reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

jak sobie radzic z dolegliwosciami Maluszków

reklama
Hej dziewczyny, u mnie kiepsko-mala ma katarek. Strasznie jej gruchocza te glutki i sie meczy, czesc wyciagnelam gruszka (nie polubila tego sprzetu...) ale czesc dalej siedzi przez co jest rozdrazniona i taka smutna :-( az mi sie plakac chce. macie jakies rady? kurcze nawet nie wiem jak ja ten katar zlapal, u nas sa potworne upaly, juz klimatyzacji nie wlaczam zeby jej nie przewialo, takze siedze w tym koszmarnym upale i sie poce :-( ogolnie kiszka.

Izka no to katastrofa, nie bardzo wiem co ci poradzic...my jak narazie jestesmy zdrowe i aby tak zostalo. Malej wyciagalam gruszka babolka moze ze dwa razy, tez za bardzo nie lubi ale nie jest zle. Trzymaj sie dzielnie. Aha! Wiem ze mozesz jej podac Tylonol Infant, te kropelki, one sa na przeziebienie i wszelakiego rodzaju bole. Sa tez bezpieczne wiec nie musisz sie o nic martwic!:tak:

Izka przykro mi bardzo ale nie pomoge...w Angli dzieci sa chowane na paracetamolu hi hi ...powaznie ...na wszystkie schorzenia...no cozzzzzzzz....

Nie wiedzialam w ktorym watku o tym napisac wiec wale tu...
Amelka wyreczy mnie i bedzie sie sama karmic...piersia!!!
POwaznie :)))
Od wczoraj ma mleczko w cycuszkach i jej wyciekaja takie spore kropelki :)))
U lekarza bylam dzisiaj i wszystko ok tylko mam jej nie wycierac recznikiem w tych okolicach zeby nie stymulowac cycusiow doprodukcji pokarmu ha ha ha !!!!
Co dzien cos nowego....

Nie wiedzialam w ktorym watku o tym napisac wiec wale tu...
Amelka wyreczy mnie i bedzie sie sama karmic...piersia!!!
POwaznie :)))
Od wczoraj ma mleczko w cycuszkach i jej wyciekaja takie spore kropelki :)))
U lekarza bylam dzisiaj i wszystko ok tylko mam jej nie wycierac recznikiem w tych okolicach zeby nie stymulowac cycusiow doprodukcji pokarmu ha ha ha !!!!
Co dzien cos nowego....
Olla to zupełnie normalne, moja mała zaraz po urodzeniu miała delikatne krwawienie takie jakby miesiaczkowe to też jest normalne, w końcu to kobietki jakby nie było:-D;-).

Dzieki za rady, na szczescie jak szybko przyszlo tak szybko poszlo. Dzis juz nie ma katarku :-) Maz kupil wczoraj tylenol (paracetamol na goraczke i p/zapalnie + dekstrometorfan na kaszel) i nawet nie zastosowalismy bo wieczorem mala juz czula sie lepiej a dzis rano nie bylo juz wcale katarku. No ale mam na wszelki wypadek gdyby sie powtorka przytrafila. Teraz juz wiem ze lepiej miec na zapas cos pod reka.
Kotek-moja mala tez miala jednorazowe lekkie krwawienie zaraz po urodzeniu, ostrzegali mnie w szpitalu, ze moze sie zdarzyc i ze to normalne :-)

Jestem wsiekla na siebie!!!
Wykonczyla bym dzisaiaj swoje dziecko :(
Poszlam z nia na kilkugodzinny spacer w najwiekszy upal (pierwszy raz tego lata),karmilam ja na laweczce,potem spala,jezdzilam po wertepach...i jak do domciu wrocilysmy to mala mocno zwymiotowala,mysle ok...zdarza sie,potem dalam piers ,mala nawet sie nie domagala,ale wcisnelam..pocycala troszke i znowu fontanna...od razu potem zanela.
Teraz tak sobie licze ze pozadny posilek byl o 7.30 i bardzo sie martwie...

reklama
Moja Livia nie spala do piatej rano myslalam ze oszaleje cycki rece bujanie na nic jak zasneła to spala do 12 bez przerwy ,teraz spi czy pomyliła dzien z noca czy taka kruszyna moze sobie poprzestawiac sama juz nie wiem ,a ja chora i moze to ma wpływ na moje mleko?????

Do góry