reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Dolegliwości naszych maluszków - jak sobie z nimi radzić?

Co do odparzonej szyjki to moja położna poleciła mi przemywanie bardzo mocną czarną herbata ( trzy torebki na pół szklanki) . Najlepiej robić to gdy maleństwo leży na brzuszku i zadziera wysoko głowę. Po przemyciu dokładnie osuszyć. To dobry sposób także na odparzone pupki :)

reklama
Claudia mi polozna i w szkole rodzenia mowili ze termometrem nie wolno zachecac malca do kupki.Moja Madzia nie robila kupki ponad tydzien, nie dawałam jej ani razu termometra , 4 razy odkad corcia jest z nami dostala tylko dwa czopki, za kazdym razem poł czopka. A tak poza tym to kupiłam malej herbatke ulatwiajaca trawienie... Oj z kupcia sie meczyła długo a teraz robi prawie ze codziennie

Ja MOjemu malemu pomagam jak nie moze zrobic kupki na szczecie bardzo malo razy mu sie to zdarzylo moze 3 ?JA biore chusteczke nawilzona kilka razy nawijam na palec i podnosze nozki do gory i dotykam srom tzn masuje tam gdiz ewiecie wychodzi kupka :) I Filip ma odrazu odruch ze zaczyna stekac i ta pupa podrazniona zaczyna dzialac reagowac na to.A co do maki ziemniaczanje Ja wiem wlasnie ze podobno pomaga ale Ja jak bralam na szyjke i malo bralam to i tak zawse mu sie z tego walek zrobi z tej maki mio iz osusze szyje JA nie wiem jak to jest.No ale na szczescie u nas juz powoli przechodzi ta odparzona szyjka.

Claudia - wydaje mi się że czopek glicerynowy a raczej jego pół to mniejsza ingerencja niż lewatywa... możesz rozleniwić jelita małego

Pozatym u tak małego dziecka lewatywę można robić tylko na wyraźne zalecenie lekarza i on określi czym możemy ją zrobić

Ostatnia edycja:
dzięki
nie wiem tylko jak poradzić sobie z tymi gazami u małego
w nocy go budzą i się denerwuje
esputicon na razie niezbyt działa

ale to chyba dobrze że pierdzi??

batonik - ja robię tak jak ribi ponieważ trudno wytrzeć fałdki na szyjce, odchylam po kąpieli glówkę i zasypuje mąką ziemniaczaną i jest Ok:) Ja dodatkowo po kapieli zasypuje pod pachami maką ziemniaczną i stópki też bo często ma wilgotne:) U Nas mąka się sprawdziła:)

reklama
najlepiej pisz sobie co jesz i o której i może zauważysz jakąs prawidłowość? no nie wiem może pijesz za dużo rumianku czy koperku bo czasem nadmiar szkodzi

może
dzięki kochana
fajnie że pierdka ale szkoda bo w nocy go to budzi...
ach, szkoda słów

Do góry