reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

zgadzam sie z tym. dieta jest spoko naprawde :) juz wiem ze jest dla mojego dobra no i dla dobra Poli :) a ze slodkiego sie chce to bozeee..... najgorsze w tej diecie !! ja bym teraz zjadla jakas czekolade ! cala ! i magnum white !! :szok:

reklama
Rybka super scenariusz:-) Masz u mnie nagrodę:-D
Ja nie mogę narzekać na jedzen ie, bo cukrzycowa dieta jest naprawde dobra. Nie jestem głodna , tylko, że słodkiego mi się chce.:-D

to może dla mnie jakiś torcik czekoladowy:-D:-D:-D

emka w marketach są słodycze dla cukrzyków czekolady wafelki ciastka przelicza się tak samo:tak::tak::tak:

ok lece lulku słodkich kolorowych snów

gabrielka daj znac jak tam postępy porodowe:tak::tak::tak:
a my kciukasy trzymamy:tak::tak::tak:

Znalazlal artykuł o leczeniu zgagi samemu, więc:
bezpiecznym środkiem jest kisiel bez cukru
- napar z siemienia lnianego, (łyżkę nasion zalać szklanką wrzątku i gotuj pod przykryciem 10 minut,
- suszone migdały,
- herbatka z kopru włoskiego

wlasnie ostatnio w kerfurze szukalam :( nie znalazlam. wydaje mi sie ze powinny byc tam gdzie jakies produkty sojowe nie ? :)

serek hochland topiony na 100g ma 4 g to tylko 0,5 WW ? WOW

Ostatnia edycja:
Witajcie słodziutkie.

Czytałam Was 3 h żeby nadrobić straty:cool2:.

Witam nową słodką mamusie Leo.

Nie pisałam bo po ostatnich skurczach w moim 29 tygodniu po jakiś 4 dniach dostałam gorączki,biegunki i miałam nudności.

Mnie to zawsze się coś przyczepi.....może być to od tych antybiotyków.

Dziś już ok tyle że uczulenie na rękach mi wyskoczyło i na twarzy jakby jakiś liszaj:wściekła/y::wściekła/y:

Gabrielka trzymam kciuki żeby wszystko gładko poszło.Informuj na bieżąco jak tam Twoje skurcze.

Emka ja nie liczę WW i nie mam stałych posiłków .....nie kazała diabetolog liczyć bo powiedziała że nie biorę insuliny to mnie to nie musi interesować.

Nic mi też o stałych porach nie mówiła:eek:......ale ja i tak jem co 2, 3 godziny więc sądzę że to w zupełności wystarczy.

Na razie moje cukry w normie tj do 90 na czczo i do 120 po h.

Jem dużo warzyw i sałatek , ryb i mięsa. Jak ryż to tak 2 łyżki, jak ziemniaczki to też mało.

Ale za to pozwolę sobie na serek Danio i też mam w normie.

Najgożej jak przekroczę z ilością.

Mogę tylko po 1 kromce.Jak zjem 2 naraz to cukier wyższy.....więc ciągle jem:-p

Rybka piękny brzuszek:tak::tak:

U mnie też na początku różnie to wyglądało:sorry:

Teraz podstawa to warzywa i białko(mięso , ryba) a makaron , ryż , ziemniaki to tylko dodatek.

Piję mleko sojowe bo ma mniej węglowodanów....ja nie przeliczam ale patrzę ile pisze na opakowaniu .....bo czasem można się zdziwić..

I kupuje takie wafelki słodzone fruktozą( cukier owocowy)......bo takich ze słodzikami nie wolno w ciąży!!

Jeszcze trochę i będziesz dumna ze swoich niskich cukrów:tak:

Ale produkcja dzisiaj idzie... Ciężko nadrobić :-)
Demsik, rzeczywiście byłam zdziwiona, ze nie ma brzuchola :-) i nie mogłam uwierzyć, ze ten pakuneczek to moja córeczka.
Jak mi ją wyciągnęli z brzucha to poleciały mi łzy, a jak mi ja pokazali to wstyd się przyznać, ale pomyślałam sobie: jaka ona brzydka, urodziłam własną teściową.:-D
Na szczęście następnego dnia wyglądała już lepiej :-)
A teraz jest najpiękniejsza na świecie:tak:

reklama
Miałam cc ze znieczuleniem od pasa w dół, wiec widziałam jak nieśli ją do badania, a potem jak już była ubrana to położna przyniosła mi ją na sekundę do pocałowania tylko. no i kilka godzin po cięciu na sali pooperacyjnej pielęgniarka przyniosła ja na chwilkę do przytulenia. Te dziewczyny , które miały cc w znieczuleniu ogólnym dopiero na sali pooperacyjnej zobaczyły dzieci.

Do góry