reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Dieta naszych Maluszków

reklama
ostatnio dalam sprobowac mojemu ogorasa kiszonego o matko jak wcinal he cmoktał i cmoktał :) i nic mu nie bylo
a ostatnio daje mu chrupki kukurydzine flipsy i iszkopty tak do raczki tylko caly czas patrze zeby duzego kawala nie ugryzl i sie nie zakrztusil :-) ale wcina dzielnie gryzie zuje he zajada sie az mu sie uszy trzesa :-)

Ja te ostatnio daję chrupki kukurydziane i etrdy wszystko jest w lepkiej kukurydzianej papce, ale Tosia ma taką zadowolona minę że hej, a jeszcze bardziej smakują jej biszkopty, jak je zabrałam resztkę co jej została w rączce to na mnie nakrzyczała:-)
I niestety po mięsku i kaszce robi twarde kupki, w dodatku na raty

Moj lekarz mowi,ze takie juz kupki bedą o bardziej stalej konsystencji przy kupce, ale nie mamy nie rezygnowac z mieska bo w nim jest najwievej zelaza i bialka, jest bardzo wazne, dla rozwoju.Nie martwcie się kupciami,

u nas kupka śluzowata była prawie 2 tyg, odstawilam kaszki nestle i kupki teraz są całkiem ładne, bez śluzu, widać nie słuzyła jej kaszka malinowa, a tak jej smakowała :wściekła/y: A powiedzcie mi czy muszę podawać małej kaszki wogole co dzien? i jak to jest z tym żółtkiem daje się co dzien po 1/2 czy co kilka dni?

Beata a może spróbuj malinową z BoboVity? może inny aromat malinowy, inne mleko i nie będzie takich reakcji kupowych :tak:

beata26 ja nie daje kaszek juz ze 3 tyg bo mały miał krosty,musze znów spróbowac dac zeby sprawdzic czy to na 100procent po nich.Je tylko zupki i deserki.Moje tez były z nestle

Ostatnia edycja:
teraz dalyscie mi do myslenia jesli chodzi o kaszki bo Mari ma zaparcia ostatnio a ja daje jej kaszke, moze od tego bo wczesniej po samych obiadkach tak nie bylo. wczoraj kupilam kaszke nestle ze zbozami i sliwkami po 6 mc wspomagajaca trawienie, zawiera gluten ,i mam pytanie czy jak zjadla pare lyzeczek to moge dac jej jeszcze biszkopta ktory tez zawiera gluten czy to za duzo, wy sie trzymacie z ta iloscia glutenu na poczatku? a i dolanczam sie do pytania beatki o zoltko?

dziewczyny czy wszystkie juz podajecie gluten? mie pediatra powiedziala zeby poczekc do 9 miesiąca(stara szkoła) bo nowa szkola mówi ze w 6 miesiącu ale w śladowych ilosciach pół łyzeczki kaszy manny na porcje mleka czyli np jak mala pije 150ml to do tego pół łyzeczki ugotowanej manny.nie więcej. bo czytam ze dajecie po kilka biszkoptów:baffled: i juz sama nie wiem.

reklama
ja dawałam małej gluten w 5 gotowałam zupki i na koniec kaszki manny wsypywałam. Ale przestałam dawać codziennie, teraz wkruszam czasem biszkopta do owoców, czasem daję do rączki ale najwyzej je 3 razy w tyg. Moja mama za to dała mi w 3 mcu kaszy manny i wcinałam aż mi się uszy trzęsły, przesypiałam po niej całe noce i jestem zdrowa a dodam że miałam skazę długo. Więc reguły nie ma. Nie można chyba zbytmnio chuchać i dmuchać, popatrzcie na deserki. Niby gruszszki są od 7-8 mc a słoiczki juz po 4 mozna kupić:baffled:

Do góry