reklama

Jak samopoczucie, mamusiu?

U Agao wszystko ok. tylko kompa musiala do serwisu oddac. I nie ma jak na BB wejsc, bo do kafejki juz jej sie nie chce lazic, w koncu jej dwa terminy to 8 marca albo 11 marca, czyli tuz, tuz... :)

Ja przez dwa dni wysprzatalam pieknie moje mieszkanko, wyszorowalam podlogi, wszystko co bylo do wyprania juz wyprane, dywan odkurzony 4 razy :), psy wykapane i odrobaczone, nawet w koncu umylam gorne polki w kuchni :) Nie robilam tego od kilku miesiecy, wiec niezle sie nameczylam :laugh: Nie ma to jak zapuscic mieszkanie :-[ ;)

No i jutro mam badanie, a czasami zaczynam czuc lekki bol jak na @, troszke ledzwie od czasu do czasu pobolewaja (ale to moze od sprzatania), sluzu wiecej a brzuch tak nisko, ze nizej juz sie chyba nie da. NO i od dwu dni mogew normalnie chodzic :) Przestalam sie kolysac :) Moze dlatego, ze ten brzuch sie tak obnizyl. Za to zaczynam miec problemy ze spaniem :( Ciagle mi niewygodnie na lezaco, a poza tym ciagle czekam... ;D

reklama
A ja wczoraj wieczorem popłakałam się ze zmęczenia!!! Jezu, jakie to dziwne uczucie, kiedy nie masz siły iść umyć zębów (mąż cię nie zaniesie, bo jesteś od niego cięższa ::) ::) ::) ) i tylko łzy same lecą...

Boli mnie prawa łopatka. Może macie jakiś sposób na takie bóle?

Kinga- mnie ostatnio rozne partie plecow bola i wtedy najlepiej pomagaja dwa sposoby:
-masaz wykonany przez meza
-pozycja jak do raczkowania i wyginanie grzbietu w gore i w dol oraz na boki

KingaP pisze:
A ja wczoraj wieczorem popłakałam się ze zmęczenia!!! Jezu, jakie to dziwne uczucie, kiedy nie masz siły iść umyć zębów (mąż cię nie zaniesie, bo jesteś od niego cięższa ::) ::) ::) ) i tylko łzy same lecą...

Boli mnie prawa łopatka. Może macie jakiś sposób na takie bóle?

Oj, KingaP, ja pierwszy raz z tego powodu się popłakałam dzień przed Wigilią, kiedy to wróciliśmy po 6-cio godzinnym szukaniu prezentów (oczywiście na ostatnią chwilę) i ubrań ciążowych. To uczucie było straszne... Czułam każdy centymentr ciała, masaż zrobiony, a z sekundy na sekundę coraz gorzej - normalnie jak stara baba ;D

KingaP pisze:
(...) mąż cię nie zaniesie, bo jesteś od niego cięższa ::) ::) ::) (...)

:laugh: :laugh: :laugh: Skąd ja to znam... ;D ;D ;D

Aniam pisze:
Kinga- mnie ostatnio rozne partie plecow bola i wtedy najlepiej pomagaja dwa sposoby:
-masaz wykonany przez meza
-pozycja jak do raczkowania i wyginanie grzbietu w gore i w dol oraz na boki

Potwierdzam - jak nie ma kogoś obok, to koci grzbiet pomaga. I jeszcze takie ćwiczonko, które na SR pokazywali: też klękasz, ale głowę opierasz na rękach położnych na ziemi (czyli jakby ktoś patrzył z boku to tworzysz taką jakby pochylnię :-)), kolana szeroko rozstawione, a stopy blisko siebie albo założone na siebie i wypychasz pupę ;D Nie wiem czy dobrze i zrozumiale to opisałam...? ::) Dziwnym trafem jak babka nam pokazywała to sobie pomyślałam:"? i to ma pomóc i być wygodne?", ale po chwili jak same spróbowalyśmy to potwierdziłam wygodę tej pozycji :-)
No i wtedy też fajnie jest jak ktoś Cię pomasuje :-)

dzisiaj wyjatkowo mam dobry humorek-zasluga groszku z marchewka ;D-obiad mi smakowal jak nigdy

zaraz ruszam do babci i nie wiem czy spacerkem czy autobusem coby tu zadzialalo lepiej zeby maly sie z brzuszka wymeldowal ;D

dzis rano mnie straszylo.od ok 5 mialam lekkie bole jak na @. ale stwierdzilam ze nie bede sie przejmowac i usnelam.budzily mnie co chwile, ale mysle sobie: kurczaczek jest prawie srodek nocy, wiec to na pewno nie to, spie dalej. o 7.30 obudzi mnie mocniejszy bol.dobra, wstalam.pokrecilam sie po domu i po 9 przeszedl.teraz mam co chwila jakies przepowiadajki bezbolesne.rodzina & znajomi dzwonia z pytanie czy to juz a ja szalu dostaje bo ja juz tez bym chciala a tu nic.jak do 15. sie nierozdwoje to szpital i wywolanie.nastawiam sie na ten szpital chyba ze dzidzia sie przestraszy i wyskoczy wczesniej.oby.

reklama
Iwoszku- jesteś bardzo, bardzo dzielną marcóweczką.
Nie martw się! To nie tak, że dzidzi się do Ciebie nie spieszy- to lekarz źle obliczył termin ;)

Catherinka- ta pozycja faktycznie pomaga!
Dzięki dziewczyny za dobre rady. :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry