• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
Ja właśnie nie wiem i też czekam na odpowiedz :)
hm to zależy, ale sa one na pewno na tyle silne że nie dają watpliwości że to te! To takie opasające całą macicę i krzyże (ja miałam krzyżowe) no i przede wszystkim regularne, nie przechodzące po nospie i zmianie pozycji - wtedy powinny dać do pomyślenia. Ale na tym etapie mogą tak wyglądać skurcze przepowiadające.

Gosia no w obliczu permanentnego siedzenia w domu nawet wizyta teściów bywa mega rozrywka hehehe

Witam Kochane :) 2 dni mnie nie było i nawet nie mam siły nadrabiać :P
ja chora dalej, znaczy wszystko już ok, nawet katar zniknął, tylko kaszel mokry dalej :(
Lwiczka82 wyślij kogoś po ten syrop *spam*, pomoże Ci, zobaczysz :)

odpoczywajcie chorujące Mamusie :) ja też będę :) miłego dzionka :*

Was bolą sutki a mnie dupa... hemoroidy zewnętrzne mnie dopadły:baffled::baffled::baffled: Ja to się chyba całkiem rozlecę do porodu...

musisz sie zapytac lekarza o masc - ja jakas stosowalam w pierszej ciazy, ale juz nie pamietam nazwy.

Co do sutków to: Mam zakaz jakiegokolwiek dotykania - poza myciem oczywiście i kremikiem szybciutko....

Wogole w III trymestrze nie powinno sie draznic sutkow, nawet jesli ciaza przebiega prawidlowo.

Witam wszystkie
Ja się rozłożyłam na maxa,katar,boląca głowa,a gardło to masakra. Kaszel mam taki że popuszczam,a przecież cwiczenia kegla wykonuje do tej pory:-(
Myślałam że mnie chorubsko ominie a ty lipa,ledwo żyję,chyba idę spowrotem do wyrka.

wspolczuje :no: kuruj sie Kochana!

ja jeszcze w szladroku :happy: dzis zaszalalam ze spaniem - spalam 11 godzin i tylko 2 razy sie budzialm!!!! chyba dlatego, ze bylam taka wymeczona po basenie. zaraz ide pod prysznic, potem zalicze ryneczek i spacer z mala. obiad mam dzis z glowy, bo maz pizze robi :-)

hello,
a ja dziś z mężem już po morfologii:) żeśmy se z rana pojechali:) potem na zdrowe śniadanko do kfc, bo oboje mieliśmy ochotę na "śmieci" :)
mnie też dziś brzuch znów okresowo bolał, pół nocy nie przespałam - bo nasłuchiwałam czy kot siku na podłogę nie robi. Postawiłam jej w tamtym miejscu miskę z jedzeniem, bo podobno koty tam gdzie jedzą to się nie załatwiają:) i taaadaaamm:) czyściutko suchutko na podłodze a w misce pusto:)

Uzależniłam się od zakupów, siedzę i wymyślam czego mi jeszcze w domu brakuje:) ojjjj brakuje - wymyśliłam sobie suszarkę rozkładaną na pranie i deskę do prasowania ( nigdy nie miałam bo nigdy nie prasowałam ) no ale w zaistniałej sytuacji - nie będę na podłodze ciuszków czy pościeli dla małego prasowała:) a i żelazko by mi się nowe przydało bo w tym co mam odpadła rączka i jest przyklejona i się kiwa.... śmiać mi się chce, bo jak zaczynam rozmawiać z moim mężem, to po wypowiedzianym przeze mnie jego imieniu on już kończy bo wie o co chodzi heheh

Sarka, życie jeszcze jest mi w miarę miłe:) więc za obcicnanie mojemu kociakowi pazurków sie nie zabieram, zresztą do tej pory nie znalazł się śmiałęk - który by to zrobił:) no chyba że kot ma ruje - to wtedy owszem - jak nie zapomnę to obetnę...

Ładna pogoda, ale nie zmienia to faktu że mąż mnie wkurza:/// włączył sobie program o zwierzętach które się nawzajem pożerają.... blehhhhh.

_00000001.jpg

Cześć dziewczynki,
Ja już po basenie z Julią, oczywiście tylko ona pływała, teraz sobie wypoczywam.
U mnie ze spaniem w ogóle nie ma problemu.
Agbar zdecydowanie komoda musi być na wyciągnięcie ręki.
Ja z Marcinem miałam taką zasadę, że ja karmiłam a on przebierał Julkę, w ten sposób tatuś czuł się potrzebny a ja nie byłam zła że muszę w nocy wstawać a on sobie spał bo to on najpierw wstawał.
Ja pamiętam, że pierwsze skurcze porodowe to uczucie jak na miesiączkę i parcie na odbyt jakby się kupę chciało. Ale z kolei jak pisałam jak miałam skurcze teraz to bolał mnie brzuch i to wszystko.

reklama
życzę zdrówka chorowitkom!!

gosia z braku laku i teściowie fajnie na niedzielnej kawce z ciachem ...
aha i u mnie też szarlotką pachnie w domu.. bo mi się czegoś słodkiego zachciało :)

agaj jak poczujesz takie miesiączkowe bóle to po prostu weź nospę- nie kuś losu. "TYCH" porodowych skurczy nie da się pomylić z żadnymi innymi. Jeżeli takie bóle miesiączkowe będą się powtarzały lub długo utrzymywały to idź na IP

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry