reklama

ILE PRZYBIERAMY NA WADZE??

reklama
Wiecie co, powiem Wam szczerze, że jak widzę w książkach itd. artykuły typu "Dieta w ciąży" to się tylko wqrzam i od razu przewracam stronę.... Bo jak słyszę, że mam odstawić słodycze i bla bla bla to mnie ściska, a ja nie odstawiłam, bo mam na nie ochotę jak nigdy i dupa :) Skoro odzruicło mi mięso na kilka miesięcy to znaczy, że dzidiz to nie odpowada, jeśli mam ochotę na big maca to sobie też nie odmawiam, a jeśli chcę cytrynę to też zjem :D Ja myślę, że organizm sam nam podpowiada na co ma zapotzrebowanie. A tycie to też indywidualna sprawa. Ja przytyłam 10 kilo ponad i nie specjalnie się przejmuję. Widocznie musiałam tyle przybrać dla dzidzi :)

agao pisze:
wogóle nic nie przytyłaś ????????
niektóre babki tyją na początku później wcale iinne tyją od 4-6 miesiaca do końca nie ma reguły, myśle że problem byłby jakbyś wogóle nie przytyła chyba że tak jest

agao przytyłam całe 3 i pół kilo a teraz w ciągu tygodnia(byłam i ważyłam się dziś u gina) ubyło mnie pół kilo a moja waga od początku ciąży to jedynie 1.5 kg więcej niż na początku. Byłam dziś u gina dał mi skierowanie na hormony tarczycowe. Może taka uroda bo moja mami przy mnie i bracie też chudła a może w tamtych czasach nie badali. W każdym bądź razie jestem normalna no może prawie brat też. Zobaczymy jak za tydzień wyjdzie 2 - ga krzywa cukrowa bo pierwsza przekroczona i te hormonki. Na szczęśćie z dzidzi wszystko ok chociaż wstydliwe i nie chce powiedzieć na 80 % jakiej jest płci.

Ja chodzę ciągle głodna!! Nawet jak zjem super obfity posiłek to po pół godziny mam ssanie głodowe i tak w kółko. Gdybym jadła non stop to nie wiem ile bym ważyła, więc probuję się troszkę oszukiwać - jogurtem, owockami, sokami, ale to na nic :-[

A ja waże już 78,7!
to już 15 kg wiecej niz przed ciażą....
a wcale nie jem jakoś bardzo dużo , no ale cóż słodyczy sobie nie potrafie odmówić
Trudno , przy OLi przytylam 23 i zrzuciłam wiec mam nadzieje ze teraz tez mi nie zostanie....

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry