reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jak samopoczucie, mamusiu?

w dodatku mój facet pojechał sobie na tygodniowe wakacje odpocząć, a ja kurdę nosem się już prawie podpieram:wściekła/y:rybek i piwa mu się zachciało, a nie spędzać czasu z córką, którą widzi raz na dwa tygodnie:wściekła/y:
a ja mam dość troszczenia się o wszystkich, tylko nie o siebie, więc z okazji zbliżających się imienin pójdę sobie do fryzjera, po raz pierwszy od dwóch lat...oczywiście, jeśli jaśnie pan będzie miał czas zająć się swoim dzieckiem:angry:

reklama
maga - mój Bartek też często ma odparzoną pupkę, jak teraz wróciłam ze szkolenia to normalnie była jedna wielka rana...

zalecenia pediatry - wietrzyc - bez pieluchy (ja zakładałam majtki i cienko tetrę - by nie zalał mi mieszkania :) )

no i my mamy super maść od pediatry - robioną w aptece -

pupa wyleczona w 2 dni w sumie

mnie tylko ciekawi przyczyna przez którą ta pupa jest wiecznie odparzona...może to uczulenie na coś do jedzenia, albo moje dziecko ma taki urok....:dull:

w dodatku mój facet pojechał sobie na tygodniowe wakacje odpocząć, a ja kurdę nosem się już prawie podpieram:wściekła/y:rybek i piwa mu się zachciało, a nie spędzać czasu z córką, którą widzi raz na dwa tygodnie:wściekła/y:
a ja mam dość troszczenia się o wszystkich, tylko nie o siebie, więc z okazji zbliżających się imienin pójdę sobie do fryzjera, po raz pierwszy od dwóch lat...oczywiście, jeśli jaśnie pan będzie miał czas zająć się swoim dzieckiem:angry:

On pojechał na wakacje... a Wy...?

Maga, spoko, ja mam z kim zostawić Filipa, a rok temu byłam :-D Muszę iść jak najszybciej, bo Filip uwielbia ciągnąć mnie za włosy i teraz mi stoi milion takuch 3-4 cm włosków - jak nie użyję prostownicy i nie daj Boże pada lub jest wilgotno to wyglądam jak młody Einstein :-D:-D:-D

A Filipowi też co jakiś czas - może raz na miesiąc, dwa się pupa odparzy... Ale raz jak miał takie mega odparzenie, że nic nie pomagało to udało się to dopiero maści na receptę - a drugi plus to, że była tania jak barszcz.

mnie tylko ciekawi przyczyna przez którą ta pupa jest wiecznie odparzona...może to uczulenie na coś do jedzenia, albo moje dziecko ma taki urok....:dull:

może być to wina pieluszek - czasami dzieci nie tolerują jakiś tam pieluszek,
albo mimo wszystko za długo dziecko w pieluszce przebywa, a jest szczególnie wrażliwe na to w niej jest...

Iwka 31 - ja urodziłam się 08 .08 i moja kuzynka też ma termin na 08.08 - trzymaj się dzielnie pozdrawiamy Ciebie Marysie i dzidziolka

Po interwencji w urzędzie sprawa została załatwiona expresem - już dzisiaj i jeszcze panie do nas zadzwoniły, że już gotowe :szok::szok::szok::szok::szok::szok:

Sylwia - jak dzisiaj u Ciebie z sennością ????
- ja już wiem, że nie usne szybko bo z rury głównej w mieszkaniu zaczyna se kapać woda i boje się o łazienkę ( głównie o pralkę bo reszta mi zwisa) a nie zakręce przecież teraz zaworu bo pozbawie ludzi wody :dull:

maga:kochana bardzo ci wspolczuje!! nie do wyobrazenia jest ten twoj facet :no:

ja dzisiaj swojego opieprz... jak gowniarza. jak bylam w lazience i sie mylam, to on sobie beztrosko poszedl do pokoju (pomimo tego ze bartka mial zabrac ze soba- ale maly zaraz do mnie przyszedl bo sie nudzil) a tatus usiadl przed tv i o bozym swiecie zapomnial. efekt?? bartek potknal sie upadl i po drodze walnal sie jeszcze o uchwyt od szafki :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
myslalam ze mnie strzeli! ja w mydle, jeszcze staralam sie go lapac ale i tak nic to nie dalo, dopiero placz bartusia sprowadzil Tego ksiecia na ziemie.....
eh, dzieci normalnie DZIECI!!!!!

Jacek czasem też wykazuje zero wyobraźni co do zagrożeń jakie czychają na Kube , a jak siądzie przed tv czy komp to tak jakby go nie było wyłacz się całkowicie- zero podzielności uwagi

reklama
wiecie perspektywa wyjazdu na ryby jakoś o dziwo mnie nie bawi:wściekła/y: ja rozumiem,że chciał odpocząć luzz, tylko, czy musiał przeznaczyć na to cały urlop, a teraz będzie znowu zapieprzał po 12 h więc dupa:angry:ja już kurdę nic mu nie mówię, kiedyś sam pożałuje braku emocjonalnego kontaktu z własnym dzieckiem, które go praktycznie nie zna:-(facet lat 24 zachowuje się jak gówniarz, i szczerze mówiąc nawet żal mi go z jednej strony, traci na własne życzenie chwile, które nigdy więcej się nie powtórzą i są cenniejsze niż cokolwiek innego

Do góry