reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

:-paasica moja też malutka, bo na 35 tygodni skończone ważyła 2000g, wg usg wszystkie wymiary ma mniejsze o 2 tyg w stosunku do OM

ja przytyłam 2 kg od poczatku. I tez miałam nadwagę, aasica w zasadzie waże niewiele mniej od Ciebie, Ale po porodzie mam zamiar się za siebie wziaść:sorry2:
Z synkiem przytyłam 7 kg, a po wyjściu ze szpitala miałam 10 kg mniej:-)

eh, a ja odliczam dni do szpitala - 15 luty już za 10 dni

reklama
No to Locia mnie uspokoiłaś......u mnie też właśnie 2 tyg. różnicy.

A idziesz do szpitala wg jakiego tyg.?? Będziesz mieć cc??

Też sobie obiecałam że za siebie się wezmę.

dziś rano znów 90:baffled::baffled:

A teraz jestem wściekła bo podobno na dworze u nas ślisko więc lepiej zostać w domu.......ehh.......:-:)-:)wściekła/y::wściekła/y:

mnie skurcz lydki ostatnio trzymal od 7 dokad nie poszlam spac czyli caaaalyyy dzien :)
ja biore magne b6 :))
a teraz jem kurczaczka z bambusem :o:tak::tak::tak:

aasica wg OM termin mam na 17 lutego, a 15 kładzie mnie do szpitala. Będę mieć cc bo mała ułożona jest pośladkowo (tak jak mój synek 4 lata temu).Lekarka słusznie stwierdziła moim zdaniem, że czasem dzieci rodzą się w terminie i jedne ważą 4 kg a inne też donoszone 2,5 kg. Dla lekarzy bardziej sugerujący jest termin z OM. Ja mam tylko nadzieję, że nie będą mnie długo trzymać. Ale w sumie jak pomyslę, że wyjdę już z dzidziulkiem to jakoś przetrwam:tak:

ja nie biorę teraz żadnych innych leków oprócz feminatalu. Nie mam ani skurczy łydek ani innych dolegliwości a wyniki krwi z wizyty na wizytę coraz lepsze:-)

ja po kurczaku z bambusem po 2h 101 :| po 1 h zapomnialam zmierzyc :D teraz jem serek i pije delikatna kawke :D zaraz udam sie po milke karmelowa :D rozstepy przy pachwinach mam :(

Hey dziewczyny dawno tutaj nie zagladalam, ale jestem . Widze ze Wy to juz szykujecie sie do porodow, zycze szybkich i bezbolesnych. Och sama marze zeby byl juz conajmniej 36 tydz. a tu jeszcze 23 tyg. przedemna. Ja we wtorek ide na podszycie szyjki;) zalataja mnie troche to moze bedzie spokojniej.
Ja dzisiaj rano cukier niziutko, pewno mialabym powyzej 60 zaras po wstani ale zapomnilam i zmiezylam troche pozniej i 74:) Teraz jestm po sniadanku i czekam na mierzenie- jajacznica z bekonem i chlebkim -po tym zawsze mam dobry- zobaczymy jak dzisiaj. A co do porodu w tamtej ciazy tez cukrzcowa- porod wywolywany w 39- dluzej ze mna nie chcieli czekac:))) Milego popoludni dla Was:-).
A co do rozstepow ja uzywalam tylko fissanu i 0 rozstepow- ale ja mysle ze tutaj duza wage maja sie predyspozycje genetyczne.

moja mamcia wogole nie miala rozstepow :( ani z bratem ani ze mna :( ja to raz nic nie jem raz jem jak swinka to mi sie robia :( zaraz skonsumuje lasagne :) wczesniej jadlam pekinska z sosem wloskim... mmmm pyszny szkoda ze brzuszek bolal i musialam odrazu do wc ;):szok::-D:-D:-D

Dobrze Emka ze masz chociaz dobre cukry po takim palaszowaniu wszystkiego:)))
Ja po sniadanku oczywiscie 2godz. bo powiedzialam lekarzowi o tej godz. po i kazalam mi nie mierzyc i nie stresowac sie. A wiec 2 godz. po 96 wiec nie ma zle- bo zjadlam pewnie ze 3 jajeczka, kromke bialego chlebka i z 5 paskow dobrze usamazonego boczku. mniam moja coreczka wychowala sie na tym jedzonku w poprzedniej ciazy.:tak::tak::tak:
A co do rozstepow to oczywiscie najgorzej jest nie tyc a pozniej w krotkim czasie nabrac w wage- na to nie ma juz sily- bo czasem wystarczy zatrzymanie wody w organizmie:/

reklama
no to fakt co bym nie zjadla i ile to mam cukier ok :/ ale moze dlatego ze juz koniec i podobno pod koniec sie normuje :/ nie wiem :)

Do góry