reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

jak sobie radzic z dolegliwosciami Maluszków

Dzięki Efilo - bardzo mnie pocieszyłaś i pomogłaś. Idę szukać na allegro tych urządzeń. Stosujesz je? Skuteczne?

A Karolina z tego "nie-sprzątania" kiedyś na pewno się ucieszy. :cool: A ja cholerka miałam nadzieję, że chociaż jedna córka będzie mi pomagała w sprzątaniu, bo na Adę liczyć niestety nie mogę. Zawsze ma coś "ważniejszego" do zrobienia:-D:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Monika myślę że teraz już pójdzie jak z płatka uporanie się z dolegliwościami Karolki bo wiadomo co je powoduje. Trzymamy kciuki by szybko przeszło - specjalne buziaki od Czarusia (właśnie słychać cmokanie z łóżeczka ;-))

Efilo po Viburcolu czarek czasem też ma takie nagłe odloty do krainy snu, generalnie u nas działa.

Moniko
Venta sprawdzona u brata Zosi - alergika. Filtruje i nawilża powietrze.
TUTAJ masz przykładową aukcję

Niestety te urządzenia bardzo drogie. Ten na aukcji jest do malutkich pokoików. Następny jest LW24 i tu już wydatek nowego koło tysiaka. I jeszcze jedno: można kupić używany ale trzeba uważać żeby nie był brudny bo tego się nie da wyczyścić.

Ja też się chyba wybiorę do alergologa. Mały ma ciągle jakąś wysypkę na szyjce i miejscami suchą skórę na policzkach. Początkowo myślałam, że to od zamka w kombinezonie. Od dłuższego czasu podkładam szaliczek żeby nic nie drażniło mu buźki i jakiejś specjalnej poprawy nie widzę, więc musi to być jakieś uczulenie.
Monika chodzisz do jakieś sprawdzonej lekarki z polecenia, jesteś z niej zadowolona?

Dzięki, Efilo.
Po przeczytaniu informacji od Ciebie grzebałam już na allegro i znalazłam kilka aukcji. I okazało się, że nasz odkurzacz ma filrt hepa (o ja ignoratka, nawet nie wiedziałam :zawstydzona/y:)
Jestem tylko wściekła na siebie, ponieważ 1,5 miesiąca temu kupiłam nawilżacz i niepotrzebnie wydałam 120 zł. Teraz stoi nieużywany. A tak mogłam dołożyć tą kaskę do Venty.:dry:

Szopka, odwzajemniamy całuski ;-):-):-)

Emmila, my chodzimy do Pani Doktor Mamcarz-Pietraszak (mam nadzieję, że nie przekręciłam nazwiska). Ona jest szefową Oddziału Alergologii na Chodźki, a przyjmuje na Al.Warszawskiej w swoim domu. Poleciło mi ją niezależnie kilkoro znajomych. Ja też mogę Ci ją polecić, bo już nasłuchałam się w poczekalni ilu dzieciakom pomogła. No i Karolina ma już prawie gładziutką skórę po lekach od niej (a mocne sterydy ona zawsze daje w ostateczności i tylko w wyjątkowych sytuacjach), a było u nas naprawdę strasznie. Karolina wyglądała jakby miała poparzenia co najmniej trzeciego stopnia :szok:.

Mam do niej telefon, ale ona i tak umawia wszystkich na tą samą godzinę, czyli w poniedziałki i czwartki od 15.00 do 19.00. Trzeba po prostu przyjść i czekać cierpliwie na swoją kolej (czasami 1,5 h niestety). Jeśli się zdecydujesz daj znać. My jedziemy dziś do niej

OK, dzięki za info Monika. Chyba sie do niej wybierzemy, nie będę już zawracać sobie głowy szukaniem "odpowiedniego" lekarza.
A jeszcze małe pytano, ile kasuje za wizytę?

Emmila, niestety niemało kasuje - 80 zł. My już byliśmy 3 razy czyli 240 zł + 150 zł test. Droga impreza, ale bez dwóch zdań alergię wyleczyć trzeba i z tym wydatkiem nie mam zamiaru "dyskutować" :dry::dry:.

też tak uważam i nie ma na to innej rady, niestety, eh
dzisiaj mi coś dziecię się pochorowało :-( pewnie sie zaraził ode mnie :-:)-(
cieknie z noska i taka marudera......
macie jakieś sprawdzone sposoby na to jak się pozbyć kataru?

wiesz jak to z tym katarem leczonym i nieleczonym....

zosia dostala kropelki nasivin. ale to jak z kroplami u doroslych - tzreba uwazac zeby sluzowka nosa sie nie 'uzaleznila'.
kropelki bardzo skuteczne.

jeszcze dla nawilzenia sluzowki i przeczyszczenia noska stosowalysmy euphorbium i otrivin extra care (dla niemowlaczkow - woda morska plus wit. B5)

reklama
Ja Madzi stosuję tradycyjnie Fridę (na widok której od razu zaczyna kręcić głową że nieeeee). I wpuszczam do noska rozcieńczoną sól fizjologiczną. Bardzo polecam kropelki Tetrisal E. Lepszy od Sterimaru a o połowę tańszy - przynajmniej moja lekarka u której byłyśmy w piątek bardzo pochwaliła wybór.

Do góry