reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak samopoczucie, mamusiu?

czytałam tez aby nie wyciagac dziecka z lozeczka tylko poglaskac go po klatce piersiowej ze to uspokaja

reklama
kasiula: u nas sie tak nie da :no: bo bartek ja sie chociaz lekko przebudza to albo wstje, albo przewraca sie na brzuszek i od razu siedzi na czworakach :baffled: wiec tak od razu znow polozyc sie nie pozwoli, bo tak kopie zeby tylko znowu przewrocic sie na brzuch :eek: juz nie mam pomyslu jak go uspokajac a np. o 2 w nocy nie bardzo mam sile cos wymyslac :sick:
a no i wode juz od paru dni stosujemy, ale mu posmakowala :cool2:

ja jeszcze nie probowalam zeby zasypial sam tzn.probowalam ale po minucie wymiekam bo prosiej i szybciej jest przy cycku
ale juz czas zeby sam sie nauczyl bo to jego uzaleznienie sie poglebia i nikt potem sobie rady z nim nie da

poza tym kacper chory-goraczka i bigunka:-(

dziewczyny udało sie spodobałam sie mamie 3letniej Zuzi i od jutra jest pod moją opieką
bardzo sie ciesze:-D:-D:-D:tak::tak::tak::-):-):-):-):cool2:

Kasiula powodzenia i miłego pilnowania dziewczynek.

Łukaszek do tej pory ładnie zasypiał sam w łóżeczku. Ale odkrył i próbuje wymuszanie przeraźliwym krzykiem - jak to moja siostra stwierdziła niezły z niego kombinator, łzy wyciska na już. Wystarczy gagatka porwać na ręce i cisza. Dlatego unikam od razu brania na ręce.
Poza od kilku dni rozgaduje się w łóżeczku (szczególnie wieczorem) i wstaje - oczęta maleńkie, zaspane, ale twardo wstaje i czeka jak przyjdę. Oj, ileż to razy przyjdzie mi go kłaść na podusię :tak: :tak: :tak: O znowu...

moj antek tez od paru dni tylko krzykiem wszysko wymusza jakis diabel w niego wstapil czy jakie licho drze sie w nieboglosy i mama, mama ajak jest na rekach u dziadka to usmiech (dobrze ze uszy ma )bo by sie pelna geba smial

kasiulla powodzenia w nowej pracy

Kurcze z jednej strony dobrze że nie jestem sama bo już myślałam że to tylko Kamil tak wariuje. NAwet myślałam o super niani :):).Nie dość że jak się wkurzy to sztywny jak gleba ale jak się nie da mu czegoś to leci na glebe i tak wczoraj 2 razy przywalił głową o podłogę. :(. Najgorsze jest to że nie chce roibić nic tylko chodzić bez przerwy a jak się go bierze na ręce to albo ryk albo kopanie w powietrzu. i cały czerwony z nerwów. wrrrrrrrrrrrr KIEDY to przejdzie???????????????????????

agawa1 Właśnie, kiedy to przejdzie???? Mam w pobliżu siostry - mają po 3. dzieci i pocieszają mnie, że przechodzi, tylko trzeba wytrwałości. Z moim szkrabem sytuacja jest o tyle trudniejsza, że on od początku nie płakusiał tylko od razu wrzask i teraz trudno wyczuć, czy nic mu się nie stało. Jedynie patrząc na jego buziaczek widzę, o co chodzi.
W końcu się poddał - przytulił misia i po mojej kolejnej interwencji (czyt. położeniu z pozycji klęczącej, wcześniej stojącej) zasnął. Maleńkie szkrabiki, a takie gagatki. Super, że razem przez to przechodzimy z mamami z BB.

Marlenka ja dmuchając na zimne aby mnie młody nie zniechęcił do następnego szkraba już dzidziola planuje. Wole przez to przejść raz a dobrze :) Całe szczęście że jest BB :)

reklama
Marlenka ja dmuchając na zimne aby mnie młody nie zniechęcił do następnego szkraba już dzidziola planuje. Wole przez to przejść raz a dobrze :) Całe szczęście że jest BB :)
Agawa, ja tez! Takie samo mam podejscie! ;-)
Ella tez sie robi sztywna i tez zaraz gleba! Wczoraj zle wyczula sytuacje i wyrznela glowa w polke! I wtedy sie dopiero darla w nieboglosy i patrzyla na mnie wilkiem, bo pewnie myslala, ze ja jej to zrobilam:szok: :laugh2: :laugh2: ! W nocy tez zaczelo sie wymuszanie podnoszenia a przeciez spala calutkie nocki odkad sie urodzila! Szok maly osama-terrorysta!:dry: :-D :-D Juz nie wiem co robic, tak jak i reszta mam! Dobrze, ze jest BB;-) :tak: :tak: :tak: :tak:

Do góry