• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

irlandzki paszport dla malucha

wiec Pani szanowna powiedziala ze sie przepisy zmienily(chyba od wczoraj,bo jakos inni dostali )i trzeba udowodnic pobyt przez 4lata przed urodzeniem malej.A.powiedzial jej ze w takim razie wysle jej bilet autobusowy z maja 2005,ktorym tu przyjechal,a ona zeby wyslal..:eek::-D

reklama
Madbebe, Aga - nasz Sasha ma irlandzki paszport, my musieliśmy udowodnić pobyt z trzech lat przed urodzeniem. Cała procedura trwała może z 10 dni. Paszport jest na 3 lata. Za chwilę będziemy wysyłać dokumenty dla Ignasia.

Właśnie mi sie zmienił status : Received on 25/05/2010 and is being checked.:-D:-D:-D ciekawe czy u mnie coś wymyślą ja to nie czekaąłm i od razy wszystkie P60 i list z nadaniem pps wysłałam ;-)

dziewczyny wspolczuje wam, ja wysylalam papiery zaraz na poczatku roku i odeslali nam tylko z prosba o udokumentowanie czegos tam ale juz nawet nie pamietam, wiem tylko ze wysylalam na siebie, P nie ma jednego P60, a ja i tak bylam w stanie udokumentowac swoj pobyt z 3 lat. Teraz przypominam sobie ze w wiadomosciach na poczatku roku mowili cos ze beda zmiany o przydzielaniu paszportow ,chcieli ograniczyc ilosc . POWODZENIA

:-(:-(:-(
ja nic nie rozumiem:wściekła/y:Odeslali mi wszystko z powrotem,tzn. p60 ktore dolaczylam jak mi hichotka doradzilas z 2006-2009 i dokladnie to samo pismo z prosba o te dokumenty i nic poza tym:eek::-(U mnie chca od 8.10.05 do 7.10.09,wiec jak to jest w koncu bo juz mnie szlag trafia.Jednym przyznaja po udowodnieniu 3ch lat a innym nie,czy co?:wściekła/y:
madbebe przykro mi,że masz takie problemy.
ja Ci napisałam co ja zrobiłam i u nas przeszło.
Kurcze z tymi przepisami to nie sądzę żeby się zmieniły z dnia na dzień.
Wiesz jak niektórzy urzednicy pdochodzą do obcokrajowców,myślę,że trafiłaś właśnie na takiego gbura.
Wyślij ten bilet i wtedy nie będą się mieli do czego przyczepic.
3mam kciuki.

madbebe przykro mi,że masz takie problemy.
ja Ci napisałam co ja zrobiłam i u nas przeszło.
Kurcze z tymi przepisami to nie sądzę żeby się zmieniły z dnia na dzień.
Wiesz jak niektórzy urzednicy pdochodzą do obcokrajowców,myślę,że trafiłaś właśnie na takiego gbura.
Wyślij ten bilet i wtedy nie będą się mieli do czego przyczepic.
3mam kciuki.
oby...:-(musze go najpierw znalezc..Swoje papiery trzymam w jednym miejscu,ale takie dupstwa niepotrzebne na strychu:eek:Ciekawe czy w ogole tam jest:eek:Poza tym nie wiem czy bylby on jakas gwarancja,albo dowodem:-(No nic,zobaczymy.a tak nie chcialam gnac do Dublina:wściekła/y:

reklama
oby...:-(musze go najpierw znalezc..Swoje papiery trzymam w jednym miejscu,ale takie dupstwa niepotrzebne na strychu:eek:Ciekawe czy w ogole tam jest:eek:Poza tym nie wiem czy bylby on jakas gwarancja,albo dowodem:-(No nic,zobaczymy.a tak nie chcialam gnac do Dublina:wściekła/y:
badz dobrej mysli.
sluchaj a nie moglabys zadzwonic do ppsowni i poprosic o duplikat dowodu wydania ppsa??
moge ci podac nr z listu z moim ppsem.
nr jest uniwersalny przeciez.
ja tam dzwonilam jak np zmienialam adtres czy cos i oni to uaktualniali :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry