reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jak samopoczucie, mamusiu?

Kinga, to te dwa tygodnie lipca, ktore obejmuje macierzynski tez sie naleza osobnojako urlop wypoczynkowy ?Nie wiedzialam, dzieki :)

reklama
jest to tak, że jeśli urlop macierzyński przypada w czasie urlopu wypoczynkowego, to masz prawo odebrac go sobie później. Chyba tak jest. Może ivon nam tu coś podpowie :)

Tylko mamy zagwarantowane 6 tygodni cągiem wakacji i 2 tygodnie ferii. Jeżeli w wakacje zdążą upłynąć te 6 tygoni to już jest urlop wykorzystany....

zuzia mi sie wydaje ze to pzrez upaly mala nie ma apetytu a tylko popija sobie mleczko by zagasic pragnienie,stanowczo za goraco

u nas przeszlo wszystko bokiem-pochmurzylo pogrzmocilo i nawet kropelka nie spadla

KingaP pisze:
jest to tak, że jeśli urlop macierzyński przypada w czasie urlopu wypoczynkowego, to masz prawo odebrac go sobie później. Chyba tak jest. Może ivon nam tu coś podpowie :)
Dziewczyny generalnie jest tak, że jeżeli w trakcie urlopu wypoczynkowego nastąpi niezdolność do pracy ( choroboa, macierzyński), to urlop należy się w terminie późniejszym. Tyle, że nie jestem pewna jak to jest u nauczycielek, bo nie znam KArty Nauczyciela, ale przypuszczam, że powinno być podobnie
A tak a pro po pracy, to ja za tydzień o tej porze będę pierwszy dzień w pracy :( i będę siedziała przed komputerem i ryczała z tęsknoty z Kingą buuuuuu. Już mi się słabo robi, jak sobie o tym pomyślę.

ivon pisze:
KingaP pisze:
Dziewczyny generalnie jest tak, że jeżeli w trakcie urlopu wypoczynkowego nastąpi niezdolność do pracy ( choroboa, macierzyński), to urlop należy się w terminie późniejszym. Tyle, że nie jestem pewna jak to jest u nauczycielek, bo nie znam KArty Nauczyciela, ale przypuszczam, że powinno być podobnie
A tak a pro po pracy, to ja za tydzień o tej porze będę pierwszy dzień w pracy :( i będę siedziała przed komputerem i ryczała z tęsknoty z Kingą buuuuuu. Już mi się słabo robi, jak sobie o tym pomyślę.

Iwon, współczuję Ci!!!! ja dzisiaj rano bawiłam się z Agatą, jak mi Krzysiek przypomniał, że pod koniec sierpia do pracy idę, to uryczałam się jak bóbr, nie mogę nawet o tym myśleć bo od razu płaczę :( ja też nie wiem jak przeżyję bez Agaty, pewnie przez jakiś czas będę robić za klauna, bo będę płakać w pracy za córką :(

A my dziś rano do 9.00 wylegiwałyśmy się w łózku i bawiłyśmy się. a za tydzień od 8.00 już niestety będę się "bawiła", ale nie w domu z Kingą. Przypuszczam, że może na szczęście nie będę miała czasu ryczeć w pracy, bo prezes mi na to nie pozwoli ilością pracy jaką mnie zarzuci i spraw do załatwienia, bo ostatnio dzwonił i mówił, że nie może się doczekać, aż wrócę do pracy. I ma tyle spraw do omówienia ze mną ::)

ivon, a nie pogłaś wyprosić jeszcze troszkę urlopu?? jak karmisz Kingusie??
ja się strasznie martwię, zacznę powoli robić zapasy mojego pokarmu, muszę nauczyć Agatkę jeść z butelki... nie wiem, może od skończenia pprzez nią 4 miesiąca zacznę wprowadzać nowe jedzonko... mam mętlik w głowie i matrwię się jak ona zniesie rozłąkę ze mną, jak opiekunka będzie się zachowywać itp. itp. itp.

reklama
Urlop macierzyński powinien trwac co najmniej rok!!!!!! :mad: :mad: :mad:

Osinko- a musisz uczyc pić z butelki?
Może opiekunka poda łyżeczką lub kubeczkiem nakarmi?

Do góry