reklama

Dieta naszych dzieci

reklama
kurcze mój mały tak sobie upodobał łyżeczke, że juz mleka z butli nie chce ciągnąć:szok: dzis musiałam mu mleko podawac łyżeczka bo inaczej nie chciał:-D mam ndzieje ze to tylko taki skok rozwojowy bo jestesny w 24 tygodniu:-D

kurcze mój mały tak sobie upodobał łyżeczke, że juz mleka z butli nie chce ciągnąć:szok: dzis musiałam mu mleko podawac łyżeczka bo inaczej nie chciał:-D mam ndzieje ze to tylko taki skok rozwojowy bo jestesny w 24 tygodniu:-D

U nas tez tak bylo powoli wracamy do normy ale woli lyzeczke dlatego teraz zamiast jednego mleka w ciagu dnia robie mu na mleku kleik i taka pape chetnie lyzeczka wcina :happy:

liiiwiia a to nie jest tak że lepiej jak maluch z łyżeczki je a zamiast butli może kubeczek ? Bo słyszłam że czasami są problemy z przejściem z butli właśnie na kubek :-)

Uff,dzisiaj pierwszy raz Maciej zjadl 3 lyzeczki marchewki z jabluszkiem.To wielki sukces.Bylismy dzisiaj na kontroli w irlandzkiej przychodni i nie uwierzycie,pani pielegniarka powiedziala nam,ze jako pierwsze stale pokarmy powinnismy wprowadzac ryz gotowany dla baby oraz cos takiego jak platki owsiane,rowniez dla dzieciatek!!!Szok,nigdy o czyms takim nie slyszalam.Opowiedzielismy rowniez o wszystkich szczepieniach jakie juz maly ma za soba i ona nie wiedziala co to rotawirusy!?(mamy polska lekarke)Ci Irlandczycy sa jacys zacofani...:cool:

liiiwiia a to nie jest tak że lepiej jak maluch z łyżeczki je a zamiast butli może kubeczek ? Bo słyszłam że czasami są problemy z przejściem z butli właśnie na kubek :-)

No wlasnie chcialam juz kupic kubeczek tylko stwierdzilam ze Michal byl za malutki i nie zalapie ale teraz juz chyba kupie tyleze do napojow bo mleczko to chyba jednak lepiej ze smoczka ale oczywiscie tez niech wie co to kubeczek ;-) takze papki lyzeczka mleczko ze smoczka a napoje z kubeczka

liiiviiia ja znalazłam kubeczek po 4 m-cu ;-)specjelnie dla takiego maluch przeznacozny, zobaczysz jak Michał moze Cie zaskoczyć, gdy chwyci sprawnei kubeczek i z zaciekawieniem będzie próbował pić ;-)

tez widzialam te kubeczki po 4 msc ale byly z twardym ustnikiem a ja szukalam z miekkim wymiennym ale pani w sklepie powiedziala ze spokojnie moge kupic juz taki po 6 msc bo z niego nie leci i dziecko samo reguluje naciskajac ustami

Mój Oli waży 9 kg!Pesiatra powiedziała że Oli jest gruby:-(ale że to dobrze:eek:więc już sama nie wiem jak to jest z nim a raczej z jego wagą.Powiedziała że żadnych kleików ryżowych nie moge mu dawać soczków też nie do odwołania.Więc jak narazie jesteśmy tylko na mleku słoiczkach i zupkach od czasu do czasu.Wcześniej jak mu się nie dawało jeść co 2 godz to był kosmos w domu.Pół koloni u mnie zapewne słyszało że mój syn jest głodny:zawstydzona/y:A teraz je 150ml co 3 godzinki w dzień.Między tymi porcjami mleka daje mu słoiczek,albo je obiad razem ze mną.Ostatni posiłek przed snem Oli zjada albo o 21 albo o23 w zależności od zmęczenia mojego synka,a później po przebudzeniu się i też nie zawsze odrazu.Czasmi nawet muszę go ,,zapraszać,,do jedzenia.

reklama
mili384-kawal chlopca z Twojego malego.Ale to super,nie daj sobie wmowic,ze jest za gruby.To nonsens,zadne dziecko w tym wieku nie moze byc zagrube.Jak tylko zaczna nasze chlopaki raczkowac,biegac straca wszelka pseudo nadwage.Moj maly je wieksze porcje,bo po 210 mleka.Wieczorem o 19,potem w nocy ok.1-3,rano ok.9-10,potem ok.14-15.Prawie zawsze wyjada wszystko.Ze sloiczka jak pisalam wczesniej,nie koniecznie.Nadal je tylko jablko z marchwia i to MOZE 3 lyzeczki.Na cala reszte pluje i nie otwiera dzioba.Troche jest wredniutki...:eek:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry