reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jak samopoczucie, mamusiu?

iwosz, według mojego Krzysia prasowanie jest niepotrzebne, wszystko na ciele się uprasuje i ułoży ;D
będę musiała mu poprasować wszystkie koszulki i koszule zanim pójdę do szpitala, bo zamiast martwić się porodem, będę myślała, że poszedł w czymś wygniecionym do pracy :D

reklama
Ja ostatnio już od paru osób słyszałam, że nie prasują rzeczy dla dzidzi. Tzn. prasowały przez pierwsze kilka tygodni, a potem już nie... Co o tym sądzicie?

pytia pisze:
Ja ostatnio już od paru osób słyszałam, że nie prasują rzeczy dla dzidzi. Tzn. prasowały przez pierwsze kilka tygodni, a potem już nie... Co o tym sądzicie?

też mi o tym mówiły kolezanki, które juz mają dzieci - podobno dzięki temu dziecko szybciej sie uodparnia na bakterie, drobnoustroje itp., i nie ma raczej alergii
moja kumpelka kładła dzidziorka na kocu na podłodze, obok chodził pies (odrobaczony, kapany), pilnowała tylko, zeby pies nie lizał dziecka... no i mały zdrowy jak ryba

druga z kolei cudowała, prała w proszkach dla dzieci bardzo długo, prasowała, gotowała wodę do kapieli i dziecko non stop ma jakieś infekcje skóry, ma alergie itp.

nie wiem co o tym sądzić, kiedyś oglądałam program w TV i też nie zalecali zbytniej sterylności...

Ja tez jakoś nie jestem za przesadną higieną i sterylnością. W końcu kiedyś dzieci nikt codziennie nie kąpał i chorowały znacznie mniej niż obecnie... Chyba jak we wszystkim w życiu, trzeba bedzie wypracowac jakiś złoty środek.

też postanowiłam, że nie będę przesadzać z tym wyparzaniem wszystkiego, gotowaniem wody do kapieli itp., tzn. na początku wiadomo, że trzeba, ale potem już luzik

ja czytalam ze woda do kapieli najlepiej z kranu
co do prasowania to bede prasowac bo nie ladnie w takich pogniecionych dzidzius by wygladal wiec tutaj mus(na poczatku wiadomo ze trzeba ale to przez pierwsze tygodnie)

ja też podejrzewam, że tak zaszalałam z tym prasowaniem na początku - a po miesiącu, dwóch to nie wiem czy mi się będzie chciało no i zgadzam się z tym zapoznawaniem dziecka ze środowiskiem bakterii itp.

reklama
Hej dziewczyny, a kiedy powinna przyjsc 13-tka dla nauczycieli? (w ogole zapomnialam o 13-tce, wlasnie odzyskalam humor jak Osinka o niej wspomniala ;D )

Do góry