Lubię mieszanki bakalii, takie bez soli :tak:
Generalnie mało solę, stary ma o to pretensje, bo sobie musi dosalać.

Agnieszka z kapusty pekińskiej mogę polecić:

Pekińską pokroić
Czerwoną cebulę w piórka
Zetrzeć jabłko
Wymieszać
Doprawić i dodać jogurt, musztardę i majonez (ale nie za dużo, bo puszcza sok i będzie za mokre)
 
reklama
Dziewczyny, ale dla mnie słone to wszystko inne, co nie słodkie :-) źle to napisałam. Nienawidzę paluszków, chipsów, chrupek, solonych orzeszków. Lubię mieszanki bakalii, takie bez soli :tak:
Generalnie mało solę, stary ma o to pretensje, bo sobie musi dosalać.

Agnieszka z kapusty pekińskiej mogę polecić:

Pekińską pokroić
Czerwoną cebulę w piórka
Zetrzeć jabłko
Wymieszać
Doprawić i dodać jogurt, musztardę i majonez (ale nie za dużo, bo puszcza sok i będzie za mokre)

a ja tam lubie paluszki, chipsy i slone orzeszki ooooooo:-)
 
A najbardziej nie lubię popcornu w kinie :-) sama go nie jadam, ale wszyscy, na czele z moim starym, "chrzęszczą" :-) brrrrrrrrrr!
 
Zielona brzmi smacznie :-) chyba wypróbuje :-D :tak:
pekińska też musze jakoś oblaskawić ;-)

Aniez to ze słonym to mamy tak samo... popcornu nienawidze, chipsy... nie dziękuję jakoś potrafię bez nich żyć, paluszki to tylko te juniorki bo inne już za słone ale za to uwielbiam krakersy solone :-D
 
Kiedys robilam taka z pekinskiej:

pekinska poszatkowana
ser zolty (jakis ostry, tylzycki na przyklad) pokrojony w slupki 1.5cm dlugie i 0.5cm grube
szynka pokrojona jak ser
mozna dodac czerona fasole i/lub kukurydze (ja wole nie dodawac)
wszystko polac jogurtem greckim zmiksowanym z sola, pieprzem, czochem i dowolnymi przyprawami.
 
wronka rzeczywiście ciasto z Twojego przepisu było pyszne i polecam je wszystkim

kto ugotuje mi dzisiaj obiad ? coś mi się chce i sama nie wiem co:-p
 
reklama
Sernik na zimo wersja II:
Wywaliłam z poprzedniego przepisu masło i ser biały. Dałam 250 gram mascarpone i 750 gram serka homo Jogobelli i wyszło PYYYYYSZNEEEE.
Można zwiększyć proporcje mascarpone a zmniejszyć serka homo. Resztę robiłam, jak w przepisie 2 strony temu.
Polecam na lato :-)
 
Do góry