reklama

ILE PRZYBIERAMY NA WADZE??

reklama
Takie tabele są chyba średnio fajne, bo wywołują tylko niepotrzebny stres (u mnie by wywołały). Jak ludzie dowiadują się, że jestem w siódmym miesiącu to kręcą głową z niedowierzaniem lub w ogóle dziwią się, że jestem w ciąży :).

Nie wiem, gdzie te 12 kilo - chyba w biuście... ;D
Jak miałam usg w 22 tyg. to mój maluch też ważył 500 gramów z groszami... - i to była jego norma . Dzisiejsze "ważenie" wykazało prawie 1400gram, więc sobie rośnie radośnie, a mój brzuch tak średnio...(chyba, że najem się jabłek i fasolki po bretońsku hi hi..)

kara1980 pisze:
WIESZ JAK BYŁAM 1 RAZ W CIAZY TO MIALAM WIELE KSIĄZEK I TAM BYLY RÓZNE TABELE MIĘDZY INNYMI  Z ROZMIARAMI BRZUSZKÓW KSIĄZKOWYMI
ALE NIESTETY TO BYLO 5 LAT TEMU I NIE WIEM GDZIE ONE SA PEWNIE KOMUS POŻYCZYŁAM NA WIECZNE NIEODDANIE. TERAZ ZAŁUJE

ooo, nie wiedzialam ze rozmiar brzucha moze miec cos wspolnego z rozwojem dziecka...no ale. ja wole nie widziec takich tabel, bo jak znam siebeio to pewnie niepotrzebnei bym sie denerwowala...

i przepraszam, ale czy moglabys nei uzywac capsa? pewnie to robisz nieswiadomie, ale uzywanie duzych liter na wszelkiego rodzaju forach oznacza krzyk...

nie chodzi mi o porównywanie rozmiaru dziecka z rozmiarem brzucha bo wtpie aby miało to cos wspólnego ze soba.Rozmiar brzucha i rozmiar dzidzi to zupełnie inna sprawa.Pierwsze dziecko urodziła duze a bzuch bylo widac w 7 mcu.chyba żle mnie zrozumiałas
chodziło mi o 2 rozne sprawy i jezeli juz mowa o tych tabelach to o 2 rózne wskazniki

to widocznie cie nei zrozumialam, a mozesz mi wyjasnic wskaznikiem czego jest na przyklad 105 cm w 6 miesiacu?? szczerze pwoeim ze nei bardzo rozumiem co ilosc centymetrow w pasie moze miec wspolnego z norma, lub nie. ::)

ja tez nie chcialabym zeby ktos stosowal co do mnie jakas tabele wagi. bo to istotnie niepotrzebny stres. a tak na marginesie to wiem ze sa takie tabelki ile mozna przytyc jesli przed ciaza wazylo sie tyle, to w ciazy ogolnie przytyje sie tyle a tyle, ale nie slyszalam o tabelkach mowiacych ile powinno si eprzytyc w danym tyg.
zereszta mam ksiazke jakiej pani dr z usa i tam jest napisane ze w stanach odeszlo sie od wazenia kobiet przyy kazdej wizycie u lekarza bo strwierdzono ze waga nie jest wlasciwym wyznacznikiem rozwoju ciazy (no chyba ze w krotkim okresie przytyje sie dardzo duzo) ale znow pytanie- ile oznacza "krotki okres" lub "bardzo duzo"

magdalena, tutaj, w UK jest dokladnie to samo. odeszlo sie od wazenia ciezarnej z tego wzgledu ze przyrost wagi nie ma nic wspolnego z rozwojem dziecka.

reklama
tylko przytycie np 2 kg w ciagu tygodnia pozwala wykryś zatrucie ciazowe...

wiec od wazenia moim zdaniem nie powinno się odchodzić

u Kingi np za niski przyrost wagi tez był spowodowany czmś pozaciążowym

zazwyczaj nie jets wazne czy przytyłyśmy 5 czu 9 kg do 7 mieisąca, lae jesli przytyłam 1 kg w ciagu doby - (bez urodzin cioci po drodze) - to już coś znaczy.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry