reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jak samopoczucie, mamusiu?

CZESC DZIEWCZYNY... OLUŚ WŁASNIE PIJE SOBIE HERBATEKE I WKONCU DZISIAJ DAŁ MI ODETCHNĄĆ BO PRZEZ CHWILE ZACZOŁ SIE SAM BAWIĆ... NORMALNIE TO CZASU NIE MAM , AŻ TU DZISIAJ MÓJ SYNEK ZROBIŁ MI NIESPODZIANKIE I PRZEZ 15 MINUT BAWIŁ SIE KARTONIKIEM PO BUTACH A JA W TYM CZASIE WYMALOWAŁAM SOBIE PAZNOKCIE U NÓG ...SUKCES 15 MINUT DLA SIEBIE ...JUZ NIE PAMIETAŁAM JAK TO JEST

reklama
kasianka pisze:
A ja jestem wściekła i mam ochotę komuś przywalić. W piątek byłam w pracy, w kadrach dowiedziałam się że urlopu mi wystarczy do końca września. Moja radość była ogromna i ...szybko się skończyła. Mój szef stweirdził, że nie podpisze mi urlopu, bo kupił nową aparaturę i chce żebym była przy montażu a później przy remoncie laboratorium. Dosłownie mnie zatkało..nie wiem co teraz zrobię.. do października miałabym szansę wprowadzić małej jakieś jedzonko, no i byłaby większa...najchętniej powiedziałabym szefowi co o nim myślę i zrezygnowała z tej pracy..ale nie mogę sobie na to pozwolić i to pogłebia moją wściekłość!!!!!

ale dupek!!! a nie możesz przychodzić tylko raz, dwa w tygodniu na 2-3 godziny?może spróbuj z nim zagadać...

A mnie się wydaje, ze Kodeks Pracy gwarantuje matce karmiącej prawo do wykorzystania urlopu wypoczynkowego jako przedłużenie macierzyńskiego i pracodawca musi sie na to zgodzić.

mój dyrektor powiedział, że mam wracać 1 wrzesnia do pracy, a za zaległy urlop wypłaci mi ekwiwalent. Nie było rozmowy...

aniu, chyba nie za dużo. Ja miałam nadzieję posiedzieć jeszcze w domu przez wrzesień. Macierzyński kończy mi sie 15 lipca. Myslałam, że z dwoma tygodniami za ferie uzbiera mi się miesiąc.
Nie dyskutowałam z dyrem, bo ja mam z nim dobrze i rozumiem go, że matematyka chce mieć od 1 września (tzn od 4 ::) )

|KInga szkoda :( :( tak to mialabys jeszcze wrzesien dla Karoli

a ja dzisiaj zaczynam dola lapac :( mam wrazenie ze moja Zuzia jakos malo je.wczoraj wieczorem i dzisiaj moze pojadla tylko przez 5-10min i wypluwa cyca i nawet nie ma mowy o ponownym jedzeniu. a potem sama zasypia.
ale tez w nocy nie budzi sie. jedzonko dopiero jest ok 4 godz. rano.
a sadze ze malo je poniewaz przez 2 dni pokolei dawalam jej na noc butelke i wypijala 100ml + do tego cyc az do zasniecia.
martwie sie.... ??? :( :(

Dodatek prawny z Rzeczpospolitej:

"Jesli po urlopie macierzynskim matka chcialaby skorzystac z urlopu wypoczynkowego to pracodawca musi jej go udzielic. Warunek - urlop wypoczynkowy ma przypadac bezposrednio po urlopie macierzynskim (art.163&3 k.p.), a dodatkowo musi byc wniosek pracownika."

A mam pytanie - skoro w ostatni tydzien zeszlych wakacji bylam na zwolnieniu, w ferie tez to moge za to dostac wynagrodzenie  teraz ?jako ekwiwalent za niewykorzystany urlop, nie wykorzystam go tez teraz bo macierzynski konczy mi sie w polowie lipca, trwaja teraz wakacje a jakos od wrzesnia ide na wychowawczy.

reklama
Do góry