reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Dieta Maluszków

13x13 ja również jakiś tydzień temu zaczęłam małej dawać na końcówkę łyżeczki do spróbowania Lena już posmakowała jabłuszka marchewki ziemniaczka rosołku kropelke loda waniliowego z tego wszystkiego blee była marchewka.Moje zdanie jest takie że każdy wychowuje swoje dziecko jak mu się podoba i nikt nie powinien tego krytykować.I również nie uważam żebym krzywde małej robiła skoro lekarz powiedział że można dawać dziecku żeby sobie polizało i poznawało nowe smaki,od takiej ilości nic napewno się nie stanie

reklama
13 - nie masz się co bulwersowac bo tak samo jak my do twojego jedzenia odnosiłas się do naszych szczepień , jaki to niby dziecu syf podajemy itp . Teraz role się odwróciły a Ty nie złościsz nie ma o co . Ja tam się kłócić nie mam zamiaru bo i nie ma o co . Przeciwna jestem temu co robisz , ale i tak fajna babka jestes :)

Mój dziec nie chce pic rumianku czy wody .. nie to nie :) może przez to wogóle unikne butelki i od razu bedzie piła z kubka . Szymek szybko załapał słomkę i butla poszła wek . Jakoś bałam sie strasznie tej próchnicy butelkowej :(
Oczywiście pisze tu o starszych dzieciakach żeby tu zaraz jakas mama ni wyskoczyła butlowa i odnoszę się do Szymka tez butlowego :)

13 - nie masz się co bulwersowac bo tak samo jak my do twojego jedzenia odnosiłas się do naszych szczepień , jaki to niby dziecu syf podajemy itp . Teraz role się odwróciły a Ty nie złościsz nie ma o co . Ja tam się kłócić nie mam zamiaru bo i nie ma o co . Przeciwna jestem temu co robisz , ale i tak fajna babka jestes :)

Mój dziec nie chce pic rumianku czy wody .. nie to nie :) może przez to wogóle unikne butelki i od razu bedzie piła z kubka . Szymek szybko załapał słomkę i butla poszła wek . Jakoś bałam sie strasznie tej próchnicy butelkowej :(
Oczywiście pisze tu o starszych dzieciakach żeby tu zaraz jakas mama ni wyskoczyła butlowa i odnoszę się do Szymka tez butlowego :)

hehehehehehehhehe coz za asekuracja hehehehehehehhehehehehehehehhehehehehehhe :-)

no ale tutaj tyle bab, ze nigdy nie wiadmo ktora sie zbulwersuje i na co :-D

13 - nie chce wracac juz do wiadomego tematu. Nie raz powtarzalam - Wasze dziecki, i robicie jak chcecie. Napisalam co sadze o dokarmianiu, i zdania nie zmienie, bo dla mnie 1 lekarz ktory mowi ze mozna jest kiepskim wyznacznikiem. Ale to tyle.
Ja niestety do pediatry nie chodze, Pola wizytuje mojego interniste,i na temat zywienia z nikim nie rozmawialam. Opieram sie na tym co przeczytam, i wlasnych odczuciach.

Jedyne co - odniose sie do tego:
WHO też zalecało szczepienia masowe na świńską grypę tak?? czy się mylę??? i teraz okazało się ze to ściema??? czy też się mylę??? i są prowadzone dochodzenia??? kto i za ile ich przekupił??? -super autorytet!!!
tak, masz racje, ze swinska grypa dali ciala. Ale moze mialo to zwiazek z tym, ze pojawila sie niespodziewanie, i czasu na opracowanie odpowiedniej szczepionki i badania nad nia nie mieli?
A badania nad zywieniem niemowlat trwaja juz latami, a moze i dziesiatkami lat. Wiec pewnie wiedza, jakie opinie wydaja.

A teraz buzka na zgode :blink:

W kwestii jedzenia innych dzieci niz mojej juz wiecej sie nie wypowiadam.

Ło matko -ten grzyb unoszący się nad Bemowem to nie bomba atomowa a zapach kupy mojej córki po ziemniaczkach (chyba):-D :-D :-D cichaczem ją walnęła ale zapachu nie dała rady ukryć:baffled::-D i to przy obiedzie rodziców:szok:

:

Poczeka az poczujesz zapach kupy dziecka ponad rocznego które je już prawie wszystko :)
Gwarantuje że idzie paść !!

a jesli juz przy kupie jestesmy - to do mam butelkowych: u was tez smierdza? bo ja karmie butla, ale teraz zmienilam mleko i juz od dluzszego czasu az tak nie smierdzi, kurde nieraz wacham i wacham i mysle ze kupy nie ma, a tam jednak siedzi:baffled:
a jesli chodzi o siku (kurde ale sie to glupio jakos napisalo:-pno bo nie wiem jak inaczej:-p) to czujecie tez??? bo u nas siku smierdzi... mowilam lekarzowi ale on mowi ze to normalne i ze to od pieluch:baffled: nie wiem...

reklama
a jesli juz przy kupie jestesmy - to do mam butelkowych: u was tez smierdza? bo ja karmie butla, ale teraz zmienilam mleko i juz od dluzszego czasu az tak nie smierdzi, kurde nieraz wacham i wacham i mysle ze kupy nie ma, a tam jednak siedzi:baffled:
a jesli chodzi o siku (kurde ale sie to glupio jakos napisalo:-pno bo nie wiem jak inaczej:-p) to czujecie tez??? bo u nas siku smierdzi... mowilam lekarzowi ale on mowi ze to normalne i ze to od pieluch:baffled: nie wiem...

Justa nie wiem jakie masz pieluchy ale ja zauwazyłam ze zwykłe pampki obsikane pachną mniej a te białe premium strasznie mi jakoś śmierdza . to samo zauważyłam nie tylko ja . a nie wiem jakie tam masz pieluchy

Do góry