reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy to już ???

golenie zrobi mi na pewno mój mężyk, już mu o tym powiedziałam ;) boi się jak diabli hihihi

a lewatywa podobno nie jest aż tak zła, ostatnio pytałam kolezanki jak to wyglądało: musiała połozyć się na boku, rozchylić pośladki, rozluźnić się, podobno nawet nie poczuła kiedy pielęgniarka zrobiła lewatywę
później podobno pobulgocze trochę w jelitach, idziesz do WC i tyle... ;)
ja nastawiam się pozytywnie, inaczej zwariowałabym od tego natłoku informacji ;)

reklama
co do golenia zgadzam sie z wami ale nie rozumiem jak ktoś mowi ze nie zgodzi sie na lewatywke
a trakcie parcia na bank nie uda nam sie nad tym zapanować i myśle ze lewatywa to lepsza rzecz niz wydalenie czegos na stol podczas porodu
moze glupio brzmi ale taka jest prawda

MAMO BOO każda z nas sie bedzie krepowała ale damy rade ;)

nie wiem czy to opisywać - nie ma się czego bać, naprawdę; zrobiłam kilkadziesiąt lewatyw w swojej krótkiej pielęgniarskiej karierze i naprawdę to nic strasznego

a poza tym dość często zdaża się, że organizm sam się oczyszcza przed porodem;
lewatywy nie robi się w tłumie ludzi - najczęsciej są 2 osoby - ta która robi i ta, która ma robione

sam sie oczyszcza
fajnie

ech tam damy rade
nad porodem sie zastanawiac a nie nad lewatywką hihihi

dziewczyny u mnie lewatywa wyglądala dokładnie tak jak opisywała to osinka

osinka pisze:
golenie zrobi mi na pewno mój mężyk, już mu o tym powiedziałam ;) boi się jak diabli hihihi

a lewatywa podobno nie jest aż tak zła, ostatnio pytałam kolezanki jak to wyglądało: musiała połozyć się na boku, rozchylić pośladki, rozluźnić się, podobno nawet nie poczuła kiedy pielęgniarka zrobiła lewatywę
później podobno pobulgocze trochę w jelitach, idziesz do WC i tyle... ;)
ja nastawiam się pozytywnie, inaczej zwariowałabym od tego natłoku informacji ;)

z tym że ja czułam jakby zimna woda lała mi się po brzuchu smieszne uczucie naprawde..ale nie takie złe...i wcale nie przyjemne przynjamniej dla mnie ( no żeby któras nie pomyślała ze uwielbiam lewatywe)

co do golenia to ja juz sie dawno ogoliłam i pilnuje zeby mi nie pozarastało znowu..naprawde nie chce wicej szpitalnego golenia...

Mama Boo pisze:
Ja się w ogole golę co 3 - 4 dni, więc na pewno zrobię to też przy porodzie. Nie mam zamiaru żeby mnie ktoś golił.... Co prawda już nic nie widzę pod brzuszkiem, ale robię to na "wyczucie". A co do lewatywy to zdjaę się na szpital. No cholera tego się najbardziej krępuję.... Jak to wygląda ???

Mama Boo, walnij sobie lewatywe w domu-sprzedaja w aptece.Ja kupilam tez czopki glicerynowe,bo dziewczyny ktore sa juz po twierdza ze skutecznie dziala,a potem w szpitalu maja to z glowy.Ja sie najbardziej obawiam zebym sie nie skupkala pod czas porodu...brrrrrrrr,chyba umre ze wstydu.

benita_29 moja mama jak rodziłą małego była bez lewatywy i cały czas prosiła położne żeby jej zrobiły a one na to że nie takie straszne rzeczy przy porodach widziały i ze nic sie nie stanie jak i coś jeszcze oprócz dzidziusia wyskoczy...poza tym z własnego doswiadczenia wiem ze nawet jakbys sie skupkała przy porodzie to nie bedziesz o tym wiedziała ani o tym myślała tylko skupiała sie na dzidzi i skurczach...sama zobaczysz

reklama
Do góry