reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jaki wózek dla naszego skarba

Joasiek, ja mam gondolę X-landera, co prawda na stelażu Hauck Traxx Jaguar 4, ale zasada zciągania gondoli jest taka sama jak w X-landerze (używa się tych samych adapterów). Zciąganie i zakładanie jest proste, poprostu się wsuwa i wysuwa gondolkę z adapterów przyduszając przycisk. Raczka jest w budzie gondoli, bardzo wygodna zresztą.
Z tym samochodem pomysł masz dobry, pod warunkiem, że nikt Ci samochodem nie odjedzie, bo wtedy jesteś uziemiona w domu.

reklama
Joasiek, ja mam tutka - zwykły, tani, spacerówkę rozkłada się na płasko, daje osłonkę + nosidło. Nosidło ma usztywniane dno, więc jakoś się zbytnio o kręgosłup dzidzi nie boję, a właśnie ze względu na mieszkanie w bloku na piętrze chciałam koniecznie mieć możliwość swobodnego transportu po schodach. Będę najpierw znosić wózek, a potem dziecko w nosidełku.

Ufff.. dziewczyny, nawet nie wiecie jak mi ulzyło po tym co napisałyście, dzięki :tak: :happy: Nie mogłam dziś zasnąć przez ten wózek :eek: Jeśli mówicie, że takie rozwiązanie ze zdejmowaną łatwo gondolą jest realne, to chyba tylko to mnie ratuje. W takim razie w środę-czwartek następne podejście do wózków na żywo. I tym razem będę zwracała uwagę nie na wagę, tylko na sposób zakładania i zdejmowania gondolki :-D Wczesniej nie przyszło mi to wogóle do głowy :zawstydzona/y: Bardzo prawdodobne, że dołączę do posiadaczek x-landera, ale jeszcze chcę porównać z innymi wózeczkami :tak: A później, jak z gondoli przejdziemy na spacerówkę, to też pewnie, tak jak lil kate dokupię jakąs miejską i lekką do codziennych spacerków po mieście, a ta z wózka wielofunkcyjnego będzie na trudniejsze trasy :happy:

z lekkich spacerowek polecam Jane Energy - tylko 5kg, ale to parasolka, najlepiej to sobie dwa zostawic - jedna spacerowke porzadna, na dlugie spacery, gdzie dziecko moze sobie wygodnie pospac, rozlozyc sie swobodnie i wlasnie superlekka spacerowke, jak trezba szybko gdzies wyskoczyc. To cudo Jane sklada sie jedna reka, wszedzie miesci i mozna na ramie zarzucic jak parasol.
Niestety, jak dla mnie to jeden wozek nie jest w stanie spelnic wszystkich wymagan, bo chcialoby sie miec lekki, ale wygodny, z pompowanymi kolami, latwo skladany, jedno wyklucza drugie, trzeba albo wybrac mniejsze zlo np male kolka - mala waga, albo kupic jeden porzadny i potem jakas leciutke parasolke.:dry:

ana.30: ano właśnie do takiego samego wniosku dzisiaj doszłam.. że dla mnie najlepszym rozwiązaniem będzie kupienie za pół roku drugiej lekkiej spacerówki :tak:
Dzięki za sugestię.. wózeczek 5kg to faktycznie waga - marzenie :-D Z takim to mogę śmigać po schodach :tak:

to jest chyba najlepszy plan z mozliwych. i oczywiscie zamierzam zgodnie z nim postapic:tak:

Joasiek, powodzenia w wyborze wozeczka!!

Tak jak pisała Lil kate w xlanderze gondolę zdejmuje sie bardzo łatwo ze stelaża, a niesie sie ją bardzo wygodnie, bo ma sztywny uchwyt i jest dobrze wyważona. W takiej miekkiej gondoli dziecko przy jej przenoszeniu czuje się chyba jak w torbie podróznej- tak mi sie wydaje...:-)

reklama
Dziewczyny, czy któraś z Was kupiła może Roana Maritę? Wygląda na całkiem sensowny (jeśli komuś odpowiada jego tradycyjny wygląd - mi jak najbardziej :tak:). Na naszym forum BB mamusie bardzo dobrze się o nim wypowiadają. Ma największa gondolę ze wszystkich wózków na rynku!
ROAN MARITA. Opis tego wózka brzmi bardzo zachęcająco :happy:

Do góry