reklama

Jak samopoczucie, mamusiu?

U mnie na uczelni tow ogole cala atmosfera jest niesprzyjajaca dzieczynom w ciazy- mianowicie patrzy sie na nie jak niespelna rozumu baby ktore zamiast szalec, korzystac z zycia staly sie kurami domowymi. U mnie na roku nikt jeszcze nie wie ze jestem w ciazy- bo pamietamjak potraktowana byla kolezanka ktora zaszala w ciaze 2 lata temu- to obgadywanie za plecami, wpatrywanie sie w jej brzuch- brak mi slow.

reklama
Boże, jak można tak mówić na swoje dziecko... znam z autopsji, więc nie wiem czemu się dziwię... moja kumpelka na studiach całą ciążę mówiła na brzuch "bachor", bo bzyknęła się z wietnamczykiem, robiła co mogła, by poronić, dobrze, że nie miała kasy na usunięcie - za drogo dla niej było! Teraz świata poza dzieckiem nie widzi... i szybko zapomniała co mówiła, a mnie ostatnio upomniała, że na swoje dzieciątko mówię Glisda, Glisdeczka - tylko, że ja to mówię z miłością i czułością i cieszę się jak głupia z ciąży... ehhhh... nie lubię takich ludzi

Felqua - to tak jak u mnie w pracy, same stare baby, plotkary (z wyłaczeniem kilku osób i mojego dzialu, tu średnia wieku jest 35-40lat) najpierw 8 lat plotkowały i zadawały debilne pytania dlaczego nie jestem w ciąży.
Teraz jak się w końcu dowiedzą (na razie wiem tylko mój dział i 2 zaprzyjaźnione dziewczyny) to dopiero będa gadać, że pewnie wpadłam, albo w końcu mi sie udało. Kretynki. >:(

Ech, czasem tak sobie myślę, że żeby prowadzić samochód trzeba zdać egzamin na prawo jazdy, a rodzicem można zostać ot tak sobie. A niestety nie każdy na to zasługuje...
Mam nadzieję, że w tej dziewczynie odezwie się instynkt macierzyński, bo w przeciwnym razie smutne będzie życie tego dzieciaczka.

a ja jestem chora ::) :-[ :-[ przeziebilam sie boli mnie gardlo ucho mam katar kaszel i zle sie czuje ogolnie slabo :-[ do tego bylam dzisiaj u lekarza i powiedzialam mu o moich bolach kregoslupa i prawej strony brzucha ........ on stwierdzil ze to najprawdopodobniej sa kolki jelit i przepisal mi espumissam... dziewczyny ratunkuuu czy kolkisa az tak dokuczliwe ja mowic ani porzadnie odychnac z bolu nie moge wlasnie wrocilam z imienim kolezanki iz bolu sie zwijam i przekladam z boku na bok a to nic nie pomaga rozumie jak sie ma kolki co pare czy kilkanascie godzin ale ja mam ten bol bez przerwy i w tylnej prawej czesci plecow kolki??? :-[ :-[ :-[ gdyby ktos mogl mi powiedziec dokladnie od czego to moze byc ale zawsze sa jedynie jakies przypuszczenia i nic po zatym :( :( :-[ pozdrawiam was ... :-[

caro ja ci nie pomoge..............nie mam pojecia o co chodzi...............a ten lek w ciazy mozna?bo jak tak to sprobuj i sie przekonasz czy pomaga

A ja od kilku tygodni mam potworne bole krzyza i to tak rwie boli cholernie,jak troche polaze,a czasami nawet jak leze........dobrze ze nie codziennie mnie to chwyta..............a nie mam masazysty........buuuuuuuuuuuuuu

Oj dziewczyny, a mi sie zaczely sypac kolana. Juz obydwa. Wiem, ze w ciazy moga sie luzowac wiezadla, ale przeciez nie tak wczesnie? Teraz mam problem z siadaniem (o kucaniu to najwyzej pomarzyc moge), boje sie ze niedlugo chodzic nie bede mogla. A bol jest niesamowity (jak mialyscie kiedys zerwane wiezadlo kolanowe to wiecie o czym mowie).

reklama
caro Ty zamiast latać po imieninach wskakuj pod kołdrę na noc gorące mleko z miodem a przed snem plaster cytryny do ssania-wiem kwaśne ale ptrzeżyjesz, od jutra czosnek i cebula, herbata z lipy i malin, jak powyżej 38 stopni to dawaj paracetamol, można też brać PYROSAL to na gorączkę i przeziębienie taki syropek a na kaszel możesz brać HEDELIX lub STODAL syropy, nos nwilżaj wodą morską w sprayu STERIMAR, można kupić gotowy syrop z cebuli na imię mu ALCEP-ja wolę sama zrobić, siedź w domu i nie łaź niggdzie, co do ESPUMISANU to można wziąć go w ciązy tylko dawki jak Ci lekarz kazał zobaczysz czy te kolki Ci przejdą, jest też taka możłiwość że teen ból kręgosłupa to ten usick dzieciaczka na kręgi albo uscisk na sploty naczyń krwionośnych w jamie brzussznej kumoela tak miała ale nic się z tym nie robi niestety tylko czeka się aż bobo wyskoczy, na gardło dla ciężarnych TANTUM VERDE

aniam nie ppocioeszę cię kumpelka miała bóle kolan i lokci kończyło to się płaczerm z bólu no i paracetamolem :(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry