• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Czesc :-)

Ja dzis tez srednio wyspana. wczoraj z mezem ogladalismy filmy i polozylam sie o 2, a dzis dziecko mi o 7.30 oko podnioslo :rofl2: wiec juz zaliczylam zakupy, lumpeks, drugie sniadanie. pewnie jak podgarne mieszkanko, to udam sie na drzemke :-)

Tunia - tym kaszlem to sie nie przejmuj, jesli osluchowo jest ok. widocznie tak ma byc - pamietam, ze moja kuzynka miala w ciazy kaszel okropny od 5 m-ca i minelo jej dopiero po porodzie.

reklama
Hej! Ja jestem cały czas śpiąca, od kiedy unormowało mi się ciśnienie tzn, spadło. Chyba już zdążyłam się przyzwyczaić do wysokiego:) A dzień jest słoneczny, tylko już się robi jesiennie...

gufi osłuchowo niby w porządku, ale ten kaszel mnie męczy strasznie, do tego przynajmniej raz na dzień dostanę takiego ataku kaszlu, że tchu złapać nie mogę, ostatnio małż myślał, że się duszę, w ogóle nie wiedział co ma robić, wczoraj też tak nagle zaczęłam strasznie kaszleć, pomaga oddychanie przez nos i po prostu zamilknięcie i nic nie mówienie przez jakiś czas

ja już zrobiłam zakupki, załatwiłam sprawę z wycofaniem oc po sprzedaży opla,
poza tym kasę sobie wyliczyłam co jeszcze na Zuzię, wersalka miała być w tym tyg, a tu facet od mieszkania dzwoni, że jeszcze kaucji całej nie zapłaciliśmy i do czynszu 970 zł trzeba mu w tym tyg jeszcze 500 zł dorzucić, ech, a już myślałam, że w tym miesiącu z wydatkami będzie lajtowo, i teraz nie wiem co ma poczekać czy wersalka czy rzeczy dla mnie i torba do szpitala,

zawsze jak już jest dobrze to zaraz wiatr w oczy, wkurza mnie to, jednak brakuje tych 2000 zł które zarabiałam, a których mnie pozbawili bo w ciążę zaszłam,

zresztą jak będę mieć nowy dowód i zameldowanie tutaj to idę się zarejestrować do UP, może się coś uda "wydębić" bo ja nawet zasiłku macierzyńskiego nie będę mieć:no: przez zwolnienie z pracy

Gosia
też się prawie ostatnio nie ruszam, po tej chorobie byłam strasznie zmęczona, cały czas się zastanawiałam jak ja po cc będę do siebie dochodzić, ale wczoraj na spacerze okazało sie, że wcale nie jest tak źle z kondycją, więc na pewno na porodówce dasz radę...

Hej dziewczyny, ja to dopiero pospałam :) Idę zaraz coś zjeść i siadam do nauki. :(
Olkale jedziemy dokładnie na tym samym wózku. Ja mam obronę w czwartek, ale uwierzcie siedząc na zwolnieniu od połowy sierpnia nic się nie nauczyłam, ledwo pracę napisałam i teraz muszę się na szybko uczyć. A ekonomia jest taaaka pociągająca, że robię wszystko tylko żeby sie nie uczyć. A teraz moja psinka tak słodko spi koło mnie, że chyba będę wolała się z nią pokokosić na łóżku :) Miłego dnia dziewczyny i dużo zdrówka. A jeszcze miałąm zapytać, czy czasem jak za szybko się przekrecicie z boku na bok coś was mocno kłuje w jajnikach? Bo mnie czasem jak złapie to muszę chwilkę poleżeć. Całuję :*

Też martwię się o swoją kondycję. Na początku ciąży dużo spacerowałam, ale potem coraz mniej, bo bardziej się męczyłam. Teraz potrafię dostać zadyszkę wchodząc po schodach. Cały czas pocieszam się i powtarzam sobie, że inne dały radę urodzić, to i ja dam radę.

Lolo nie kaszle bardziej a jak dla mnie to sukces, chyba nawet mniej choc dostaje flegamine więc, lepiej, że po niej kaszle..Ja czuje się żdzebko lepiej niz rano...Chlejemy syrop cebulowy fuuujjjj, ale trudno...
Siedze i robie kartki dla mojej mamy..Jeszcze mi zostało ok. 8....Lolo zasnął, ale to jego pora i dobrze, bo mi w weeken przechodził sowja pore i próbował pokładac k.17 i ja potem na głowie stawałam, żeby nie zasnął...No i weekend dłużej jednak śpi...Troche sobie ze mną pokleił, pobawił się plasteliną...A ja nadal nie wziełam relanium...Wychaczyłam na ale Kino "Deszczową Piosenke" więc potańczyliśmy z
Małym..Ale troszke bo mi sie macica postawiła....
Dziewczyny jak moja sąsiadka dała rade urodzic 6 z największa przerwa między nimi 2,5 roku to co dopiero Wy babolki...Kurcze ale sie ten czas kurczy....Ucieka mi normalnie nooooo

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry