reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

jak sobie radzic z dolegliwosciami Maluszków

Niezamaco ;-)
mój mały też nie za bardzo chciał pić więc czesto przystawiałam go do piersi zeby chociaż mleczka się napił, więc moze to wystarczy...

reklama
Zdecydowalam sie na podanie Calpolu z tego wzgledu ze na ulotce Ibufenu wyczytalam ze nalezy podawac z duza iloscia plynow co w naszym przypadku nie wchodzi w rachube.Mam nadzieje ze dobrze zrobilam

Zdecydowalam sie na podanie Calpolu z tego wzgledu ze na ulotce Ibufenu wyczytalam ze nalezy podawac z duza iloscia plynow co w naszym przypadku nie wchodzi w rachube.Mam nadzieje ze dobrze zrobilam

Elmaluszek
ja bym podała na noc Ibufen bo działa dłużej do ośmu godzin i ma teeż działanie przeciwzapalne więc przy chorym gardle lepszy, a Calpol to paracetamol i działa maks cztery godziny. A co dokładniej dolega Amelce, ma czerwone bolące gardło, wysoką gorączkę, katar, kaszel? Jeśli nie chce jeść i pić to pewnie gardziołko boli więc możesz jej dać jeśli masz jakiś syrop np. Calcium i Tantum Verde w sprayu.

Elmaluszek
ja generalnie daje paracetamol bo jest bezpieczniejszy dla takich maluszków niz ibuprofen :-)

aczkolwiek szopka ma rację - ibuprofen w przeciwieństwie do paracetamolu ma też działanie przeciwzapalne i przy infekcjach wirusowych po prostu bardziej się przydaje

Z Zosią jeśli chodzi o zapalenie oskrzeli w miarę constans. Gorzej z biegunką. Zosia cały czas ją ma. Na dodatek nie chce pić ani jeść. Strasznie już schudła. Aż to przerażające ją brać na ręce - same kości. Moja biedna Kruszka :-(

ogolnie to lekarz powiedzial ze nie tylko te wezly chlonne z tylu glowki sa powiekszone ale tez te kolo gardelka i przy pachwinach.Temperaturki nie mamy ani katarku.Troche pokasluje i duzo kicha.I o dziwo ponoc ma to rowniez zwiazek z tym ze idzie jej duzo ząbkow na raz.Podobno ida czworki i piatki ktore niekoniecznie szybko sie wybija.Dla mnie to troche dziwne bo mamy juz 4 jedynki to znaczy dolne sa gorna jedna juz sie wybila i druga lada dzien.Ale nic mi nie mowila o dwojkach i trojkach wiec sie zdziwilam ze juz 4 i 5 ida.

To jak myslicie jezeli o 18 podalam Calpol to czy moge o polnocy podac Ibufen?mozna tak mieszac bo jesli tak to chyba na noc podalabym ten dluzej dzialajacy

Efilo wiem co czujesz bo przeszliśmy dwa razy to samo i też Czarek chudł w oczach.

Elmaluszek
kiedy mój miluś chorował pediatrzy zalecali podawanie naprzemienne ibuprofenu i paracetamolu, więc możesz tak podać. :tak:

A mój miluś znów ma kaszel taki jak na początku poprzednich infekcji i już mam serce na ramieniu chyba osiwieję jeśli wykluje się z tego kolejne zapalenie oskrzeli :-:)-:)-( Dodatkowo zmiany na skórze przybierają na sile, a wizytę u alergologa mamy we wtorek, no nie wiem czy jutro nie polecę wkręcić się na jakąś dodatkową wizytę.

U nas choroby dzien drugi. Goraczka ustapiła, albo działaja leki przeciwgoraczkowe;-) W nocy pobudka co 15 min :-( Wczoraj zaobserwowałam cos dziwnego. Jak wróciłam z pracy gorączka 39. Po nakarmieniu piersią 38,5 ;-)
I tak jestem zadowolona, ze do tej pory idało sie nam przetrwac bez choroby. Ciekawa jestem czy jest jeszcze jakieś maleństwo co nie chorowało?

Szopka-dzieki nie bylam pewna.To tak zrobie -pomieszam.

Wszystkim chorowitkom zyczymy szybkiego powrotu do zdrówka;-):zawstydzona/y::-p:happy2:
i znalezienia wolnej chwili dla mam

Iszatr- to nasza pierwsza choroba dlatego tak panikuje.Zupelnie nie wiem jak podawac leki i takie tam.Z gory przepraszam wszystkie dziewczyny za moje maruderowanie:angry:

reklama
Do góry