reklama

Jak samopoczucie, mamusiu?

Właśnie koga, ja też zauważyłam, że jak jestem w pobliżu to Jasia mało interesują zabawki w łóżeczku. Śledzi mnie wzrokiem i usiłuje sprowokować to wzięcia na ręce (spryciarz mały:) Jak zostaje sam to chętniej się zabawia. Ciągle myślę nad tym oceanem. Waham się, bo kupiłam książeczkę Tiny Love, była w łaskach może z tydzień, teraz nie bardzo Jaśka obchodzi. A ocen jest niestety nie najtańszy...

reklama
Tez sie zastanawiam nad tym oceanem. Mam mate i moze wystarczy jak mu dokupie nowe zawieszki. Patryk ma lezaczek fisher price z serii ocean wiec moze nie ma co dublowac. Za tydzien idziemy na szczepienie i chce mu kupic cos ekstra w nagrode za ciepienie przy zastrzykach. Moze DVD z serii Baby Einstein??? Maja krotkie programy specjalnie dobrane do tej grupy wiekowej...

katiNJ pisze:
Tez sie zastanawiam nad tym oceanem. Mam mate i moze wystarczy jak mu dokupie nowe zawieszki. Patryk ma lezaczek fisher price  z  serii ocean wiec moze nie ma co dublowac. Za tydzien idziemy na szczepienie i chce mu kupic cos ekstra w nagrode za ciepienie  przy zastrzykach. Moze DVD z serii Baby Einstein??? Maja krotkie  programy  specjalnie dobrane do tej grupy wiekowej...

Zauważyłam, że ostatnio pojawiła się moda na programy dla niemowląt. Oglądałam niedawno w TV program na ten temat. Specjaliści (lekarze i psycholodzy) wypowiadali się jednak, że oglądanie telewizji przez tak małe dzieci może im tylko zaszkodzić, a promowanie tego typu programów to tylko marketing firm, które chcą na tym zarobić. I muszę przyznać, że widok niemowlęcia gapiące się w ekran czy monitor raczej mnie smuci.

mnie równiez pytia smuci taki widok ale dzisiaj akurat rozśmieszył- mój Maciulek z wielkim zainteresowaniem razem z tatą obejrzał pierwszą połowę meczu a potem bidulek już nie wytrzymał i zasnął ;D ;D ;D jutro pewnie będzie ciekawy jaki był wynik ;)

A to fakt, że telewizor bardzo przyciąga wzrok dzieci. Jaś też jak tylko wyczai, że coś tam miga to zaraz główkę odwraca w tą stronę i patrzy jak zaczarowany. Ale wtedy wredna matka albo wyłącza TV albo dzieciaczka zabiera :laugh:

Ja tez nie jestem za ogladniem telewizji przez takiego maluszka , wydaje mi sie ze jeszcze przyjdzie pora i czas na tlewizje a jak narazie klade Selinke na srodku pokoju daje zabawki i puszczam muzyczke dla niemowlat i ona czasami probuje spiewac ;) ;D chyba jej sie taka muzyczka podoba :)

A ja pozwalam Patrykowi patrzec na TV, nie dluzej jednak niz 15 min dziennie. Akurat tyle zeby rodzice mogli w spokoju zjesc obiad ;D Puszczam mu jakis film przyrodniczy albo bajke, chociaz ostatnio zachwycily go zawody w ukladanie domino ::)

kurde cholerne uczulemie-z nosa woda kapie,kicham oczy pieka i lzawia-musze sie wybrac do doktora ze soba-ale ciekawe czy sa jakies tabletki na alergie dla karmiacych mam

a widzialam na alllegro ten muzyczny ocean ale uzywany po 49zl i 39 zl

my zdecydowaliśmy się na ocean i to w zasadzie jedyna taka "duża" zabawka, oprócz tego mamy pałąk z 3 zawieszkami, który można dowolnie przyczepiać za 40 zł :), i ze 2 grzechotki, które dostaliśmy w prezencie
muszę przyznać że to w zupełności wystarcza :) :) :)

w przyszłości kupimy jeszcze matę edukacyjną (ale taką bez pałąków) - bo nie mamy dywanów i to będzie takie miejsce do leżenia dla Maksa

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry