reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

tak nasz synuś ma powiększone komory mózgu i ma za dużą główkę w porównaniu z kością udową a w 19 tyg okazało się że ma też naczyniaka mózgu ale się na szczęście wchłonął:tak::tak::tak:

z moim brzuchem coraz gorzej mam już skurcze :-:)-:)-( po 2 no-spach nic:no::no:

reklama
A u mnie na obiad dzisiaj jajecznica i dwie kanapki.:zawstydzona/y: Nie chcaiło mi sie wymyślać nic innego. :zawstydzona/y:

Emka ja musiałam mierzyć w nocy o 23 i 3 nad ranem od kiedy zaczęły mi fiksować cukry poranne. U nas jest norma do 90 a ja miałam op 95 do 100. Mierzyłam tak przez tydzień i były w niocy za wysokie. powinny być między 60-90 a ja miałam zawsze powyżej 100. Tak dostałam na noc insulinę długo działającą i teraz mam spokój. Później mierzyłam w nocy żeby zobaczyć jak ta insulina działa. Na poczatku było ok na 4j ale po tygodniu okazało się za mało i teraz mam 5j chyba, że zjem coś więcej to zwiększam sobie:zawstydzona/y:;-)

Rybka odpoczywaj dużo bo mały ma jeszcze czas. Dzisiaj dzień chyba jakiś do niczego bo ja też kiepsko się czuję a kłucia przeniosły się niżej i kłuje mnie tak w spojeniu łonowym. Najgorzej jest jak wstaje albo robię coś na stojąco. Ja bym się nie pogniewała jak mały by już wyskoczył ale Ty masz jeszcze czas więc nogi razem i dużo leż. ja podobnie jak Ty mam zalecenia traktować WW i godziny posiłków jak świetość!!!

Emka pisałam Ci już, że zawyża i to bardzo. Iza też pewnie Ci to napisze bo ona też wyrzuciła go na dno szafy. Jak byś poszperała na początku tego wątku to więcej dziewczyn go zamieniło na inny.

Iza a jak u CIebie z cukrami?

nie wiem, nie zrobiłam tej krzywej, bo jak rano się zerwaliśmy do szkoły, to zapomniałąm i śniadanie zjadłąm :sorry: a i tak do szkoły nie poszliśmy, bo się wszyscy rozkaszleli :confused2: w sumie dobrze, bo musiałabym samochód zamiatać :-p

potwierdzam, optium xido zawyża, jakkolwiek wymiana glukometru nie uchroniła mnie przed insuliną..

Iza ja też zamiatałam autko a okazało się, że przedszkole nieczynne bo Pani się rozchorowała.:confused2: Mnie też to nie uchroniło przed insuliną. Ale sama wiesz ile spokojniej podchodziło się do mierzenia cukru. A insulina nie jest zła no nie?:-) Nie wiem czy widziałaś ale Gabrielka się rozpakowała!!!

Hej paple! Weekend a wy tylko w necie ;-)

Gabrileka gratulacje! czekamy na zdjęcia i wrażenia!

U mnie wszytsko ok. Maleństwo sie baaardzo rozleniwiło od piątku, ale daje oznaki zycia, wiec nie panikuję. Dzisiaj i tak jade na KTG po południu. Cukry rano super -poniezej 90 zawsze, w sobote nawet 82.
AgMich: rozbawiłas mnie wpisem sobotnim, ze przestały cie pachwiny bolec bo mnie wczoraj! jak reka odjał! juz sie nie czuję jak emerytka :-). Zastanawiam sie tylko czy spokój maluszka + brak tego bólu to nie cisza przed burzą...:sorry:
Poza tym nie strasz emki: ty mierzysz cukry po 2 godzinach a my po 1 -wiec moze miec troche wyższe :-) (to było o jakims konkretnym posiłku, ale nie pamiętam juz o czym było;-))

Rybka: na czczo do 85! wyśrubowane strasznie! ja przed ciążą nawet miałam 88-94! Nie dawaj się skurczom!

emka: Jezeli chodzi o barszczyk to sprawdz na kartonie czy cukrem nie doprawiany ;-), a cola light jest z aspartamem -zakazany w ciąży!!! To już lepiej zwykłej łyknij.

Dziewczyny, które mierzą po frytkach i innych grzeszkach: nie cieszcie sie jak jest po godzinie mało tylko zmierzcie tez po dwóch! Cukry rosna po tłustych posiłkach dłużej!

Ja na przykład wczoraj zjadlam słodka małą bułeczke nadziewana serem białym = jabłko na II sniadanie i po godzinie miałam 115. I co z tego jak po półtorej było juz 136 :cool2:.

A i na mnie chleb oskroby działa gorzej niz mestemacher. Oskroba dodaje słód jęczmienny i to dlatego. Emka: sprawdzaj na etykietkach czy nie ma własnie takich dodatków w chlebie (słód, karmel), który jesz, bo chleb chlebowi nie równy!

No i pora obiadowa :-) Uciekam!

No nareszcie babo się odezwałaś;-):-p Nikogo nie chciałam wystraszyć :-p Mój maluszek też zrobił sie leniwy. To chyba taki wiek;-) Daj znać jak było na ktg!

reklama
to odstawiam kole lajt wiec ;(
juz nie ma nic co lubie ;(
:laugh2:
ja zaraz tez obiadek :D
a chlebus czytam :) po 1 kanapce 125 :/ to i tak duzo :/ :D

obiad 3 ziemniaki kotlecic z cieleciny kapusta czerwona :D

Ostatnia edycja:
Do góry