reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Pulka spokojnie z cukrami. Moja diabetolog zaleciła mi , żebym nie robiła obciążenia glukozą bo po co obciążać trzustkę. Powiedziałą, że po porodzie mierzyć od czasu do czasu cukry. Wiem , że na kolki są super kropelki sub simplex - są to krople kupowane w nieczech choć nie wiem czy są dostępne w Pl, może akurat, możesz zapytać. Ponoć są naprawde dobre. Ja je będę miała bo i oto zadbałąm.
Trzymam kciuki za zdrówko, Rybka za Ciebie się wyleży;-) ja też mogę, choć długo mi już nie zostało:szok::szok::szok:

reklama
Mi w szpitalu przy obciążeniu 75 g pobierali krew tylko na czczo a potem dopiero po dwóch godzinach

Mi też badali na czczo i dopiero po dwóch godzinach, po godzinie nieee.Gabrilka miała po 2h - 135, ale po godz miała wysoki i wyszła cukrzyca, a ja mam po dwóch 136, ale nie miałam pomiarów po godz,więc zobaczymy.Byle do poniedziałku.

Monia jak się czujesz? byłas u lekarza?

Gabrielka niestety nie wiem co u Hidi ale jak coś będę wiedziała to dam cynka:tak:

Pulka fajnie, że do nas zaglądasz. też słyszałam o tych niemieckich kropelkach, moja kolezanka je stosowała i małemu zniknęły kolki. Może popytaj w aptekach. Dużo zdrówka dla Ciebie i maluszka.

Moi panowie zmienili plany i wracają dzisiaj. Ciekawe dlaczego. Nie wiem nic bo mężowi rozładował się telefon a jest już w drodze. Ale odpoczełam. Gdyby to był 37tydz to mogłabym już rodzić. Mam dziwne przeczucie, że urodzę wcześniej bo znów ma to kłucie w dole brzucha i w plecach. :eek: Ech.. dlaczego to wszystko jest takie skomplikowane. Dzisiaj odpuściłam sobie mierzenie. Dietę trzymam ale ni chciało mi się mierzyć.:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Emka wejdź sobie na www.tabele-kalorii.pl tam wpisując każdy produkt pokaże Ci ilość węglowadanów, tłuszczy. Na początku bardzo często korzystałam z tej stronki.

Lolcia nie mierz nigdy z dwóch różnych palcó bo zawsze wychodzi inaczej. Wcześniej pisałyśmy o tym.

strona ciekawa. tylko nie wiem o co w niej chodzi ;) tzn wiem ze podane sa wszystkie wartosci ale ja nie wiem ile moze byc wszystkiego max na jakis posilek bo jeszcze nie bylam w poradni a sama takiej wiedzy nie mam i nie moge znalezc :(

Cześć Dziewczyny,
1.12 urodziła się nasza mała Ala. Po 12 godz. od odejścia wód lekarze zadecydowali o cc.
Waga 2770, dl. 53, 10 punktów :-)
Piszę dopiero dzisiaj, bo dopiero dziś nas wypuścili.
GRATULACJE HIDI !!!
teraz już chyba kolej na Gabrielkę :-)

Maluch wolny od cukrzycy :-) ja podobno też, ale po 8 tyg próba z 75g i wskazania , żeby utrzymać zdrowy cukrzycowy sposób odżywiania.
Pozdrowienia.

GRATULACJE!!!!

Dobrze że z dzidzią i z Tobą wszystko dobrze.

A ja dziś miałam skurcze...tak mi się wydaje ....miałam co ok.3 min przez 1h30`.
Przestraszyłam się nieziemsko.
Cały czas w łóżku....teraz na moment weszłam .....jutro może doczytam co naskrobałyście.
Mam nadzieje że to już się nie pojawi na razie.

Pomykam więc leżeć i miłego weekendu.

Mdmd wielkie gratulacje!!!!

Szybka jesteś, tzn Twoja córeczka:-)

Emka każda z nas ma inną ilość wymienników, podam Ci moje choć to jest bardzo rygorystyczna dieta:
Śniadanie 2ww
2 śniadanie 1ww
obiad 2ww
2 danie 2ww
podwieczorek 1ww
kolacja 2ww.
WW to wyminniki węglowodanów, na 1 ww składa się 10g węglowodanów:tak:, dziewczyny przeczytajcie to, jakby bym źle coś podała to mnie poprawcie.:tak:

Aga nie zachodź w głowę:-) tylko pewnie Twoi chłopcy się bardzo za Tobą stęsknili i wracają;-):-D;-)

To wszystko zależy od lekarza, ale napewno powinien powiedzieć dużo na temat wymienników, co można, a czego unikać. Nic strasznego. Wręcz jest to potrzebne, żeby dużo się dowiedzieć, choć tu na forum można dowiedzieć się dużo więcej ciekawych rzeczy.

reklama
mdmd gratulacje!!!!! jak miło czytać o kolejnej szczęsliwie rozpakowanej mamusi. Cieszę się bardzo, że Ty i mała jesteście zdrowe i wolne od cukrzycy. A jak cc? Jak było? Takie wieści sa dla mnie zawsze motywacją by dalej wytrwać w diecie. Dziękuję!:tak:

Emka0402 nie wiem jak to jest w Warszawie ale u nas w Poznaniu idzie się na szkolenie z położną. Ona daje rozpiskę diety, tabele z wymiennikami i różne ulotki. Poczytaj jednak ten watek bo jak znam życie z nego dowiesz się więcej niż ze szkolenia. Zresztą jak większość z nas. Nic się nie denerwuj bedzie ok.

Gabrielka Ty następna już nie ma innej możliwości hi hi.

Ostatnia edycja:
Do góry