reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

moje pierwsze skojarzenie było właśnie ze śniegiem. woda fajnie czasem zniekształca fotki :-)

reklama
hejka

Dzagud wczoraj jak wczoraj,ale to co dzis jest za oknem,bynajmniej u mnie to masakra

Kachasku chyba juz wszystko wyjasnione,a fotka superasna

Esia jakos malo Cie tu ostatnio,co jest

Gingeros super mieszkanko,kolory,tapert,meble,bardzo mi sie podobalo

Niuni u nas byl okres ze julka tez tak chodzila,ale ostatnio tak sie przestawila ze wstaje o 6.30,najdalej o 7 i chodzi spac tak po 21

Toska jejciu jak Ci fajniusio,juz tak niedlugo bedziesz miec maluszka,jak sie czujesz

a wszystkim milego dnia

Witajcie!!!
Napadało śniegu jak nie wiem co!!! Zu szczebiocze od rana że bedą sanki:wściekła/y:
No i chyba trzeba bedzie wyjąć spodnie na śnieg i rękawiczki:wściekła/y:
Brrrrr....
My jeszcze z katarem, szczerze mówiąc mag go już dość, no ileż można smarkać....Dwa tygodnie już nas męczy..
Miłego poniedziałku....

Elmaluszku hop, hop, dawno Cię nie było... Daj choćby znak że czasem jesteś....:tak:

Ostatnia edycja:
Hej!!!

My już po ciężkim weekendzie ;-) Bercik ochrzczony :tak: i chyba mu to na dobre wyszło, bo w końcu po dwóch tygodniach walki z katarem pozbyliśmy się paskudztwa :-)

Mały w kościele całą mszę nie spał, ale o dziwo był grzeczny ;-) więcej hałasu narobiła jego starsza kuzyneczka :-D
Maks od soboty nosi pieluchy :-( dopadł go chyba jakiś wirus :szok:

Ginger mieszkanko super :tak: bardzo mi się podoba :-)

Dorotko tobie też miłego dnia :tak:

Anielap no niestety katar ma to do siebie, że jeszcze długo po chorobie się ciągnie :wściekła/y:

No u nas też pięęęękna zima.:-D Wczoraj się zachmurzyło tak koło 15tej i jak nie zacznie sypać.:szok: Najpierw padał taki drobny ale gęsty, a potem zaczęły dawać taaaakieeee wieeeelkieee płaaaty. Oczywiście śniegu po kolana, ja wkurzona.:wściekła/y:Ale wiecie co, dziś rano jak wyszłam z Madzią do żłobka, to mnie zatkało z zachwytu.:tak:Piękne słońce, a drzewa są tak cudne w tej bieli, że normalnie całą drogę z klatki do samochodu szłam i robiłam tym drzewom fotki telefonem.:-D Przy takim pięknie mam humor fantastyczny po prostu.:tak:

Za to teraz nie wiem czy mnie coś nie dopadnie. Wczoraj jakoś tak mnie zaczął dusząco kaszel brać, a dziś rano obudziłam się z bólem gardła. No nic to, zobaczymy, może się nie rozwinie.

Ostatnia edycja:
Jolka to dobrze ze chrzciny sie udaly

Dzagud a wiesz ze od srody podobno ma byc kolo 10 stopni,ale masz racje ta biel w tym pieknym sloncu -rewelacja

zdrowka dla chorowitkow

oj, chorowitki, do zdrowia proszę wacać:tak:
hehe, moczyłam ten telefon wczoraj i efekt lustra owszem, rozmazania częsciowego owszem, obydwa razem- ni cholery:-D
ale za podowiedzią anni obstawiam mokrą rękawiczkę;-) ale wiecie co? tak głupio trochę, bo mój M. to fotograf z zawodu a na to nie wpadł:no: (no, ale on tylko z zawodu;-) może dlatego)
u nas wczoraj deszcz padał. dzisiaj wstaję, a tu co? śnieg leży:dry: no, ale ładnie słoneczko świeci:tak:
miłego poniedziałku:-)

aaa... pamiętacie jak jęczałam o tatuaż? na pewno ;-) więc tutaj to, co mam do powiedzenia w tej kwestii ;-) nie przepisuję ;-)
przepraszam tylko, że tyle wam marudziłam (choć nie powiedziane, że nie pomarudzę jeszcze:-))

Ostatnia edycja:
kachasku świetne tatuaże!!! Idealne rozwiązanie :tak:
A o co chodzi z tymi uczuleniami? Kiedyś trafiłam na lakoniczne "jeśli robiłaś sobie kiedykolwiek rysunek henną, to zapewne jesteś na nią uczulona" ale nic więcej nie było napisane :sorry2: Miałam taki "tatuaż" parę lat temu, ale wtedy nie widziałam żadnych efektów ubocznych. Wiesz o co biega?
jola super, że chrzciny się udały :tak: Widziałam zdjęcia - Albercik ma niesamowitą fryzurę :-D Cudny jest :-D
Dzagud też mnie zachwyciła dzisiejsza aura :tak: Pod żłobkiem wpadłam w kałużę po kostki, całe szczęście, że nie założyłam kaloszy, bo jeszcze by mi zachwyt zimą pozostał :dry:
toska bardzo chętnie! A jak Ty mobilna jesteś? Z domu na kawkę się w weekend możesz wybrać, czy raczej podejmujesz nią u siebie?
anielap ja jeszcze ani razu Piotrka na spacer w spodniach nie ocieplanych nie wzięłam, więc nie miałam czego wyciągać :dry: Pełny asortyment zimowy aktualny :dry:

Wczorajsza moja relacja pogodowa nie nadawałaby się do żadnej publikacji. J siedział i rżał (cholera wie czemu), a mnie szlag trafiał...
Znajoma na blogu napisała, że musi przestać pic, bo wchodzi do lokalu - wiosna, wychodzi - zima...
Na tarasie mam śniegu powyżej kolan, wczoraj co kilka minut wielkie zaspy spadały z dachu :dry:
Nie no, pięknie jest, pięknie kur.wa pięknie :dry:

reklama
Esia:-D:-D:-D:-D:-D:-D też rżę:-D:-D:-D dobrze, że mąż śpi po pracy, bo by się uśmiał - ze mnie:-D

a z tą henną... Troszkę już kiedyś czytałam, mega znawcą nie jestem, ale... Nie musisz mieć uczulenia, ale możesz je nabyć, nawet jeśli nie wystąpiły o razu objawy. PPD to Parafenylenodiamina, która bardzo często używana jest do produkcji farb do włosów (w niektórych krajach UE zakaz tatuaży czarną henną i stosowania PPD) i o ile wiem, jej dopuszczalne (UE) stężenie wynosi 6%. Jeśli chodzi o tzn czarną hennę do tatuaży, ponoć często gęsto jest to 8% albo i więcej:confused2: jest trochę artykułów na ten temat:tak: tutaj o uczuleniach po farbie do włosów
tu np wycinek z jednego forum
mam artykuł z jakiegoś konsylium lekarskiego, ale nie chce mi załączyć:no: w każdym bądź razie w sieci jest tego sporo. ale w tym artykule jest jakoś w połowie krótko o alergii, to alergia, którą można nabyć i jak się nabędzie raczej się jej nie pozbędzie:no:

Do góry