reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Imiona grudniowych dzieciakow

Mam identyczny dylemat, już od wielu lat mam mały wyścig z siostra, że która pierwsza urodzi córkę nazwie ja Helenka (po naszej babci), ale mój M ostatnio wymyślił Gaję i trochę mi pomieszał w głowie. Mam to samo przekonanie, że skoro już tyle czasu walczyłam o te Helenke to mi nie wypada i wszystkim w rodzinie zapowiedziałam, że będzie po babci :)

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

reklama
Jezeli Ana ana chodzi tylko o to czy wypada czy nie to bym w ogole sie bad zmiana nie zastanawiala.
Mnie sie podoba Gaja. A jeszcze bardziej Zoja.

U mnie jeszcze musi M Maksyma przemyslec. Bo teraz jak juz plec wiadomo to juz konkretnie meskie tylko przegladamy.

No może nie do końca to dobrze ujęłam z tym wypada :) i jedno i drugie bardzo mi się podoba, za tą Helenka jest ten dodatkowy czynnik, że od dawna takie imię było ustalone, ale wiem, że M wolałby jednak Gaję...

My na szczęście wszystkie imiona wcześniej przedyskutowalismy i teraz tylko czekamy na informacje o plci :) Maksym bardzo fajne, w ogóle nam jakoś ciężej było znaleźć odpowiednie imię dla chlopca, z dziewczynkami dużo latwiej

U mnie od dawna planowałam Zosię ( po mojej babci i męża mamie) i Franciszka (. A teraz jak już maluch w brzuchu to mąż zaprotestował. W USG w 12 tygodniu doktor powiedział że będzie raczej dziewczynka i po długich debatach stanęło na Natalii. Jak na połówkowym się okaże że jednak pitolek to będzie kolejna burza mózgów.

U mnie od dawna planowałam Zosię ( po mojej babci i męża mamie) i Franciszka (. A teraz jak już maluch w brzuchu to mąż zaprotestował. W USG w 12 tygodniu doktor powiedział że będzie raczej dziewczynka i po długich debatach stanęło na Natalii. Jak na połówkowym się okaże że jednak pitolek to będzie kolejna burza mózgów.
Franciszka super!! :)

No może nie do końca to dobrze ujęłam z tym wypada :) i jedno i drugie bardzo mi się podoba, za tą Helenka jest ten dodatkowy czynnik, że od dawna takie imię było ustalone, ale wiem, że M wolałby jednak Gaję...

My na szczęście wszystkie imiona wcześniej przedyskutowalismy i teraz tylko czekamy na informacje o plci :) Maksym bardzo fajne, w ogóle nam jakoś ciężej było znaleźć odpowiednie imię dla chlopca, z dziewczynkami dużo latwiej

Gaja slicznie! Helenka tez mi sie podoba. No wiesz moze daszrade tak zmanipulowac sytuacje ze nazwiesz cimorcie Gaja i jeszcze siostra bedzie ci dziekowac ze jej Helene odstapilas:))) ja tak nie umiem dyskretnie zalatwiac spraw ale sprytne babki tak potrafia:)
Franciszka super!! :)
Franciszek to dla chlopca:) tak zrozumialam przynajmniej. ale Franciszka tez calkiem ladne, moja mama ma tak na drugie. Jeszcze Stefania ladne.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Gaja slicznie! Helenka tez mi sie podoba. No wiesz moze daszrade tak zmanipulowac sytuacje ze nazwiesz cimorcie Gaja i jeszcze siostra bedzie ci dziekowac ze jej Helene odstapilas:))) ja tak nie umiem dyskretnie zalatwiac spraw ale sprytne babki tak potrafia:)

Franciszek to dla chlopca:) tak zrozumialam przynajmniej. ale Franciszka tez calkiem ladne, moja mama ma tak na drugie. Jeszcze Stefania ladne.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
I Franciszek i Franciszka są super ;)
Podziwiam Was, że tak łatwo możecie dokonać wyboru, u nas nie dość że ciąża zagrożona , mąż dał mi wolną rękę w wyborze, a to nie pomaga, a raczej przeszkadza.... Nie umiem wybrać i boję się odpowiedzialności...
Ups..:crazy::szok:

Do góry