reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Ja zawsze miałam dość niskie ciśnienie, ale w ciąży to biję rekordy. Teraz jak byłam na wizycie to miałam 100/50 ale w poprzedniej ciąży potrafiło mi spaść do 70/40.
Na gardełko polecam "homeovox" można go spokojnie stosować w czasie ciąży i jest skuteczny. W każdym razie na mnie działa, a moim narzędziem pracy jest głos:tak:

reklama
Na gardło dwa leki polecane w ciąży to tantum verde i sebidin.
A co do ciśnienia... Na pierwszej wizycie u gina wyszło 95. W sobotę już tylko 80 :-) Tego drugiego mi nie podawał więc nie wiem.
Ale to u mnie normalka. Ja zazwyczaj nie przekraczam setki :-D

Ja w pracy staram się siedzieć nie gniotąc brzuszka. I to moje główne zajęcie. Bez sensu że nie wzięłam tego L4. Powinnam była dzisiaj porozmawiać z szefunciem ale nie miał czasu.

Ufff a ja właśnie trafiłam na świetną gin, chce mnie odrazu wysłać na L4 :tak: ale mi ulżyło, są jeszcze ludzcy gins na tym świecie :laugh2:

Jutro powiem szefowi, że niestety musi mi odpuścić przez kilka tygodni. Zwłaszcza że jutro zaczyna się trzynasty tydzień. A to nie jest szczęśliwa liczba w naszym związku. :-(

A skąd! Ty zaraz zaczniesz piętnasty. :tak:

Ja tydzień temu skończyłam 11. Wtedy jak na suwaczku pojawiło się 11t0d. Co oznacza że jedenaście tygodni za mną - dwunasty trwa. I trwa już ostatni dzień. Jutro na suwaczku pojawi się 12t0d - czyli minęło 12 tygodni zaczął się trzynasty tydzień. Prawda? :confused:

reklama
Spokojnie bez nerwów, ja tylko podaję sposób na ominięcie 13 tygodnia. Najpierw mówisz, że skończyłaś 12, a potem (po skończeniu 13) mów sobie, że zaczełaś 14 :-p

Do góry