reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Witam wszystkie słodkie Mamusie :-).
Trafilam na ta strone wczoraj.
Jestem w 35tc, prawie 36tc skonczony. W 28tc mialam robiona krzywa cukrowa. Przy 50g po 1h mialam wynik 7,83, dopuszczalny to 7,80 ^^ Gin wyslal mnie na 75g i po 2h mialam w normie 4,8.
Niestety tydzien temu musialam powtorzyc badanie i wynik wyszedl po obciazeniu 75g po 2h 9,8.
W zwiazku z tym zostalam skierowana do poradni diabetologicznej ale termin wizyty mam dopiero na 7 sierpnia, smiechu warte :p
Na razie mam tylko stosowac diete. Pozyczylam sie glukometru od mojej mamy i przez pierwsze dwa dni wyniki mialam w normie, moze jedno przekroczenie pow 135. Jednak od 3 dni jestem chora, mam zapalenie krtani, a wyniki cukru strasznie mi szaleja.
Po zjedzeniu na sniadanie 2 kromek chlebka razowego z ogorkiem, wynik mialam 166.
Powiedzcie mi prosze, czy infekcja ma wplyw na poziom cukru??? Bo ja juz wariuje, i zupelnie nie wiem co moge jesc. I chociaz dostalam liste produktow i tak dalej, to widze, ze z tego wszystko odpada!! Co teraz skoro, to juz koncowka ja termin do diabetologa mam na 3 tyg przed teminem???

reklama
hej dziewczyny, melduję, iż dziś wyszłam do domku z moim SKARBEŃKIEM , Julcia urodzona przez cc (położenie pośladkowe) 3100g, 53cm, 10pkt, jesteśmy z mężem przeszczęśliwi :-):-):-):rofl2::rofl2::rofl2:
DSC02707.JPG

agorana moje gratulacje !!!:-) ja padam na twarz mała wciaz płacze i do cycka woła, jak zasnie to max godzinka i znow powtorka z rozrywki. agorana a jak sie czujesz po cesarce? ja spoko, pierwsze 36h masakra teraz smigam , choć wstawanie z łózka jeszcze boli. a masz pokarm? ja mam ale chyba za mało bo mała zje i pospi chwile i znow woła cyca, niby leci jak sprawdzam, ale jak chciałam odciagnac to zleciało z obu 5ml:-( cukrow nie mierzyłam ale na czczo w szpitalu miałam 77, w domu ok 85, po posiłkach bede mierzy jak tylko bede miec chwile spokoju, na razie jestem zabiegana z małą. pozdrawiam wszystkie słodkie mamy, niestety nie jestem w stanie nadrobić tego co pisałyście:-(

gratuluję nowym mamusiom
na godz 8 mam być w szpitalu zobaczymy co ze mną zrobią

megi no termin masz niezły:szok:
ja zadzwoniłam w czwartek i jak przeczytałam swoje wyniki to na jutro mam już być czyli 4 dni czekania

Moje najserdeczniejsze gratulacje dla nowych mam:-) Niech wasze pociechy sie zdrowo chowaja i daja wam wiele radosci!!!!!!

Rowniez przylaczam sie do gratulacji :-)
Ja dzisiaj poszlam do lekarza, okazalo sie ze mam zapalenie gornych drog oddechowych i ledwo mowie. Dostalam leki, moze jak szybko sie wykuruje, to ten cukier nie bedzie tak szalal.
Dziaiaj na czczo mialam 95 :-(

dziewczyny byłam dzisiaj w poradni diabetologicznej w szpitalu i jakieś jedno wielkie nieporozumienie
nikt mnie nie zbadał nikt mi nie powiedział co i jak bo kogoś nie było
a lekarz nie ma czasu rozmawiać ani badać bo jeszcze 20 innych pacjentek czeka w poczekalni:szok:
ledwo w drzwiach się dowiedziałam że godzinę lub dwie po jedzeniu mam mierzyć
i że najlepiej 6 razy na dobę
no i dostałam receptę na paski i kierunek apteka żeby kupić glukometr

na badania usg, ktg się nie załapałam bo przyjechałam na 8 i nie było już numerków
nie rozumiem sensu istnienia takich poradni:crazy:

muszę sobie teraz odszukać jakie są normy których nie powinnam przekraczać

reklama
A ja dzisiaj wygralam bitwe z cukrem. W koncu, bo juz myslalam, ze nie bede nic jadla.
Moje wyniki to:
95-117-117-117
Dziwne, ze po tych glownych posilkach mam taki sam cukier:confused2:

kaśka k ja zaprzestalam chodzic na NFZ, bo to totalna pomylka. Zreszta przykladem jest data mojej wizyty u diabetyka. Kto wie, czy wtedy uz sie nie rozpakuje:baffled:

Do góry