reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Fantazja trzymaj sie cieplutko i powodzenia,nie martw sie za wczasu napewno wszystko bedzie oki,zresztą sama zobaczysz,ja tez bardzo sie balam,zwlaszcza ze w moim zyciu nerwów do tej pory jest mnóstwo,glowa do góry i jak tylko wrócisz daj znac,czekam z niecierpliwoscia

p.s. wiem ze to 3d wiec jak bedziesz miec jakies fotki i bedziesz mobla to wklejaj,buziaczki:-):-):-)

reklama
Fantazja myślę że nie musisz się obawiać (wiem że łatwo powiedzieć:tak: ), w 5 miesiacu dziecko jest juz rozwinięte i nie sądzę aby te chwilowe nadużywanie papierosów i piwa mogło źle wpłynąć na maluszka. Ale teraz lepiej juz dbaj o siebie i nic sie nie martw będzie dobrze;-) .

dzieki Wam za slowa otuchy. Teraz juz dbam o siebie bardzo, zreszta od kiedy poczulam ruchy dzidzi to na dobre dotarlo do mnie, ze jestem w ciazy. Bo wczesniej jakos tego nie czulam. Tez sie pocieszam, ze przez pierwszy trymestr nic nie grzeszylam i na usg w 12 tc wszystko bylo super. Zdam Wam dzis relacje na pewno.

o ile mi wiadomo, moja mama jak była ze mną w ciąży, to cały czas paliła (nie piła) i urodziłam się zdrowiutka, a łożysko zabrali na leki :) na dodatek ja nie palę (nigdy nie paliłam) i takiego zamiaru nie mam, a słyszałam, że jak przyszła mama pali, to dziecko też będzie :confused:

hej dziewczyny...Ja palilam 1,5 miesiac i bylo widac na lozysku...Zeby lozysko zabrac do lekow lub kosmetykow musi byc calkowicie czysciutkie...I z tego co slyszalam mozna swoje lozysko nawet ubezpieczyc...

Zas moja bratowa palila przez cala ciaze i teraz jej mala non stop choruje...

no więc ja się jeszcze dowiem, może jednak paliła jak była w ciąży z moim braciszkiem:baffled: ale gdyby nie to, że był przenoszony, byłoby wszystko w porządku... no i nie chorował tak samo jak ja

Moja szwagierka też paliła przed ciążą w trakcie ciąży i pali do dzisiaj czyli kilkanaście lat i jedno dziecko tez jest chorowite a drugie ma problemy z nauką, więc cos w tym jest. Ale ona paliła paczkę dziennie podczas całej ciąży więc nie ma się co dziwić:szok: .

Fantazja, slyszalam zeby alkohol mial dzialanie uboczne na dzieko to trzeba pic od 2 drinkow dziennie (ponoc) a i tylko 11% dzieci ma wlasnie FAS. Choc wydaje mi sie ze moga byc inne powiklania. No lepiej uwazac :-) jesli chodzi o papierosy to moja mama palila jak komin ze mna w ciazy i miala ciaze potrzymywana i tak urodzilam sie w 8. Czy to przez papierosy - hmm nie wiem. Ja w kazdym na zdrowie nie narzekam Dzieki Bogu wiec chyba nie ma jakis dlugo okresowych pozostalosci w moim wypadku. No, ja nigdy nawet sie nie zaciagnelam, poprostu mam wstret do papierosow. hehehe moze to przez moja mame wlasnie!

glowa do gory pozdrawiam i uwazaj na siebie i na Kruszynke :-)

reklama
nie chciałabym, żebyście mnie źle zrozumiały :/ nie popieram żadnego palacza (a szczególnie w ciąży), alkohol dla mnie może nie istnieć (w ciąży tym bardziej, chociaż pozwoliłam sobie na odrobinę szaleństwa na imprezie w 2gim m-cu, tyle, że nie wiedziałam, że jestem w ciąży:-( )
fantazja, mam po prostu nadzieję, że nic się nie będzie działo

Do góry