reklama
AgMich
Mamy drugiego synusia :)
Tak jest i to taki fajny, że nic nie boli
do tego są zapasowe igły nie wiem ile trafisz ja kupowałam na allegro i miałam 20 zapasowych igieł i dziesięć pasków. Ja za swój z przesyłka zapłaciłam 45zł i miałam go po dwóch dniach.

demsik
Fanka BB :)
demsik, rzeczywiście byłam zdziwiona, ze nie ma brzuchola :-) i nie mogłam uwierzyć, ze ten pakuneczek to moja córeczka.
Jak mi ją wyciągnęli z brzucha to poleciały mi łzy, a jak mi ja pokazali to wstyd się przyznać, ale pomyślałam sobie: Jaka ona brzydka, urodziłam własną teściową.:-d
na szczęście następnego dnia wyglądała już lepiej :-)
a teraz jest najpiękniejsza na świecie![]()
ale mnie rozbawiłaś tą teściową hihi
gabrielka1308
Moje cukry nad czczo 85:-) w szpitalu wszystkie wyniki mam dobre. :-) A poród hi hi, stawia mi się brzuch i od czasu do czasu boli tak , że nie mogę się ruszyc ale nawet nie podłączyli mi dzisiaj ktg
Emka te poranne cukry - ja tak własnie miałąm, bezwzględu ile bym nie zjadłą i jak urozmaicony był by posiłek to niestety zawsze rano miałam wysokie - gdzie u mnie norma do 105.
Tak na marginesie w tym szptalu w którym jestem norma jest do 120.

Emka te poranne cukry - ja tak własnie miałąm, bezwzględu ile bym nie zjadłą i jak urozmaicony był by posiłek to niestety zawsze rano miałam wysokie - gdzie u mnie norma do 105.
Tak na marginesie w tym szptalu w którym jestem norma jest do 120.

aasica
Witam słodziutkie:-)
Gabrielka dziś już dobrze.Ważne że biegunka się skończyła bo już nie miałam jak siedzieć
.
Tyle że to uczulenie na twarzy i rękach.....wydaje mi się że się wyjałowiłam po tych antybiotykach ....no i wczoraj ostatni czopek wzięty.....więc chwała .....bo z tym wkładaniem to jakoś sobie nie radziłam
.....w końcu my nie od wkładania
.
Ciekawa jestem co to z Tobą zrobią........a może dzidziuś będzie sam chciał wyjść.
A te 120 to na czczo mają taką normę??

Co do bóli to w pachwinach też mi minęło.
Teraz tylko mało dzidzia bryka w brzuszku......ale same dobrze to znacie.
Gabrielka dziś już dobrze.Ważne że biegunka się skończyła bo już nie miałam jak siedzieć

Tyle że to uczulenie na twarzy i rękach.....wydaje mi się że się wyjałowiłam po tych antybiotykach ....no i wczoraj ostatni czopek wzięty.....więc chwała .....bo z tym wkładaniem to jakoś sobie nie radziłam

Ciekawa jestem co to z Tobą zrobią........a może dzidziuś będzie sam chciał wyjść.
A te 120 to na czczo mają taką normę??

Co do bóli to w pachwinach też mi minęło.
Teraz tylko mało dzidzia bryka w brzuszku......ale same dobrze to znacie.
Ostatnia edycja:
dziś miałam robić kontrolne obciążenie glukozą, ale wstałąm dopiero o 10, i jak zrobiłąm pomiar na czczo, to wyszło 100
jak na mój gust dużo.. no i zrezygnowałąm z obciążenia... zrobię chyba w poniedziałek, bo wcześniej wstaję.
Trochę się zmartwiłam tym 100, nie wiem czy to jest w normie dla człowieka po ciąży...

Trochę się zmartwiłam tym 100, nie wiem czy to jest w normie dla człowieka po ciąży...
gabrielka1308
Iza normalni cukrzycy mają wyższe normy niż kobiety w ciąży. Wiem, że którejś z dziewczyn tato jest cukrzykiem to podawała norrmy dla normalnego cukrzyka
Assica to są normy nadczczo

też byłam w szoku bo jakbym miała takie normy to nie brała bym insuliny.
Ja już po obiadku, była zupa : typu ogórkowego;-)
na drugie danie dwie potężne łyżki makaranou białego i potrawka , marchew, pietruszka, seler prawie na twardo i kawałki kurczaka;-)
Dokupiłam wafle ryżowe jakby mi się zachciało czegoś, ale po takim obiadku to raczej nie ma możliwości być głodnym choć przez tą pogodę to pochłonełabym coś słodkiego

Assica to są normy nadczczo

Ja już po obiadku, była zupa : typu ogórkowego;-)
na drugie danie dwie potężne łyżki makaranou białego i potrawka , marchew, pietruszka, seler prawie na twardo i kawałki kurczaka;-)
Dokupiłam wafle ryżowe jakby mi się zachciało czegoś, ale po takim obiadku to raczej nie ma możliwości być głodnym choć przez tą pogodę to pochłonełabym coś słodkiego

gabrielka1308
Emka pytałaś o chrupki kukurydziane, ja dostałam takie w szpitalu. Nie skoczył mi po nich cukier i było ich ze 20szt.
Staraj się jeść częściej a mniej. Ja na początku jadłam dosłownie co dwie godziny. jak mierzyłam cukier po 1 śniadaniu to już drugie było gotowe, ale mało, naprawdę mało.
Wejdź na tą stronkę co podawałam tabele-kalorii tam wpiszesz produkt i zobaczysz ile to ma tych wymienników. A ile masz dziennie wymienników? Podali Ci jakąś norme?
Aga gdybym wiedziała, że tak zdecydują to napewno bym miała już cały dom posprzątany ,a tak kompletnie nic nie zaczełam robić przed świętami bo się bałam , że mnie złapie i zostawiłam wszystkie porządki mamie a teraz mam wyrzuty sumienia.
Staraj się jeść częściej a mniej. Ja na początku jadłam dosłownie co dwie godziny. jak mierzyłam cukier po 1 śniadaniu to już drugie było gotowe, ale mało, naprawdę mało.
Wejdź na tą stronkę co podawałam tabele-kalorii tam wpiszesz produkt i zobaczysz ile to ma tych wymienników. A ile masz dziennie wymienników? Podali Ci jakąś norme?
Aga gdybym wiedziała, że tak zdecydują to napewno bym miała już cały dom posprzątany ,a tak kompletnie nic nie zaczełam robić przed świętami bo się bałam , że mnie złapie i zostawiłam wszystkie porządki mamie a teraz mam wyrzuty sumienia.
reklama
gabrielka1308
A śmiałam się z Kuroslaw??? Dobrze pamiętam? Była na bierząśco cały czas. :-)
Dziewczyny moje cukry po kolacji 99, nad czczo 75, a po śniadaniu...67 a zjadłam talerz płatki owsiane na mleku, 1,5 kromki z wędliną, 1/4 pomidora i dwa kubki kawy zbożowej z mlekiemi i tyle było

i jak to zrozumieć??? nie mierzę glukometrem bo to nie ma sensu ale cieszę się, że takie niskie...tylko , że od razu pomyślałam o czymś słodkim
Dziewczyny moje cukry po kolacji 99, nad czczo 75, a po śniadaniu...67 a zjadłam talerz płatki owsiane na mleku, 1,5 kromki z wędliną, 1/4 pomidora i dwa kubki kawy zbożowej z mlekiemi i tyle było