reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Mi lekarz kazał zrobić teraz ,czy nie za wczesnie ,bo cukier mam 101 i ide w poniedziałek mam wypic75g tego swinstwa:szok:

reklama
W niektórych laboratoriach pozwalają do rozpuszczonej glukozy (bleee ...) wycisnąć sok ze świeżej cytryny :tak:.
Nie wpływa to na jakość badania, ale znacznie ułatwia wypicie tego świństwa.
Warto zabrać ze sobą cytrynę i zapytać czy można, niż mieć wątpliwą przyjemność picia cukru w takiej ilości :szok:.

mnie też to czeka w 26-27 tyg .... i zabieram cytrynkę :confused:

pozdrówka.

Dziewczyny, dzięki że napisałyście o tej cytrynie... Żyłam w głębokiej nieświadomości co to za badanie - a mam je za 1,5 tygodnia :eek:

Jolka dobry plan! Trzymam kciuki! :-)

Dorotka daj znać co i jak po badaniu :happy:

w 100% popieram Malvinke,.cytryna nie wplywa na samo badanie,poprawia smaczek przepysznej glukozy,buziaczki:-):-):-)

dziewczynki moje kochane,jak tylko wróce od gina to dam Wam znac,sam fakt oglądania dzidziorka sprawia wielką frajde,no i moze cosik sie dowiem o plci,ale nie napalam sie,bo moze malenstwo nie bedzie chcialo zdradzic kim jest

Kotek gratuluje półmetka,ja jutro

Dziewczyny mam zaśiwadczenie :-) i jestem bardzo ciekawa miny dyr w poniedziałek :tak:
Mi lekarz kazał wypić glukozę w herbacie z cytryną. Tylko nic nie mówił o pobraniu krwi przed glukozą :szok:

Hej dziewczynki

Dorotka - trzymam mocno kciuki.

Jolu - mam nadzieję że zdasz nam relację jak tam jego mina :-)

O cytrynce też słyszałam - u mnie w laboratorium pozwalają.

A co do pobierania krwi przed - niektórzy lekarze zlecają tylko badanie po spożyciu glukozy. Wtedy nie ma krzywej cukrowej a jedynie wynik po. Nie jest to super miarodajne ale niektórym lekarzom starcza. Są to jednak naprawdę wyjątki. Ja do tej pory słyszałam o jednym takim przypadku - moja przyjaciółka dostała takie skierowanie. :confused:

:-) chciałam się pochwalić, że kupiliśmy dzisiaj brykę dla naszego maleństwa :-) wiem, że jeszcze jest czas, ale chciałam już, no i mam :tak: jeszcze nie w domciu bo nam autko nawaliło i musiałam zostawić u taty, ale to juz mały szczegół ;p

kachasek nie jesteś pierwsza :-) ja już moją brykę mam od początku roku :tak: i dało mi to ogromny komfort psychiczny: po pierwsze, że coś już mam, a po drugie że nie muszę już decydować jaką kupić :-D
Teraz skupiam się na łóżeczku :-)

reklama
Do góry