Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
W niektórych laboratoriach pozwalają do rozpuszczonej glukozy (bleee ...) wycisnąć sok ze świeżej cytryny .
Nie wpływa to na jakość badania, ale znacznie ułatwia wypicie tego świństwa.
Warto zabrać ze sobą cytrynę i zapytać czy można, niż mieć wątpliwą przyjemność picia cukru w takiej ilości .
mnie też to czeka w 26-27 tyg .... i zabieram cytrynkę
w 100% popieram Malvinke,.cytryna nie wplywa na samo badanie,poprawia smaczek przepysznej glukozy,buziaczki:-):-):-)
dziewczynki moje kochane,jak tylko wróce od gina to dam Wam znac,sam fakt oglądania dzidziorka sprawia wielką frajde,no i moze cosik sie dowiem o plci,ale nie napalam sie,bo moze malenstwo nie bedzie chcialo zdradzic kim jest
Dziewczyny mam zaśiwadczenie :-) i jestem bardzo ciekawa miny dyr w poniedziałek
Mi lekarz kazał wypić glukozę w herbacie z cytryną. Tylko nic nie mówił o pobraniu krwi przed glukozą
Jolu - mam nadzieję że zdasz nam relację jak tam jego mina :-)
O cytrynce też słyszałam - u mnie w laboratorium pozwalają.
A co do pobierania krwi przed - niektórzy lekarze zlecają tylko badanie po spożyciu glukozy. Wtedy nie ma krzywej cukrowej a jedynie wynik po. Nie jest to super miarodajne ale niektórym lekarzom starcza. Są to jednak naprawdę wyjątki. Ja do tej pory słyszałam o jednym takim przypadku - moja przyjaciółka dostała takie skierowanie.
:-) chciałam się pochwalić, że kupiliśmy dzisiaj brykę dla naszego maleństwa :-) wiem, że jeszcze jest czas, ale chciałam już, no i mam jeszcze nie w domciu bo nam autko nawaliło i musiałam zostawić u taty, ale to juz mały szczegół ;p
kachasek nie jesteś pierwsza :-) ja już moją brykę mam od początku roku i dało mi to ogromny komfort psychiczny: po pierwsze, że coś już mam, a po drugie że nie muszę już decydować jaką kupić
Teraz skupiam się na łóżeczku :-)