reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Hejka babeczki:-)
Ja dzisiaj wyjątkowo w biurze siedzę, ale chyba zaraz będę spadać, bo wszystko już przekazałam mojemu zastępcy/następcy i mam zamiar więcej się nie przejmować pracą. Koniec - przerwa na 9 miesięcy a potem zobaczę co dalej.
Dzisiaj wieczorem całą rodzinką jedziemy do dentysty - my z Jackiem uwielbiamy te wizyty:-D za to mój mąż dyga strasznie i się z niego nabijamy. dziwne to trochę bo my z małym mamy takie zęby hmmmm nazwijmy to pospolite (słabe, wielkie, ja po aparacie bo były kiedyś krzywe jak cholera), a mój mężulek ma uśmiech w którym można się zakochać od pierwszego wejrzenia i oczywiście nic specjalnego z tymi zębami nie robi:angry:. I to ma być sprawiedliwość!
Ja ostatnio też budzę się w nocy, ale nie na siku tylko na jedzenie! Muszę wciągnąć jakieś jabłko, jogurt albo coś podobnego bo mnie tak ssie. Na szczęście do słodyczy mnie nie ciągnie i tak samo ja Gosia musiałam nawet przerzucić się na zwykłą herbatę bo owocowe są za słodkie... Tak samo jak wszystko do picia oprócz piwa (oczywiście 0%).
I jeszcze na koniec trochę pomarudzę, żebyście nie myślały że mam tak fajnie..:-( Tak sobie czytam jak chorujecie i jak troszczycie się o to, żeby wykurować się czosnkiem, miodem, cebulą... Ja zaczynam się strasznie martwić, bo przez 2 miesiące zażywałam bardzo silne leki, które bierze się przy chemii:-( Z jednej strony wiem że nie było wyjścia,a z drugiej coraz bliżej grudzień... No i zaczynam schizować że na pewno zaszkodziłam maluszkowi. Ech nie wiem... I jeszcze przez 3 miesiące się nie dowiem:-(

reklama
kategor uszy do góry,napewno będzie dobrze i maluszek będzie zdrowy jak rydz:-) i nie obwiniaj się skoro nie było innego wyjścia:-) Twoje zdrowie jest równie ważne co dzidzi:tak: Bucha:-D

Picasso jak tam u was pogoda??? heh

To było pytanie zagajające? ;) W Krakowie buro :) Ale nie pada :)
Idę malować drugie okno!! Póki mi zapał nie przejdzie ;)

I o dziwo w ogóle nie czuję zapachu farby. Myślałam, że będzie gorzej. Ale na wszelki wypadek pootwieram okna, żeby się potem nie obudzić z bólem głowy.

apropo slodyczy kupilam wlasnie 6 pączków z toffi i juz 3 sa we mnie:) Nie wiem czy cos zostanie nim mąż wróci;)
ja ostatnio nie łykałam witamin ponad miesiąc czasu ale ostanio mi lekarz mówił ze dzidzie teraz mocno przybierają na wadze i beda z naszych organizmów dużo wyciągać wiec zaczynam cos łykać zeby mi wyniki nie spadły...
Moze sprobuje ta pregmę? bo tego jeszcze nie miałam...
renczysia a jakie szpitale bierzesz pod uwagę??

witaj nowa grudniówko...
a ja sie powtórze-u nas znowu leje... do d...y z taką pogodą... Dziewczyny z pólnocy podrzuccie nam na południe troche słońca jak macie;)
ide usypiać małą-&kciuki zeby zasnęła to i ja sie kimne..;)

reklama
Hej!
Ostatnio mam ciezkie noce. Pobudka co 2 godziny. Bola mnie biodra i pachwiny przy przekladaniu sie na boki itd. No i mniej tu na BB bywam, oj dzis godzine nadrabialam ten watek :-)

ale mnie dziwią te wizyty co 2 tygodnie z wymyslaniem zamiast zrobić wszystko za jednym zamachem i chodzić co miesiąc... masakra - ewidentnie dla kasy! ja z lekarza, który tak chciał naciągać zrezygnowałam.
oczywiście lekarze są różni. np. do endokrynologa chodze prywatnie ale on w ogóle nie nastawia się na kasę. jak mam tylko badanie krwi to nie każe przyjeżdżać tylko dzwonić, żeby nie wydawać niepotrzebnie pieniędzy. co kilka miesięcy na usg, a teraz w ciąży to już w ogole nawet mniej kasowal za wizyty bo uważa, że w ciąży i tak jest sporo innych wydatków :)

No u mnie mysle, ze moja gin. mnie nie naciaga. Dotychczas wizyta co 4 tygodnie. Co prawda place co wizyte 150 zl. ale zawsze mam usg i badanie. I raczej nie mam zastrzezen. Endokrynolog moj tez jest prywatnie, ale place troche mniej, niz zwykla stawke (bo wydatki sa w ciazy), zawsze mam usg tarczycy i nie musze sie umawiac wczesniej. Po prostu jade i wchodze bez kolejki (takie maja prawa pacjetki w ciazy u niego). Wiec chyba zalezy jaki jest lekarz. Takiego co by chcial, zebym od poczatku ciazy przychodzila co 2 tygodnie - szybko bym pozegnala na zawsze...

Właśnie zwolnili mojego męża, bo kierownik wolał swój błąd zwalić na świeżego pracownika, niż podkłądać swoją głowę. Pracował tylko miesiąc. Teraz już jest po sezonie właściwie, z pracą gorzej, ja w ciąży, trzeba dziecku całą wyprawkę kupić i zostaliśmy tylko z moim zasiłkiem chorobowym. Na samą myśl chce mi się ryczeć.

Strasznie mi przykro. Mam nadzieje ze szybko wyjdzie slonce i twoj maz cos znajdzie. U mojego meza tez tak jest, ze kierownik zwala bledy na innych. Na szczescie moj maz juz troche tam pracuje i nie daje sie. Choc trzeba przyznac ze ciezko jest tak pracowac. Moze twoj maz znajdzie swietna prace i wyjdzie mu to na dobre? Trzymam kciuki!

Na początku brałam Feminatal 800, a od któregoś miesiąca Feminatal 400 - i ten drugi jest właśnie droższy. Ma niby 60 tabletek, ale zażywać trzeba 2 dziennie, więc starcza na miesiąc. Myślałam już o braniu jednej dziennie, ale chyba już dociągnę do grudnia na dwóch. Podobno łyka się go też w czasie karmienia, ale mam zamiar jeść go tylko przez zimę. Jak przyjdzie wiosna i zdrowe witaminki w owocach i warzywach, to się na nie przerzucę, ewentualnie uzupełnię jakąś multiwitaminą, choć słyszałam, że ich łykanie nie ma większego sensu, bo dawki witamin w jednej tabletce są tak znikome, że niewiele zmieniają...

Ja mialam zalecone przez gin. branie tabletek Feminatal 400 1 raz dziennie i tak biore. Moze dlatego, ze mi sie troche ostatnio wyniki pogarszaly. Jesli nie masz tragicznych wynikow krwi to nie wiem czy trzeba 2 tabletki akurat. Przeciez z jedzenia, owocow i warzyw tez dostarczasz witaminki :)

Do góry