reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Dzidziusiowe zachcianki

Aniam pisze:
Osinka podala fajny przepis na ciasto w watku "Osinka-ratuj". :) Bo to nasz wybawca smakowy :)

juz ide :D dzieki

a wiecie, kupilam sobie sokowirowke :) i codziennie robie sobei soczki z popmaranczy czy jablek czy na przyklad marchewki i powiem wam, ze naprawde pycha. te w kartonach nie umywaja sie do siwezo wycisnietych. najgorzej ze musze co drugi dzien owoce kupowac bo w duzych ilosciach pije te soki ;) a wlasnie, wiecie z czego jeszcze mozna robic??

reklama
Oj na studiach to wielu rzeczy nie mowia. :laugh: Co do zywienia ludzi to jest tyle opinii ilu specjalistow ;) I oczywiscie kazdy uwaza, ze tylko on ma racje. Ale pamietam jak czytalam o przebojach w pewnym zoo kiedys. Tam oczywiscie tez byli specjalisci od zywienia, co prawda zwierzat ;) . Karmiono lwy czysta wolowina. No i wszyscy strasznie sie dziwili dlaczego te lwy nie tylko nie chca sie im rozmnazac, ale jeszcze bardzo krotko zyja. Dopiero po dluzszym czasie ktos wpadl na pomysl, ze w naturze zaden lew nie zjada samego miesa w takiej ilosci ;D Grunt to umiar we wszystkim :)
Oczywiscie nie jestesmy lwami, ale widac jak te wszystkie opinie "specjalistow" maja sie do zycia ;)

Mnie tylko zastanawia jak w dzisiejszych czasach, kiedy wlasciwie wszyscy uczeni zgadzaja sie co do szkodliwosci cukru mozna polecac jedzenie actimelkow albo danonkow (zwlaszcza dzieciom?)? Przeciez tam cukru jest co niemiara! I co z tego ze sa tez inne skladniki? Przede wszystkim cukier uniemozliwia przyswajanie pewnych waznych dla zdrowia skladnikow, np. selenu (ma dzialanie antyrakowe).
Tak samo soki owocowe. Ciekawa jestem co was o nich ucza, bo coraz wiecej naukowcow i zywieniowcow zgadza sie z tym, ze soki owocowe sa bardzo szkodliwe. - za duzo cukru oraz za duzo skoncentrowanych skladnikow, ktore w takiej ilosci (jesli sie pije np. 2 szklanki dziennie) szkodza a nie pomagaja.

Achchch...ci wszyscy specjalisci... ;)

co do actimelków, słyszałam, że faktycznie dają człowiekowi ochronę, ale jak przestaje się je pić, to dopiero się choruje!!!

ara soki możesz robić z czego tylko ci się podoba zależy na co maz ochotę i jaką venę jak ja miałam swojego czasu sokowirówkę to robiłam z kiwi pomaranczy i jabłek, z marchwi i buraczków itd zalezy jak sobie zażyczysz niestety padła mi z przepracowania i musiałabym zainwestować w nową

aniam
zgadzam się ze tyle ile specjalistów tyle zdań wystarczy zerkbnąć na wypowiedzi naszych leakarzy np na temat witamin był wątek, jednak nie jestem za wymionami, teraz i tak wszystko jest sztuczne, ale ważne żeby zachować złoty środek
kinga p ja codziennie piję actimelki mimo tony cukru ale dobrzemi robia przynajmniej placebo jest świetne i właśnie dziasiaj nie mam męża muszę wysłać bo się skończyły

ja aktimelkii uwielbiam, choc nie pije ich codziennie, bo nei mam nawyku otwieranai lodowki z rana ;) no moze po mleko do kawki, ale to tyle ;)

agao, dzieki, wyprobuje wszystkie owoce i czesc warzyw i zobaczymy ;)

reklama
Do góry